logo

Mevlana Lisesi Dünya Şampiyonluğunu Kutladı

Mevlana Lisesi Dünya Şampiyonluğunu Kutladı

atasehir_dunya sampiyonu_futsal_mevlana Lisesiİtalya’nın Cagliari kentinde düzenlenen Dünya Liseler Arası Futsal Şampiyonası’nda şampiyon olan Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Şampiyonluğu kutladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’deki Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Futsal Takımı’nın Dünya Liselerarası Futsal Şampiyonası’nda mücadele ettiği güçlü rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu olması Ataşehir’de ve özellikle okulları Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde büyük sevinç yarattı.

Şampiyonanın oynandığı İtalya’dan Türkiye’ye dönen Dünya Şampiyonu “Ataşehir’in Şampiyon Kızları” Atatürk Havalimanı’nda karşılanışı sırasında başlayan sevinç gösterileri, şampiyonların okulunda öğrencilerin hazırladığı ve bir törenle doruğa ulaştı.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde katıldığı kutlama törenlerinde film izle şampiyon sporcular tebrik ederek kutladılar. Şampiyon takımın sporcuları tek tek anons edilerek tebrik edildikten sonra öğrenci arkadaşları, öğretmenler ve velilerin de aralarında bulunduğu kalabalık gurupla birlikte eğlendiler.

“HEPİMİZ BU GÜNÜ HAYALİNİ KURDUK

Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Bekir Alan yaptığı açıklamada , “Okulumuz eski Mevlana Lisesi. Kız Meslek Lisesi olunca kızlarımızda spora yönelme başladı. 4 yıl öncesinden bu yana bu takımın hayalini kurmuştuk. Meşhur Şair Yahya Kemal Beyatlı bir beyitinde ‘İnsan bu alemde hayal ettiği müddetçe yaşar.’ diyor. Hepimiz bu günü hayalini kurduk, çok şükür bu hayalimizi gerçekleştirdik. Birlik olmayla ülkemizi temsil ettik, başarıyla ülkemizi temsil ettik. Bunda emeği olan, katkısı olan, başta kaymakamımız, desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Milli takımları yenerek Dünya Şampiyonluğu kazanan, bu formayı giyme şerefini, gurunu bize yaşatan öğrencilerimiz hepsinin alnından öpüyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Türkiye’de kız sporcuların branşları erkek sporculardan daha zor.  Salon futbolu olan Futsala büyük yatırım yapan ülkeler var. Onların içerisinden sıyrılıp şampiyonluğa ulaşmak çok kolay değil. Öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizi kutluyorum. Milli formayı giymenin hakkını verdiler. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil ettiler” dedi.

ESRA BEYDİLLİ TAŞÖREN “RÜYDA GİBİYİZ”

Hedeflerinin devam ettiğini ve her şeye yeniden başlayacaklarını söyleyen Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi futsal Takımı Hocası Esra Beydilli Taşören, “Başarının mutluluğu bizi daha da körüklüyor. Önmüzdeki yıllar için de hedef koyuyoruz. Çok güzel bir başarı. Çocuklarımız ülkemizi ve okulumuzu çok iyi temsil ettiler. Çok güzel bir başarı. Rüyda gibiyiz” diye konuştu.

Takımın en ilgi çeken oyuncularından olan 17 yaşındaki Hilal Çetinkaya ise; “Şampiyonaya giderken çok çalışmıştık. Çok istemiştik, İnanıyorduk. İnandığımız içinde yürekten oynadık. Yeteneklerim fark edildiği için ilgi çektim ve röportaj yaptılar benimle” dedi.

“BAŞARI KESİNLİKLE TESADÜFİ DEĞİL”

Mutlu olduklarını ifade eden Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Beden eğitim Öğretmeni ve takım sorumlusu Murat Ülkü, başarının iyi bir çalışma sonucunda oluştuğunun altını çizerek; “Başarı kesinlikle tesadüfi değil. Yılların vermiş olduğu bir birikim. Bu birikimde bize destek sunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, 5 yıl boyunca kar, yağmur, çamur demeden her maçımıza gelen eski belediye başkan yardımcısı kulüp Başkanı Semih Sadık Kayhan’a teşekkür ediyor; şampiyonluğu ikisine armağan ediyoruz. Onla inadılar ve dediler ki; bizden dünya şampiyonu çıkar, güvenin kendinize. Özgüven aşladılar ve imkan sağladılar. Bu şampiyonluk onların hakkıdır. Ataşehir Belediyesi’nin açmış olduğu kız öğrenci yurdu olmasa, bu öğrenciler orada kalmasa bu takım havası oluşmazdı. Bu okul hiçbir zaman bu masrafı karşılayamazdı” ifadeleri ile Ataşehir Belediyesi ve Başkan Battal İlgezdi’nin desteklerinin başarıdaki payını dile getirdi.

BU MUTLULUĞU YAŞATAN SPORCU KARDEŞLERİMİZİ VE HOCALARINI KUTLUYORUM

İlçe olarak çok güzel bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Şampiyonluğu ülkemize getirerek bizlere bu mutluluğu yaşatan sporcu kardeşlerimizi ve hocalarını kutluyorum. Futsalda dünya devlerini dize getiren değerli kardeşlerimizin hepsini yürekten kutluyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.  

FİNLANDİYA, İNGİLTERE VE İSRAİL’İ YENDİLER, ŞAMPİYON OLDULAR

29 Nisan 2 Mayıs arasında Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından İtalya’nın Cagliari kentinde düzenlenen Dünya Liseler Arası Futsal Şampiyonası’nda Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi dünya şampiyonu oldu.

Dünya Liseler Arası Futsal Şampiyonası’nda C Grubu’nda mücadele eden Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi, grup maçlarında Finlandiya temsilcisini 12-2, İngiltere temsilcisini 13-1 ve İsrail temsilcisini 13-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

2 Mayıs’ta oynanan finalde Finlandiya temsilcisini 4-3’lük skorla mağlup eden Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi futsal takımı şampiyonluk kupasını Türkiye’ye getirmeye hak kazandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ