logo

Mecliste Sivas ve Erzincan Başbağlar’daki Katliamlar Kınandı

Mecliste Sivas ve Erzincan Başbağlar’daki Katliamlar Kınandı

Ataşehir Belediye Meclisi Sivas ve Erzincan Başbağlar’da yaşanan katliamların kınandığı hayatını kaybedenlerin anıldığı 3. Toplantı Dönemi Temmuz ayı son birleşimi ile yaz tatiline girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 3. Toplantı Dönemi 1. Yılı Temmuz Ayı toplantıları ikinci ve son birleşimi 04 Temmuz 2019 günü Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleştirildi.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanan Ataşehir Beldiye Meclisi toplantısındaki gündem dışı konuşmalarda Başbağlar Katliamı hatırlatılarak hayatını kaybedenlere rahmet dilendi. Katliamı yapanlar ise kınandı.

Ataşehir Belediye Meclisi toplantısı

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 4. Juli 2019

HANGİ, ÇEŞİDİ OLURSA OLSUN TERÖRÜ LANETLİYOR VE KINIYORUM

Toplantıda gündem dışı söz alarak 15 Temmuz darbe kalkışması kahramanlarını anan, şehitlerine rahmet dileyen Ak Parti Ataşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı, Sivas olaylarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyip aynı yılın üç gün sonrasında yaşanan Başbağlar Katliamını da hatırlatarak; “Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Mezrası’nda köylülerin hunharca katledilmesi olayında, bir kez daha sarsıldık. Bu acılar her gün tazelenerek, milletin vicdanını yaralayarak devam ediyor. Bu olay sebebiyle dahi her gün PKK’yı lanetlesek yeterice kınamış olmayız. Hangi, çeşidi olursa olsun terörü lanetliyor ve kınıyorum.” Dedi.

SİVAS’TA YANAN CANLAR DA BİZİZ, BAŞBAĞŞAR’DA KATLEDİLENLER DE BİZİZ

2 Temmuz Sivas Katliamı’nı anarak gündem dışı aldığı sözde konuşmasına başlayan MHP’li Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, 3 gün sonra 5 Temmuz günü Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Mezrası’nda katledilen vatandaşları ölüm yıl dönümlerinde rahmetle anarak; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir mensubu olarak şu şekilde seslenmek istiyorum; Sivas’ta yanan canlar da biziz, Başbağşar’da katledilenler de biziz” diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanması sonrasında gündeme geçildi. Gündemdeki 6 madde görüşülerek oylandı.

Gündemdeki 1., 6. Maddesi ile 4. Oy Birliği, Maddesi Ak Parti grubunun, müdürlüklerin tekliflerinin daha özenli hazırlanması istemi ile ve tadilen Oy Birliği, 5. Maddesi Ak Parti grubunun olumsuz görüşü ve ret kararı ile Oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 2. maddesinde yer alan Örnek Mahallesi’ndeki UİP tadilatına ilişkin raporu ve 3. Maddesindeki Encümen yetki talebi oylanarak müdürlüğüne iadesi oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

2019 ilk dönemi çalışmalarını tamamlayarak yaz tatiline giren Ataşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleştirilen tatil öncesi son birleşimi gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 02 Eylül 2019 Pazartesi günü Saat 17:00’da toplanmak üzere kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ