logo

Meclis Ekim Çalışmaları Bütçe Tartışmalarıyla Tamamlandı

Meclis Ekim Çalışmaları Bütçe Tartışmalarıyla Tamamlandı

Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı ikinci ve son birleşiminde Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Bütçe teklifi dahil Meclis gündemindeki 13 madde görüşülerek karara bağlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi gündemindeki 11, 12 ve 13. Maddelerdeki Ataşehir Belediyesi 2021-2024 Yılları Stratejik Plan Güncellemesi, Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Performans Programı ve Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Bütçesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifleri görüşülerek kabul edildi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ 2021 MALİ YILI BÜTÇESİ 610 MİLYON

Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Bütçesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğünün 29.09.2020 tarihli ve E.2020-3433 sayılı teklifi görüşüldü. 610 Milyon olarak ve denk bütçe şeklinde oylamaya sunulan Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Bütçesi Ak Parti ve MHP üyelerinin ret oyları ve CHP ile İyi Parti’nin kabul oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

2 RET OYUNA KARŞI 24 EVET

610 Milyon olarak ve denk bütçe şeklinde belirlenen Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi 12 ret oyuna karşı 24 evet oyu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

BÜTÇE SUNUMU İLHAMİ YILMAZ’DAN

Bütçe ve diğer teklifler hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi teklifini Meclis üyelerinin değerlendirmesine sundu.

AK PARTİ GRUBU ELEŞTİRİLERİNİ YAĞCI VE KAYACI DİLE GETİRDİ

Ak Parti Grubu adına Ataşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi değerlendirmeleri Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Naim Yağcı ile Ak Partili meclis üyesi Fatih Kayacı tarafından dile getirildi. Bütçe ve Ataşehir Belediyesi çalışmaları hakkında eleştirilerini aktaran Ak Partili üyeler tarafından bütçeye muhalefet şerhi koyduklarının altını çizdi.

YETKİ VE GÖREVLENDİRME KARARI

Öte yandan yapılan değişikliğin yargı tarafından iptali sonucu dönülen mevcut mevzuata göre Atabel İnşaat Temizlik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından olağan ve olağanüstü genel kurulların gerçekleştirilebilmesi amacıyla, bir sonraki yerel seçimde oluşacak belediye meclisinin alacağı karara kadar yetkilendirme ve görevlendirmeye ilişkin İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün 28.09.2020 tarihli ve E.2020-1560 sayılı ve Başkanlığa yetki teklifini içeren madde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

PAZARTESİ GÜNLERİ “KUMAŞÇI PAZARI”

Meclis toplantısında ayrıca Barbaros Mahallesi Kapalı Semt Pazarında Pazartesi günleri “Kumaşçı Pazarı” kurulabilmesine ilişkin teklif de oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündemdeki park bahçelerdeki isim değişikliği teklifinin de yer aldığı diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Ataşehir Belediye Merkez Hizmet Binası Konferans Salonu’nda 13 Ekim 2020 Salı günü gerçekleştirilen Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları son birleşimini yöneten Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 2 Ekim 2020 Pazartesi günü toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ