logo

Meteoroloji’den Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji’den Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerinde Marmara, Batı Karadeniz, İçanadolu’nun Kuzey Batısı, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz için “Gökgürültülü Sağanak Yağış” uyarısı geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapılan son değerlendirmelere göre 03 Temmuz 2021 Cumartesi günü Marmara’nın Doğusu ile Batı Karadeniz’den başlayarak İçanadolu’nun kuzeyi ve batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri için yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAĞILI GEÇECEK

Pazartesi günü kısmen hafifleyecek ve ve daha az bölgede etkili olacağı ön görülen yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar yerel olmak üzere kuzey bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA’NIN DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 03 Temmuz 2021 Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren İstanbul’da zamanla Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa’nın kuzey ve doğusunda aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

BATI KARADENİZ’DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 03 Temmuz 2021 Cumartesi günü Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Sinop’un iç kesimleri) ile Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Aralıklı ve yerel olarak Pazar günü akşam saatlerine kadar devem etmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇANKIRI, ESKİŞEHİR, KÜTAHYA VE AFYONKARAHİSAR UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre; 03 Temmuz 2021 Cumartesi günü Çankırı, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar ile kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere Ankara’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

PAZAR GÜNÜ ORTA KARADENİZ İLE DOĞU KARADENİZ İÇİN UYARI

04 Temmuz 2021 Pazar günü Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARA BAĞLI TEHLİKELERE KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Bölgelerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kısa süreli fırtına ve hortum tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ