logo

Mersin Büyükşehir Borçlanmasına ‘Cumhur İttifakı’ndan Veto

Mersin Büyükşehir Borçlanmasına ‘Cumhur İttifakı’ndan Veto

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında CHP’li başkan Vahap Seçer’in 250 milyonluk borçlanma talebini içeren önerge, Ak Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid 19) salgını nedeniyle belediye gelirlerinde çok büyük düşüşler yaşandığı gerekçesi ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’in olağanüstü toplantı talebinin kabul edilmesiyle toplanan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP’li başkanın 250 milyonluk borçlanma talebini görüştü.

AK PARTİ VE MHP’Lİ ÜYELERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Olağanüstü gündemle toplanan, CHP’li başkanın 250 milyonluk borçlanma talebini içeren önergeyi görüşen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, gergin geçen görüşmeler sonrası yapılan oylamada CHP’li başkan Vahap Seçer’in borçlanma talebi Ak Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Koronvirüs salgını tedbirler kapsamında sosyal mesafe korunarak yapılan son derece gergin geçen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan başkan Vahap Seçer, geride kalan 1 yıllık sürede yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi.

YATIRIMLARA DEVAM ETMEMİZ İÇİN BORÇLANMA TALEBİMİZ VAR

Geride kalan süreçte 664 milyon TL’lik borcun yapılan ödemelerle 172 milyona düştüğünü, ödemelerin mali disiplin ve alınan tasarruf tedbirleriyle yapıldığına işaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaşanan gelir kayıplarını gerekçe göstererek borçlanma talebinde bulunarak; “Benim elimi güçlendirmeniz gerekli. Bana 500 bin insan güvenip oy vermiş sizin de bana güvenmeniz gerekir. Çalışanın parasını ödemem gerekir, kimseye muhtaç olmamamız gerekir. Yatırımlara devam etmemiz için borçlanma talebimiz var.

BORÇLANMA YETKİSİNE RET OYU VERECEĞİMİZİ SÖYLÜYORUM

Tartışmaların uzaması üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkanı Mevlüt Ekmekçi, oylamaya geçilmesini talep ederek; “Ben burada konuşmamı kesiyor ve borçlanma yetkisine ret oyu vereceğimizi söylüyorum” dedi.

VAHAP SEÇER’İN BORÇLANMA TALEBİNİ İÇEREN ÖNERGE REDDEDİLDİ

Yapılan borçlanma talebi görüşmelerinde sert tartışmalara sahne olan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde daha sonra CHP’li Başkan Vahap Seçer’e 250 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi ile ilgili önerge oylandı.

Yapılan oylamada Cumhur İttifakı mensubu Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin verdiği ret oyları ile ve oy çokluğuyla Başkan Vahap Seçer’in borçlanma talebini içeren önerge reddedildi.

YATIRIMLAR İÇİN BORÇLANMA YETKİSİ CUMHUR İTTİFAKI’NDAN  KABUL GÖRMEDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, olağanüstü toplantıda borçlanma talebinin geri çevrilmesi ile şu açıklamayı yaptı:

“En erken Temmuz ayında meclisimizi toplayabileceğimizi de dikkate alarak, salgının uzaması halinde Mersin halkının refahı ve huzuru ile şehrimize yapacağımız yatırımların devam etmesi ve ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere kullanmak istediğimiz 250 milyon liralık borçlanma yetkisi talebimiz ne yazık ki kabul edilmedi. Yine MESKİ Genel Müdürlüğümüz’ün devam eden ve hayata geçireceği yatırımlar için ihtiyaç duyduğu 100 milyon TL’lik borçlanma yetkisi de yine Cumhur İttifakı tarafından kabul görmedi.”

ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ VE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

“Hiçbir bahane üretmeden, şikayet etmeden şehrimizin geleceği ve vatandaşlarımız için çalışacağız, üreteceğiz. Tecrübemiz var, enerjimiz var, bilgi birikimimiz var. Biz birlik olacağız, birlikte başaracağız. #BirlikteBaşaracağız”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ