logo

‘Mazi Kalbimde Bir Kahkaha’ MSKM’de Tiyatroseverlerle Buluştu

‘Mazi Kalbimde Bir Kahkaha’ MSKM’de Tiyatroseverlerle Buluştu

A.Ercan Tulunay yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları “Mazi Kalbimde Bir Kahkaha” adlı oyun ile Halit Akçatepe Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluştu.

Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz”  projesiyle tiyatro eğitimi alan çeşitli yaş ve meslek gruplarından oluşan oyuncular gösterdikleri başarılı performans ile büyük beğeni topladılar. “Mazi Kalbimde Bir Kahkaha” oyununu birlikte yazan oyuncular, Halit Akçatepe Sahnesi’ni dolduran 3302un üzerinde tiyatrosever tarafından ayakta alkışlandı.

Çok istedikleri halde birbirleri yüzünden evlenememiş üç huysuz kadının gençlik anılarıyla harmanlanan, komik ve acıklı hikayelerinin anlatıldığı oyunun yönetmeni A. Ercan Tulunay, oyun sonrası yaptığı açıklamada, “Her yaş ve meslek grubundan tiyatro tutkunu amatör arkadaşlarımızla iki yıldır çalışıyoruz. Çok iyi çalıştılar, kendilerini geliştirdiler ve başarılı bir sahne performansı ile de seyircilerin beğenisini kazandılar. Ben de oyuncularımızı kutluyorum,” dedi.

Oyunda 3 huysuz kadını canlandıran Zennure Özkan, Nafiye Yıldırım ve Gülizar Akyıldız ile oyun sonrası konuştuk. Bu yıl içerisinde “Mazi Kalbimde Bir Kahkaha” ile iki kez tiyatroseverlerin karşısına çıkan 3 arkadaş oldukça heyecanlıydı.

“TİYATRO ÇALIŞMALARI UFKUMUZU AÇTI”

Zennure Özkan (61), işçi emeklisi… Emekli olduktan sonra köşesine çekilmemiş Zennure Özkan. Önce Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun çalışmalarına katılmış 2 yıl süresince… Son 3 yıldır da MSKM’deki tiyatro çalışmalarına devam ediyor. Özkan, MSKM’nin hizmete girdiği günlerde gelip en ince detayına kadar araştırıp, kaydolmuş tiyatro çalışmalarına…

Özkan, MSKM’nin açılmasını dört gözle beklediklerini belirterek, “İlk sahneye çıktığımda çok heyecanlandım, açıkçası korktum. Fakat hocalarımızın desteğiyle bütün zorlukların üstesinden geldik. Ercan Tulunay ve Yöntem Tican hem hocalarımız hem de çocuklarımız. Tiyatro çalışmaları ufkumuzu açtı. Artık oyunları anlayarak izliyoruz. Tiyatroda sürekli kazanıyorsunuz, öğreniyorsunuz. Ancak aynı oranda da emek vermeniz gerekiyor. Her kadın imkanları dahilinde hayatın içinde olmalı, sanatla ilgilenmeli,” şeklinde konuştu.

“MSKM’DE ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Nafiye Yıldırım da (62) emekli… Henüz ilk çalışmada başaramayacağı korkusuna kapılmış. Bu korkusunu açtığı Ercan hocanın desteğiyle kısa zamanda korkularını yenmiş. Yıldırım, tiyatro çalışmalarında beden dilini kullanmasını ve önemini de öğrendiklerini söylüyor.

Aynı oyunla ikinci kez seyirci karşısına çıkan Yıldırım çok heyecanlandığına dikkat çekerek, “Bütün ailem salondaydı. Ancak sahneye adım attığımda heyecan kalmadı. Oyun sonrası torunlarımın sarılıp ‘çok başarılıydın’ deyip öpmeleri beni çok mutlu etti. MSKM’de çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Ercan ve Yöntem hocalar olmasaydı bu hayalimi gerçekleştirmezdim. Herkes mutlaka bir gün tiyatro sahnesine çıkmalı,” dedi.

“BAŞARDIN ANNE!”

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun ablası Gülizar Akyıldız (68) ev hanımı… MSKM’deki kurslara katılan torununun önerisiyle başlamış tiyatro çalışmalarına… Çalışmaların ilk günlerinde büyük oğlu, “Bu yaştan sonra sahneye mi çıkacaksın anne?” deyince Gülizar Hanım da, “Neden olmasın?” demiş. Gülizar Hanım, ilk oyunun sonunda oğlunun, “Başardın Anne!” diyerek sarılmasını, kutlamasını unutamadığını söylüyor, gözleri parlayarak. Ailesinin özellikle de torunlarının desteğini alan Gülizar Hanım bundan sonra da sanatla hep iç içe olacağını söyleyerek çalışmaların farklı bir etkisine dikkat çekiyor: “Astım hastasıyım. Uzun süre çalışmalarımızda diyafram egzersizleri yaptık. Bu çalışmaların astımın etkisini azalttığını da fark ettim.”

Zennure Özkan, Gülizar Akyıldız ve Nafiye Yıldırım oyun çıkışında kendilerini heyecanla bekleyen ailelerinin yanına gitmek için sabırsızlanırken son bir şey daha söylemek istediklerini belirtiyorlar: “Başta Ataşehir Belediyesi ile hocalarımız Ercan Tulunay ve Yöntem Tican’a, MSKM çalışanlarına çok teşekkür ederiz.”

Yazan: Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu Ekibi

Yönetmen: A. Ercan Tulunay

Yönetmen Yardımcısı: Yöntem Tican

Reji Asistanları: Kübra Sapancı Öztürk, Sena Alaçam, Helin Dinler

Işık: Emre Kahraman / Ses-Efekt: Gökhan Şener

Oynayanlar: Akın Acar, Bora Çiçek, Dilek Kara, Gülizar Akyıldız, Helin Dinler, Kübra Sapancı Öztürk,

Nafiye Yıldırım, Özkan Öztürk, Sena Alaçam, Sinem Koçyiğit, Ümran Çolak, Zennure Özkan

Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ