logo

Meteoroloji Uyardı: İstanbul’da Kar Yağışı Bekleniyor!

Meteoroloji Uyardı: İstanbul’da Kar Yağışı Bekleniyor!

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, İstanbul’da pazartesi sabahından itibaren beklenen kar örtüsünün kıyılarda 1-3 cm, kuzey ve iç kesimlerde 5-10 cm olacağı belirtildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafından yapılan tahminler göre; İstanbul’da 07.01.2019 pazartesi günü sabah ilk saatlerden itibaren meydana gelecek yağışların, 08.01.2019 salı günü akşam saatlerine kadar kuzey ve doğu kesimleri ağırlıklı olmak üzere aralıklarla kar sağanakları şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KIYILARDA 1-3 CM, KUZEY VE İÇ KESİMLERDE 5-10 CM KAR ÖRTÜSÜ

Güney kıyılarında 1-3 cm. kuzey ve iç kesimlerde 5-10 cm. arasında kar yüksekliği beklendiğinden vatandaşlarımızın ve ilgililerin buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Güney kıyılarında 1-3 cm. kuzey ve iç kesimlerde 5-10 cm. kalınlığı bulması beklenen kar yağışında vatandaşlar İstanbul’da Buzlanma, Don Olayı, Ulaşımda Aksamalara karşı uyarıldı.

HAKKARİ VE ÇEVRESİNDE 20-50 CM KAR BEKLENİYOR

Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Siirt’in ve Şırnak’ın Doğusunda mevcut kar örtüsünün üzerine yağması beklenen kar yağışlarının bu akşam saatlerinden yarın (pazartesi) sabah saatlerine kadar yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ’DE FIRTINA

Doğu Karadeniz’de bugün (06.01.2019) akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden etkisini artıracak rüzgarın; 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

ANKARA’DA 15 CM KAR ÖRTÜSÜ

Pazar sabah saatlerinden itibaren Ankara’da başlaması beklenen kar yağışlarının gece saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli şekilde devam ederek 8-15 cm civarında örtü bırakacağı; Pazar gece ve Pazartesi sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ