logo

MECLİSTE ‘ŞEREF’ VE ‘BARANSU’ TARTIŞMASI

MECLİSTE ‘ŞEREF’ VE ‘BARANSU’ TARTIŞMASI

butce_meclis-tartismaAtaşehir Belediyesi Meclisi gündem dışı konuşmalarda “Şeref” ve Baransu  gündeme  getirilmesi sert CHP ve Ak Partili üyeler arsında tartışmalara neden oldu. 

Ataşehir Belediye Meclisi’nin 6. Birleşimi yine sert tartışmalara sahne oldu. Ak Parti Meclis üyesi İsmail levent’in “Ak Parti meclis üyesi arkadaşlarım şerefli insanlardır” ile Kumpas davaları ve FETÖ soruşturmasında da adı geçen Mehmet Baransu dosyasını tekrar gündeme taşıması sert tartışmalara neden oldu.

Ak Parti İlçe yönetim kurulu üyelerinden Zafer Düşgün, Metin Kale, Yusuf Dereci, Ufuk Bilgetekin, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü Meclisin bugünkü konukları arasındaydı.

img_0100

Gündem dışı ilk söz hakkını alan Ak Parti Grup Başkanvekili M.Cevat Arzık; Bütçe görüşmelerinde arkadaşlarımız yapmış olduğu tespitlere göre hem muhalefet şerhi koymuşlardı hem de düşüncelerimizi paylaştıklarını söyleyerek;  “Ne hikmetse Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi tamamıyla neredeyse bütçe konusu dışında her konuya değinerek meclisin hassasiyetin ve seviyesini pek düşünmeden burada bir partinin ilçe başkanları da dahil olmak üzere hepsine bir ithamda bulunduğunu gördük. Bazı arkadaşlarımızı Fetö’cü ilan etmesi, bazı arkadaşlarımızı farklı bir takım uğraşlar içinde bulunuyor diye ithamlarda bulunması Grup Başkanvekili olarak beni üzdü. Bu meclisin şerefi haysiyeti ilk başta belediye başkanından sorulur. Seviyenin bu şekilde düşmesinden büyük üzüntü duyduk ama başkandan sonra söz vermemeniz beklide bizim bir önceki oturumda cevap vermemizi de engellemiş oldu” dedi.

Söz hakkı vermediniz iddiasına cevap veren Meclis Başkanı Sadi Özata; “ Bu söylemin doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü ben engellemedim. Siz de usulen bilirsiniz ki başkanın konuşmasından sonra söz hakkı verilmez. Bu her yerde de böyledir. Şu ana kadar hiç adaletten şaşmadım. “Engellediniz” lafınızı da kabul etmem mümkün değil” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz söz alarak belediye başkanı hakkındaki iddiaları şöyle cevapladı: “Sayın Başkanımız kürsüde konuşurken kendisine gelen maillerden bahsetti. Hatta gelen maillerde kendisine; “15 Temmuz darbe gecesinde kiminle birliktesiniz?”, “Fetö ile birlikte misiniz?” diye mail geldiğini ifade etti.  Kendiside açık yüreklilikle Atatürkçü, Laik ve çağdaş olduğunu bu kürsüden ifade etti. Burada bulunan arkadaşlar hitaben bir şey değil söyledikleri. Bunda üzülecek herhangi bir şey yok.”

Daha sonra söz alan Ak Parti meclis üyesi İsmail Levent Başkan Sadi Özata tarafından uyarılarak kişilere yönelik hakaretlerde bulunmayarak usule uygun konuşmasını istedi. Neden beni uyarıyorsunuz diye sorması kısa bir tartışma neden olduysa da kısa sürede kesildi.

İsmail Levent bu kısa tartışmadan sonra konuşmasına şöyle devam etti: “Belediye başkanını O günkü tavırlarını da durdurabilirdiniz. Hatta size benim için atın bunu susturun dediğinde uyarmanız lazımdı. BU hakaretleri kabullenemiyorum bunu da bu şekilde kınamış olayım” dedi.

Levent; “ Dün bir açılışta belediye başkanımız bana bir jest yaptı. Bizde meclisi orada temsil edelim diye siyasi nezaketten dolayı hiçbir tepki vermeden birlikte yan yana objektiflere sıcak poz vererek kurdeleleri kestik.  Bu olay tabiî ki şahsıma ve grup arkadaşlarıma yapmış olduğu, hakaret, itham hiçbir şekilde kabul edilecek bir durum değildir. Söylediklerinden dolayı eğer özür dilemezse o sözleri aynı şekilde kendisine iade edeceğimize burada ifade edelim” şeklinde konuştu.

İsmail Levent’in konuşmasının devamında; Ak Parti meclis üyesi arkadaşlarım şerefli insanlardır. Bu güne kadar bu mecliste hiçbir şekilde ne bir yalan ne herhangi bir ithamda bulunmadılar. Günlerce basında çıkan haberleri hiçbir arkadaşımız buraya taşımadı. Bunlar neydi derseniz sadece hafızalar tazelensin yenilensin diye başlıklarıyla söyleyip geçeceğim. Birincisi Baransu olayıdır. Günlerce yer yerinden oynadı ve sonunda bir patlama oldu. Dosyaların nasıl bağlandığını da bilmiyoruz. Kaçak kolej inşaatı. Bir belediye başkanının hâkimin karşısına çıkması onun sonuç itibariyle de demesi ve cümlesini tamamlamadan CHP sıralarından müdahale edildi.

Rahatsızlığını dile getiren CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz tepkilerini şöyle dile getirdi: “Bir meclis üyesinin görev ve yetkilerin dışına çıkarak bazı ithamlarda bulunuyor. Eğer arkadaşımızın kafasının arkasında bir takım şeyler art niyet varsa gider mahkemeye suç duyurusunda bulunur. Baransu dediği kişi Fetö’culuktan artık 3 yüz mü, 4 yüz mü yıldan yargılanıyor.  Bu konular tamamen savcılığı ilgilendiren konulardır. Burası bunun yeri değil. Ayıp oluyor…”

Bunun üzerine Ak Parti Grup Sözcüsü ortamı yumuşatmak için devreye girdiyse de,  İsmail Levent o söyleminin yanlış anlaşıldığını söyleyip, özür dilemesine rağmen tansiyon düşmedi. Ak Parti meclis üyelerinin hepsi şereflidir de CHP üyeleri şerefsizimidir diye tepkiler büyümeye başladı.  CHP meclis üyeleri İsmail Levent’in bu sözleri karşısında seslerini yükselterek susmasını istediler. CHP Meclis Üyelerinden Namık Sürmen, Adnan Yılmaz ve Ekrem Köse’nin sert tepkilerinden dolayı, Meclis Başkanı tansiyonun giderek yükseldiğini daha farklı olaylara meydan vermemek için 17.10.2016 Pazartesi saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

İstanbulum Gazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ