logo

Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de devam eden yağışların etkisini arttırarak Kocaeli, İstanbul’un doğusu Bolu’ya kadar kuvvetli yağış bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de devam eden kuvvetli yağışların bu akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de devam eden yağışların bu akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul’un kuzey ve doğu ilçeleri, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu’da kuvvetli (30-60 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların bu akşam 1200 metre üzeri, yarın (15.12.2021 Çarşamba) zamanla 800 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİ HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara(Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Batman, Mardin çevreleri ve Şanlıurfa’nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Toroslar Mevkii, Batı Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile zamanla İç Ege’nin ve Marmara’nın doğusunun yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in batısı, İç Anadolu’nun güneyi ile Antalya, Mersin, Eskişehir ve Diyarbakır çevreleri ile Ankara’nın batısı, Şanlıurfa’nın doğusu ve Mardin’in batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması Toroslar Mevkii ile yarın zamanla İç Ege’nin yüksekleri, Batı Karadeniz’in yüksekleri ve Marmara’nın doğusunun yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 
Güney, iç ve batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in batısı, İç Anadolu’nun güneyi ile Antalya, Mersin, Eskişehir ve Diyarbakır çevreleri ile Ankara’nın batısı, Şanlıurfa’nın doğusu ve Mardin’in batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(30 – 85 kg/m2) olması Toroslar Mevkii ile yarın zamanla İç Ege’nin yüksekleri, Batı Karadeniz’in yüksekleri ve Marmara’nın doğusunun yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgârın, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ