logo

Meteorolojiden İstanbul Dahil Kar Yağışı Uyarısı Geldi

Meteorolojiden İstanbul Dahil Kar Yağışı Uyarısı Geldi

Bu geceden itibaren doğu bölgelerimizde görülecek yağışların 1400 metre üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı ve kar kalınlığının 20 cm üzerinde oluşacağı tahmin ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumartesi öğle saatlerinden sonra İstanbul’un yüksek kesimleri ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL VE MARMARA’DA KAR BEKLENİYOR

Düşmesi beklenen ve 3°C ile 6°C olarak tahmin edilen sıcaklıkla birlikte İstanbul’da Cumartesi öğle saatlerinden sonra yüksek kesimleri zaman zaman karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğu kesimlerinin yağışlı geçecek Marmara Bölgesi’nde yağışların; Cumartesi öğle saatlerinden sonra İstanbul’un yüksek kesimleri ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU’DA KAR YAĞIŞI

Bu geceden itibaren doğu bölgelerimizde görülecek yağışların Adıyaman, Tunceli, Erzincan, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari illerimizde 1400 metre üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde gerçekleşeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

PAZAR GÜNÜ İÇ BÖLGELERDE KAR YAĞIŞI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazar (29.12.2019) günü sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyi ile Akdeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde (1000 m. üzeri) kar şeklinde görülecek olan yağışların, zamanla etkisini artırarak Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli (10 ila 20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 ila 40 cm) olarak Pazartesi (30.12.2019) akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden başta Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri ile karayollarında yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU KARADENİZ’DE FIRTINA

Doğu Karadeniz’de rüzgarın; (Cuma-27.12.2019) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın (Cuma) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

ÜLKEMİZ GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Kırklareli ve Tekirdağ’ın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ