logo

MEB Okullarda İdari Atamaları Ne Zaman Tamamlayacak

MEB Okullarda İdari Atamaları Ne Zaman Tamamlayacak

mudur_Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların idari kadroları Ağustos ayı sonuna kadar belirlenerek atamalar tamamlanmış olacak. Okullarda idareci atamaları ne zaman?

Recep Kenan/itvhaber.com

20 Nisan’da belirlenen komisyonlarda veri toplama ile başlayan okullardaki idari kadro değişiklikleri 12 haziran Cuma akşamı açıklanacak kendi okulunda kalan müdürlerin açıklaması ile devem ediyor.

19 Haziran arasında kendi kurumunda bir 4 yıl veya başka bir okulda müdürlük başvurusu ile devam eden süreç; sınav sonrası idari kadroya ilk kez atanacak müdür, müdür yardımcısı ve başyardımcıların atama işlemlerinin tamamlanması okullardaki idari kadroların yenilenme süreci sona erecek.

Eğitim – Öğretimi Aksatmadan İdareciler Atanacak

Bakanlığın, önceki yıl yöneticilerin görevlendirilmesini uzun bir surece yaydığını hatırlatan Arhavi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, “Bu yıl daha kısa surede, eğitim – öğretimi aksatmadan, tatil surecinde; tüm okul müdür, müdür yardımcılar ve müdür başyardımcılarından oluşan idarecilerinin atamaları bitmiş olacak. İdari kadroları tamam olan okullarımız, yeni eğitim öğretim yılına daha sağlıklı ve belersizlikler giderilmiş olarak başlanabilecek. Bakanlığımızın bu atama takvimi bu anlamda çok iyi hazırlanmıştır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okullardaki İdari Kadro Değişiklik Takvimi:

En kıdemli öğretmen ve kıdemsiz öğretmen ile okul aile birliği başkan ve yardımcısı ile öğrenci meclisi temsilcisinden oluşan komisyon tarafından toplanan veriler 20 Nisan ile 8 Mayıs arasında değerlendirildi.

Kurulan komisyon performans puanları 12 Haziran Cuma gününe kadar sistem üzerinden verilecek.

75 puan üzerinde alanlar 15 – 19 Haziran arasında kendi kurumunda bir 4 yıl veya başka bir okulda müdürlük başvuruşu yapacak.

22-26 Haziran arası başka bir okula müdür olabilmek için başvuru alınacak ve müdürlük uzatılma duyurusu yapılacak.

29 Haziran 10 Temmuz arası açık kalan okullar ilan edilip ilk defa müdür olacak olanlar başvuruları alınacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ