logo

MEDNIGHT Akdeniz Bilim Ekibini Tanıtıyor

MEDNIGHT Akdeniz Bilim Ekibini Tanıtıyor

MEDNIGHT, tamamı kadınlardan oluşan Akdeniz Bilim Ekibini, Avrupa Kadın Rektörler Derneği ve Kadir Has Üniversitesi ev sahipliğinde tanıtıyor.

MEDNIGHT, tamamı kadınlardan oluşan Akdeniz Bilim Ekibini, Avrupa Kadın Rektörler Derneği (EWORA) ve Kadir Has Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul’da tanıtıyor. Akdeniz Bölgesi’nden 11 bilim insanından oluşan ekip, 9 Şubat 2023 Perşembe saat 14.00’te Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek Gala ile onurlandırılacak.

Gazeteci-Yazar Ilgaz Gürsoy moderatörlüğünde düzenlenecek MEDNIGHT Akdeniz Bilim Takımı’nın galasına onur konuğu olarak TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve bilim dünyasından bu öncü programa desteklerini göstermek isteyen pek çok isim katılacak.

Akdeniz Bilim Ekibi 2023, deneyimleri ile bilimdeki kadınların değerini gösteren üst düzey 11 kadın bilim insanından oluşuyor: Cristina Romera Castillo (İspanya), Seda Keskin Avcı (Türkiye), Serim İlday (Türkiye), Despo Fatta-Kassinos (Kıbrıs), Rajaa Cherkaoui-El Moursli (Fas), Sonia Hammami (Tunus), Helena Canhão (Portekiz), Safaa Kumari (Suriye), Najat A. Saliba (Lübnan), Luisa de Cola (İtalya) ve Sarah Abdelkader (Mısır). Seçilen isimler Akdeniz havzasının on ülkesini temsil ediyor ve bu temsil, 2023 Akdeniz Bilim Ekibini ortak bağlantı noktası olarak bilimle bir Akdeniz kimliği yaratmaya yönelik bir adım haline getiriyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ