logo

Meteorolojik Uyarı: Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Meteorolojik Uyarı: Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yağışlı bir haftaya giren yurdumuzda Marmara’nın doğusu, Güney bölgeler ve Karadeniz Bölgesi’nde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji uyardı: Marmara’nın doğusu, güneyde Doğu Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi’nde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!

MARMARA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI

Marmara Bölgesi için yapılan tahminlerde, parçalı ve yer yer çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YURDUN BÜYÜK BÖLÜMÜ YAĞIŞLI

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre; yurdumuzun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz İçin Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

23 Mayıs 2022 Pazartesi öğle saatlerinden itibaren; Batı Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Düzce, Karabük, Bolu çevreleri ile Zonguldak ve Bartın’ın iç kesimleri, Çankırı’nın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Akdeniz İçin Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Güneyde Doğu Akdeniz Bölgemiz için yapılan bir başka uyarıda da, 23 Mayıs 2022 Pazartesi öğle saatlerinden itibaren; Osmaniye çevreleri, Hatay’ın kuzey kıyıları, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURDUMUZDA GENEL DURUM:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Bolu, Karabük çevreleri, Kocaeli ve Sakarya’nın iç kesimleri, Osmaniye çevreleri, Adana’nın doğu, Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri ve Hatay’ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Kuzey, İç ve doğu kesimlerde 4 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli(40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Düzce, Bolu, Karabük çevreleri, Kocaeli ve Sakarya’nın iç kesimleri, Osmaniye çevreleri, Adana’nın doğu, Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri ve Hatay’ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:
Rüzgârın Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ