logo

MECLİS TOPLANTILARI MAHALLELERDE YAPILACAK

MECLİS TOPLANTILARI MAHALLELERDE YAPILACAK

Atasehir_battal_ilgezdiAtaşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı son birleşiminde gündem dışı konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi meclis toplantılarının mahallelerde yapılacağını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Belediye meclisi toplantılarının mahallelerde yapılacağı ile ilgili açıklamasını Recep Kenan aracılığı itvhaber.com’a, yaptığı açıklamada yineleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mahallelerin sorunlarının yerinde tespiti ve talepleri değerlendirmeyi amaçladıklarını belirterek yapılacak toplantılarla meclis üyeleri ile mahalleleri buluşturarak çalışmaları yakından görmelerini arzuladıklarını ifade etti.

VATANDAŞ ÇALIŞANLA, ENGELLEYENLERİ GÖRMELİ

Yönetmelik gereği 3 gün önceden haber vermek suretiyle meclis çalışmalarının istediği yerde yapılabileceğini hatırlatan İlgezdi; STK temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşların da izleyebileceği toplantılarla Meclis çalışmalarını şeffaflaştırmayı, vatandaşların çalışan ile çalışmayı engelleyenleri görmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Toplantılarda güvenlik kaygısı olmadığının altını çizen Battal İlgezdi, aylardır gündemde olan Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imarının engellendiğini vatandaşların yerinde görmelerinin istendiğini, iş yapanla yapmayanın görülmesinin sağlanacağını söyledi. İlgezdi bundan sonra toplantıların her ay farklı mahallede yapılacağını kaydetti.

Ataşehir Belediye Meclisi Kasım ayı son birleşiminde gündem dışı konuşan Battal İlgezdi meclis toplantılarının mahallelerde yapılacağını açıklayarak; ”Belediye Meclis toplantılarını mahallelerde yapma kararı aldık. Bütçe görüşmeleri hariç bundan sonraki toplantılarımızı mahallerde yapacağız. Vatandaş kimin nasıl çalıştığını görmesi açısından önemlidir” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI MAHALLELERDE SÜRDÜRECEĞİZ

CHP Grubu olarak CHP Meclis Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz; “Belediye Çalışma Yönetmeliği; 3 gün önceden haber vermek suretiyle meclis çalışmalarınızı istediğiniz yerde yapabilirsiniz diyor. Dolayısıyla bundan sonraki aylarda meclis çalışmalarımızı mahallelerde sırasıyla yapacağız. Orada mahallelerin konularını gündeme getirerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

ÇAĞRI GELİRSE MECLİS KARARINA UYARIZ

AK Parti Grup Başkan Vekili M. Cevat Arzık konunun anlaşılmamış olduğu ifadesi üzerine, açıklık getiren İlhami Yılmaz; vatandaşların meclis üyelerini yakından tanımaları ve yaptığı işi görmeleri, üyelerin sorunları yerinde görüp, tartışmaları açısından bu toplantıların önemine değindi. Cevat Arzık, CHP Meclis Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz tarafından konuya açıklık getiren açıklaması üzerine çağrı gelirse kendilerinin de Meclisin bu kararına uyacaklarını belirtti.

KİMİN ÇALIŞIP, KİMİN ÇALIŞMADIĞINI VATANDAŞLAR GÖRSÜN

Gündem dışı yatığı konuşmada Belediye Meclisi’nin mahallelerde toplantı kararı ile ilgili görüşünü açıklayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Mahallelerde yapılacak olan meclis toplantıları kimin çalışıp, kimin çalışmadığını vatandaşların görmesi açısından önemlidir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ