logo

Marmara’da Sağanak Geçişi, Karadeniz’de Taşkın Bekleniyor

Marmara’da Sağanak Geçişi, Karadeniz’de Taşkın Bekleniyor

Metoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz’de yağışlara bağlı olarak taşkın uyarısı yaparken, Marmara’da gök gürültülü sağanak yağış tahmininde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son değerlendirmelere göre;  8 Ağustos 2018 Çarşamba günü sabah erken saatlerden itibaren Perşembe günü öğle saatlerine kadar, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde özellikle Samsun’un doğu ilçeleri (Çarşamba, Terme, Ayvacık, Salıpazarı), Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde taşkın riski bulunmaktadır.

Marmara Bölgesi’nde, 8 Ağustos 2018 Çarşamba akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlerde, “Gece saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz’de başlayacak olan yağışların, Samsun il merkezi ve batısı ile Trabzon’da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli (75 kg/metrekare ve üzeri) olması bekleniyor. Bölgede son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle toprağında doygun olduğu dikkate alınarak meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve özellikle heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

PERŞEMBE ÖĞLEYE KADAR YAĞIŞ

Yapılan son tahminler ve RADAR’dan elde edilen görüntüler dikkate alındığında; gece Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde başlayacak yağışların, özellikle sabah erken saatlerden itibaren (saat 06.00) Samsun il merkezi ve batısı ile Trabzon’da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Samsun’un doğu ilçeleri (Çarşamba, Terme, Ayvacık, Salıpazarı), Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli (76 kg/metrekare ve üzeri) gerçekleşmesi ve bölgede yağışların Perşembe günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

HEYELAN, SEL VE TAŞKIN RİSKİNE DİKKAT

Söz konusu bölgede son günlerde meydana gelen yağışlar da dikkate alındığında heyelan, sel ve taşkın riskinin artması sebebiyle; köprü, menfez vb. yapılarda, yan kolların birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalar ile kuru dere yataklarında meydana gelebilecek taşkınlara karşı ilgili kurum, kuruluşlar ve vatandaşlarımızın hazırlıklı ve dikkatli olması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ’NDE SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Marmara Bölgesi’nin genelinin akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgedeki hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Parçalı zamanla çok bulutlu havanın hakim olacağı bölge, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin edilen rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ