logo

Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri Ataşehirlileri Bekliyor

Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri Ataşehirlileri Bekliyor

Mart ayında da Ataşehir Belediyesi’nin tiyatrolar, atölyeler, pazar sohbetleri, konserler, söyleşiler, seminerler ve gösterilerden oluşan kültür sanat etkinlikleri Ataşehirlileri bekliyor.

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri Mart ayında da devam ediyor. Yetişkinler ve çocuklar için hazırlanan; tiyatrolar, atölyeler, pazar sohbetleri, konserler, söyleşiler, seminerler ve gösteriler her yaştan Ataşehirliyi bekliyor.

Etkinliklerin gösteri bölümünde, çok sayıda uluslararası ödülün sahibi olan Rus halk dansları topluluğu “Severnoe Sıyanıe” Choreographic Ensemble, 24 Mart akşamı Ataşehirlilerle buluşacak.

Konserler bölümünde, çalışmalarını Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sürdüren Oya Aksoy Türk Sanat Müziği Korosu birbirinden güzel sanat müziği eserleriyle 4 Mart akşamı Ataşehirlilerin karşısına çıkacak. 

Türkiye’nin flüt ailesinin tüm üyelerini barındıran ilk orkestrası olan Marmara Flüt Orkestrası, barok dönemden caza uzanan geniş repertuvarıyla 13 Mart Cuma akşamı müzikseverlerin karşısında olacak. Konserin biletleri, sokak hayvanlarına destek olmak için getirilen birer mama karşılığı verilecek.

14 Mart akşamı SOAS Rebetiko Band müzik grubu; buzuki, bağlama, kaval, keman, gitar ve perküsyon enstrümanlarından oluşan performansıyla Rebetiko’nun en güzel örneklerini Ataşehirlilerle buluşturacak.

Yıllardır Türk Pop Müziği’ne gönül vermiş, hizmet etmiş, Atilla Yelken’in şefliğinde, “Atilla Yelken Ataşehir Nostaljik Pop Grubu ve Orkestrası” 20 Mart akşamı müzikseverlerle bir araya gelecek.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ TİYATRO TOPLULUĞU İKİ OYUN SAHNELEYECEK

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun yorumuyla sahnelenecek Aziz Nesin Vapuru isimli oyun 15 Mart’ta MSKM’de tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.  Yine Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sahneye koyacağı 8 Kadın isimli oyun ise 21 Mart’ta izleyiciyle buluşacak. Tiyatro oyunların biletleri, “Bir Kitap Bir Bilet” uygulaması kapsamında okunmuş birer kitap karşılığında verilecek.

Özgür Okuryazar ile Kültür & Sanat Sohbetleri’nin bu ayki konuğu Tiyatro Yönetmeni Kemal Aydoğan olacak. Tiyatro ve yönetmenlik üzerine gerçekleştirilecek bu keyifli sohbet 24 Mart Salı akşamı düzenlenecek.

MSKM’de Edebiyat Akşamları bölümünde 6 Mart Cuma akşamı, Yazar Merve Yakut ve Prof. Dr. Bülent Vardar ile “Godard Makinesi” isimli kitap ve Fransız Yeni Dalga Akımı filmler üzerine bir sohbet gerçekleşecek.

MSKM’de Çağdaş Sanat Buluşmaları etkinliğinin bu ayki konuğu olan Ressam Kerem Ağralı ile “Doğanın Kalbi” isimli söyleşi 13 Mart Cuma akşamı düzenlenecek.

Etkinliklerin Tarih Okulu bölümünde Dr. Evren Mercan ve Tarihçi – Yazar İlkin Başar Özal ile “Bütün Yönleriyle Çanakkale” konulu konferans yapılacak. Neşet Ertaş Kültürevi’nde 14 Mart Cumartesi günü düzenlenecek konferansta Dr. Evren Mercan ve İlkin Başar Özal’ın yorumlarıyla Çanakkale Muharebelerinin deniz ve kara harekâtı açısından I. Dünya Savaşı’ndaki önemi değerlendirelecek.

Uzman Klinik Psikolog Ebru Tekcan ile 15 Mart’ta yapılacak “Çocuklarda Davranış Bozuklukları” seminerinde; çocukların hırçınlık, sinirlilik, saldırganlık gibi davranış bozuklukları üzerine konuşulacak.

Uzman Klinik Psikolog Özlem Sucu ile “Motivasyon” konulu seminer ise 22 Mart’ta Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde yapılacak.

YETİŞKİNLER İÇİN KELİME ATÖLYESİ VE KISA FİLM ATÖLYESİ

Yetişkinler için hazırlanan atölyeler bölümünde; Yazar, Şair, Metin Danışmanı, Konuşmacı Göksel Bekmezci ile Kelime Atölyesi 5 Mart – 9 Nisan 2020 tarihleri arasında 6 hafta sürecek. Yönetmen Serkan Acar ile Kısa Film Atölyesi ise 7 Mart – 30 Mayıs 2020 tarihleri arasında 12 hafta yapılacak.

Pazar Sohbetleri’nde Müzeci – Yazar Orhan Bahtiyar ile “Bir Yazın Yolculuğu” isimli söyleşi 1 Mart’ta Neşet Ertaş Kültürevi’nde düzenlenecek.

ÇOCUKLAR İÇİN BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER

Mart ayı boyunca her pazar bir oyunun sergileneceği çocuk tiyatroları bölümünde; 1 Mart’ta Tiyatro Mavi Nokta tarafından “Arkadaşım Heykel”, 8 Mart’ta NYN Yapım tarafından “Pişman Patiler”, 15 Mart’ta Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Çikolatalar Ülkesi”, 22 Mart’ta yine Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Kaba Korsan ve Hazine Adası” isimli oyunlar sahnelenecek.

Etkinliklerin çocuk atölyeleri bölümünde; uçakların çalışma prensiplerini öğretecek “Gökyüzünde Yolculuk” atölyesi 1 Mart Pazar günü saat 12.30 ve 14.00’te iki seans olarak çocuklarla buluşacak. Yaramaz Canavarlar Kitap Ayracı Tasarım Atölyesi 7 Mart’ta, En İyi Arkadaşım Baykuş Atölyesi 8 Mart’ta, Kedili Maskem Atölyesi 15 Mart’ta, Ahşaptan Parmak Çocuk Tasarım Atölyesi 21 Mart’ta, Sihirbazlık Öğreniyorum Atölyesi 22 Mart’ta, Küçük Kâşifler Atölyesi 28 Mart’ta, Kitap ile Sohbet Atölyesi 29 Mart’ta Düştepe Oyun Müzesi’nde düzenlenecek.

YAZARLAR ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

Yazar Dilara Kavaklıoğlu ile 14 Mart’ta Düştepe Oyun Müzesi yapılacak Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor isimli etkinlikte; çocukların kendi düşünceleri, hayallerindeki dünya, nasıl bir dünyada yaşamak istedikleri, hangi mesleği seçmek istedikleri eğlenceli bir şekilde işlenecek. Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor isimli söyleşinin Mart ayında düzenlenecek ikincisinde ise Çevirmen – Yazar Ayşe Sarısayın, Ataşehirli çocuk okurlarla 28 Mart’ta Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde bir araya gelecek.

Etkinlikler Program Kitapçığını TIKLAYIP İndirebilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ