logo

Meteoroloji Soğuk ve Don Uyarısı Yaptı: Kar Geliyor

Meteoroloji Soğuk ve Don Uyarısı Yaptı: Kar Geliyor

Pazar gününden itibaren kuzey ve iç kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek, beklenen yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: 24.10.2021 Pazar sabah saatlerden itibaren ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerimizde 6 ila 10 derece düşmesi ve önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

24.10.2021 Pazar günü Marmara’da, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri ise genellikle Karadeniz, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile doğusunda görülmesi beklenen yağışların Karadeniz kıyı kesimindeki kuvvetli yağmur ve sağanak, Pazartesi ve Salı günleri ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz: Gökgürültülü Sağanak Yağış, Yükseklerde Kar

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Rize ve Artvin’in kuzeyinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların; 1100 metre üzeri yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, sel, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuzey ve İç Kesimlerde Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren hafta ortasına kadar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olacak olan soğuk ve yağışlı sisteme bağlı olarak; Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece Marmara ve Batı Karadeniz’de, Pazartesi gece ve Salı sabah saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde zirai don tehlikesi riskinden dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz ile ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Meteoroloji Dikkatli Ve Tedbirli Olma Uyarısı Yaptı

Meteoroloji tarafından kuvvetli meteorolojik hadiselerin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ