logo

Meteorolojiden İstanbul’da Sağnak Yağış ve Baskın Uyarısı

Meteorolojiden İstanbul’da Sağnak Yağış ve Baskın Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde İstanbul’da gök gürültülü ve etkili sağanak yağışla birlikte meydana gelebilecek baskınlara karşı vatandaşları uyardı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen kuvvetli yağışların İstanbul’un Batı ilçelerinden başlayarak zamanla İstanbul il genelinde lokal dolu ,sağanak ve gök gürültülü sağanak, kısa sureli fırtına şeklinde etkili olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım vb.)karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği yönünde duyuru yaptı.

“CUMA GÜNÜ HAVA”

Cuma gününe kadar hava sıcaklığında önemli değişikliklerin beklenmediği Marmara Bölgesi’nde hava; parçalı bulutlu, bölge genelinin yer yer dolu yağışıyla birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteorolojinin tahminine göre bölgede yağışların; gece saatlerine kadar bölge geneli, yarın (Cuma) doğu kesimler ile İstanbul ve Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sağanak yağışın etkili olacağı bölgede rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvete akşam saatlerinden sonra zaman zaman kuvvetlice (30-40 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan duyuruda; ağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya genelinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden bölgede meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmaları yönünde uyardı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ