logo

MARMARAY, SÖĞÜTLÜÇEŞME’deki AĞAÇ KIYIMI TBMM’de

MARMARAY, SÖĞÜTLÜÇEŞME’deki AĞAÇ KIYIMI TBMM’de

marmarayCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Marmaray Projesi kapsamında Ayrılıkçeşme  – Kazlıçeşme Marmaray hattı Söğütlüçeşme tren istasyonundaki ağaç kıyımını sordu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile Marmaray Projesi kapsamında Ayrılıkçeşme  – Kazlıçeşme Marmaray hattındaki Söğütlüçeşme tren istasyonunda ağaç kesilmesini sordu.

CHP’Lİ ÖĞÜT MARMARAY İÇİN AĞAÇ KIYIMINI TBMM’YE TAŞIDI

Marmaray Projesi kapsamında Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme Marmaray hattındaki Söğütlüçeşme tren istasyonunda daha önce ağaçların bir zarar göremeyeceği belirtilmesine rağmen yapılan ağaç katliamını CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Meclis’e taşıdı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Öğüt, hem yapılan katliamın gerekçesini sordu hem de bölgenin İstanbul’un olası bir depremde nadiren kalan toplanma yerlerinden biri olduğunu hatırlatarak, tren hattının yer atından tünel olarak inşa edilmesi önerisinde bulundu.

ÖĞÜT: AĞAÇLARI KESMEK YERİNE TREN HATTINI YER ALTINDAN GEÇİRME SEÇENEĞİ DÜŞÜNÜLEMEZ Mİ?

Marmaray kapsamında çalışma yapılan hattın olası bir depremde İstanbul’da zaten çok kısıtlı olan toplanma alanlarından biri olması için son derece uygun olduğu göz önünde bulundurulduğunda, yer altından yolcu taşıması yapılmasının düşünülüp düşünülmediğini soran Öğüt, doğası tahrip edilen bölgede çalışmalar çerçevesinde bugüne dek kaç adet ağaç kesildiğini sorusunu da yöneltti.

Önergesinde “  Onlarca yıllık ve çoğunluğu Koruma Kurulu tarafından tescillenmiş yüzlerce ağaç vatandaşların tüm çabalarına karşın kesilmiştir” ifadelerine yer veren Öğüt,  Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme Marmaray hattındaki ağaçların daha önce kesilmeyeceği açıklanmasına rağmen koruma kurulu tarafından tescillenmiş ağaçların kesilmesinin gerekçesini ve kesim kararı verilirken hangi organlara danışıldığını sordu.

“Birçoğu onlarca yılda büyüyen, kentlerin can damarları olan ağaçların tescil kararının ortadan kaldırılması suretiyle kesilmesi doğa katliamı anlamına gelmez mi?” diye soran CHP’li Öğüt ayrıca, şu soruları yöneltti.

– Neden bazı ağaçların taşınmasına karar verilmişken diğerlerinin de taşınması yerine kesilmesine karar verilmiştir?

– Taşınmasına karar verilen ağaçların akıbeti ne olmuştur; nerelere götürülmüştür?

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ