logo

MECLİSTE SORULDU: ‘BELEDİYEMİZ KAÇ OKUL YAPMIŞTIR!?’

MECLİSTE SORULDU: ‘BELEDİYEMİZ KAÇ OKUL YAPMIŞTIR!?’

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarına başlayan Ataşehir Belediye Meclis toplantısında eğitim yatırımı gündeme gelen Ataşehir Belediyesi’nin şu ana kadar kaç okul yaptığı soruldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının 1. Birleşimini Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata başkalığında 11/09/2017 Pazartesi Saat 17:00’da gerçekleştirdi. Sadi Özata başkanlığında toplanan Meclis 9 teklif, 1 rapor ve 3 ek maddeyi içeren gündemindeki 13 maddeyi görüştü.

Eylül ayı toplantıları 1. oturumu açıldıktan sonra önceki birleşimin tutanaklarını okutarak oylatan oturum başkanı Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata ile CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Ak Parti Meclis Grubu Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık gündem dışı konuşmalarında, Eylül ayı başında yaşanan Kurban Bayramı tebrik mesajlarını ilettiler. Arakan Müslümanlarına yapılan zulüm ile ilgili düşüncelerini dile getirip lanetlediler. Zabıta Teşkilatının Kuruluşunun 191. Yıldönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin “Zabıta Haftası”’nı kutlayan mesajlarını ilettiler.

Geçtiğimiz günlerde istifa eden CHP Meclis Üyesi Akan Buztaş’ın istifa dilekçesi okundu. Buztaş’tan boşalan Meclis üyeliğine Yedek 1. Sıradan yer alan Sabahattin Bayram’ın geldi duyuruldu.

Meclis Oturumuna başkanlık eden Sadi Özata ve CHP ile Ak Parti grup başkan vekillerinin özel günlerle ilgili mesajlarını içeren gündem dışı konuşmalarından sonra söz alan Ak Partili Meclis üyesi Neslihan Yurtdagül, belediyenin eğitim alanındaki çalışmalarını sorduğu sözlü soru önergesini genel kurulda okuyarak yanıtlanmak üzere başkanlık makamına sundu.

BELEDİYEMİZ KAÇ OKUL YAPMIŞTIR!?

Eğitim öğretim yılının ilk gününde olunduğunu hatırlatarak önergesin okumaya başlayan Neslkihan Yurtdagül, belediyenin eğitim alanında yaptığı yatırımların yanıtı istemi ile verdiği önergesinde; “Çocuklarımızın ilk heyecanını yaşadık. Görüyorum ki eğitim alanında Ataşehir de gözle görülür hiçbir çalışmanın olmadığını görüyoruz. Bu konuda Ataşehir Belediyesi’nin hiçbir çabası yok. Hala Ataşehir halkını kandırma ve belediyeyi borç batağına batırma çabası içerisindeler. Komşu belediyelere baktığımızda belediye bütçesi ile okul yapabiliyorlar. Örneğin, Sancaktepe Belediyesi yaklaşık yılda belediye bütçesi ile 4 okul yapıyor. Bunu Ataşehir’de göremediğimiz gibi, planlarda okul yeri olarak görülen asaları da satma çabasındayız. Bu anlamda; belediyemiz şu ana kadar kaç okul yapmıştır? Yüce Meclisimiz bilgilendirilirse bizde öğrenmiş oluruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ