logo

MEVLANA ATAŞEHİR’DE TÖRENLE ANILDI

MEVLANA ATAŞEHİR’DE TÖRENLE ANILDI

mevlana (0) Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında Arifpaşa İlkokulu Müdürlüğü’nün hazırladığı programda Cemalnur Sargut, Mevlana ile Şems ve ilahi aşklarını anlattı.

 Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği, Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu anma programı çerçevesinde Zübeyde Hanı Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

mevlana (87)

Mevlana Haftası Anma Programı

“Gel Kim Olursan Ol Gel” dizelerin sahibi; her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Anadolu’nun en önemli manevi mimarlarından olan, sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün temsili haline gelen Mevlâna Celâleddin Rûmî; “ Mevlana haftası” nedeniyle Ataşehir’de düzenlenen törenle anıldı.

mevlana (8)

Mevlana Haftası Anma Programı

mevlana (12)

Mevlana Haftası Anma Programı

Ataşehir’deki Mevlana Haftası Kutlama törenine; Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, TÜRKKAD İstanbul Başkanı, İslam Tasavvufçusu – Yazar Cemalnur Sargut, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Namık Sürmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin Saydam ve Orhan Kuzu, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

mevlana (94)

Mevlana Haftası Anma Programı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Arifpaşa İlkokulu Müdürü Aslı Pekin; Mevlana’nın sevgiye dayanan felsefesinin onu yüzyıllardır hoşgörünün sevgisi haline getirdiğini vurgulayarak; “İslam felsefesi olarak bilinen tasavvufta, Mevlana ve Mevleviliğin önemi büyüktür. Mevlevilik insanlığa, ahlak, ilim ve aşk yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açar. Onun insan düşüncesine verdiği en büyük mesaj; aşk, sevgi ve birliktir” diye konuştu.

“Mevlana’nın dediği gibi gönüllerimiz her zaman sevgiye açık olsun” diyerek anma törenine katılan ve katkı sunanlara teşekkür eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalletin Saydam’dan sonra İslam Tasavvufu çalışmalarıyla tanınan araştırmacı yazar Cemalnur Sargut; Şems-i Tebriz’in Mevlana’ın gönül dünyasında büyük değişiklikler yarattığını söyleyerek, katılımcılara Mevlana’nın hayatından kesitler anlattı.

mevlana (38)

Mevlana Haftası Anma Programı, Cemalnur Sargut

Ataşehir kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da; “Allah’ı seviyorsanız, O’nun sevdiği zata itibar edeceksiniz.  O’nu sevmek; çalışmaktır, temizliktir, ibadettir.  İnsanları kırmamak, çevreye duyarlı olmak, küçükleri sevmek, büyükleri saymak ve işimizi en güzel şekilde yapabilmektir. Resulullah efendimiz her yönüyle bize örnek olmuş. Şems-i Tebriz-i, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bayram-ı Veli ve Akşemsettin gibi büyük zatlar hep bu güzelliği anlatmışlar. Yani insanlığın temizliğini, insanlığın yücelmesini, insanın insan olabilmenin yolunun Resulullahı sevmekten geçtiğini görmüşler. Osmanlı 600 yıl böyle ayakta durmuştur” şeklinde konuştu.

mevlana (53)

Mevlana Haftası Anma Programı, Zafer Karamehmetoğlu

Konuşmaların ardından Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu tarafından Cemalnur Sargut’a çiçek takdim edildi. Anma programı tiyatral sema gösterisi ve ney dinletisi ile sona erdi.

mevlana (2)

Mevlana Haftası Anma Programı

mevlana (60)

Mevlana Haftası Anma Programı

mevlana (67)

Mevlana Haftası Anma Programı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ