logo

MHP İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı

MHP İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı

mhp-istanbul_adaylariMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı, 7 Haziran genel seçimlerinde yarışacak milletvekili adaylarını Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıyla tanıttı.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş konuşmasında, “Her biri birbirinden değerli 88 adayımızla İstanbul’un huzurundayız. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme konusunda şevk ve azim doluyuz. İstanbul yürüyor, İstanbul Milliyetçi Hareket’in iktidarına yol veriyor. Bizimle yürü İstanbul” dedi. Hükümeti sert sözlerle eleştiren Karataş, “İstanbul AKP’ye oy vermiş, ama AKP İstanbul’a hiçbir şey vermemiştir. İşsizlik, yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizlikler felaket boyuttadır. Bunlar yetmiyormuş gibi rüşvet, soygun ve hırsızlık çeteleri devleti bir kanser hücresi gibi sarmıştır. AKP’li iktidar yıllarında yolsuzluk zirve yapmıştır” diye konuştu. Karataş’ın konuşması sırasında salondaki vatandaş ve partililer, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz”, “Ülkücü hareket engellenemez” diye sloganlar atıp tekbir getirdi.

ADAYLAR TEK TEK TANITILDI

Karataş’ın konuşmasının ardından İstanbul bölge adayları tek tek  tanıtıldı. İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları arasında eski milletvekili Gündüz Aktan’ın oğlu Uygar Suphi Aktan, eski bakanlardan Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci’nin; 2. Bölge adayları arasında yurtdışında olduğu için toplantıya katılmadığı belirtilen Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, hala milletvekili olan Celal Adan ve Murat Başesgioğlu ile Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Mehmet Aslan’ın; 3. Bölgeden ise Meral Akşener’in isimleri ön plana çıktı. MHP İstanbul milletvekili adayları arasında MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ile birlikte toplam 17 kadın aday yer aldı.

SOYKIRIM İDDİALARINA KARŞI İMZA KAMPANYASI

Öte yandan Başbakanlık eski Başdanışmanı Etyen Mahçupyan ile CHP İstanbul Milletvekili adayı Selina Özuzun Doğan’ın, Ermeni Soykırımı iddialarına ilişkin sözleri nedeniyle toplantıda imza kampanyası başlatıldı. Adaylardan ve vatandaşlardan konuya ilişkin imzalar toplandı.

“ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIRIZ”

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener imzasını attıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akşener, seçim kampanyasına ilişkin “Milliyetçi Hareket Partisi toplumun tüm kesimlerini temsil eden ve en önemlisi her biri kendine ait kişisel başarı hikâyesi olan adaylarla milletimizin karşısına çıktı. Bunun anlamı şu, tek başına hazırız, odaklıyız. Ülkemizi yönetmeye hazırız odaklıyız. Hırsızlıkları, israfları, yolsuzlukları ortadan kaldırmaya hazırız ve odaklıyız. Bizimle yürü Türkiye diyerek bir seçim kampanyası başlatmış durumundayız” dedi.

“İKTİDAR PARTİSİ GENÇLERİ DÜŞMAN İLAN ETMİŞTİR”

Akşener, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca “Kimse Yok Mu Derneği’ne” yönelik soruşturmaya ilişkin bir basın mensubunun sorusuna ise şöyle cevap verdi: Türkiye’de çok ilginç şeyler oluyor. İmtihanla, sınavla alınan çocuklar, polis kolejlerine ve akademilere alınan çocuklar, insan haklarına aykırı olarak kapı önüne kondular. Şimdi bunun anlamı şu, artık iktidar partisi gençleri düşman ilan etmiştir. 17-25 Aralık hırsızlık operasyonu olmamış olsaydı, suç üstü yakalanmamış olsaydı bu muhteremler, emniyet teşkilatı böyle altüst edilemezdi. Öğrenciler kapının önüne konulamazdı. Gençler düşman ilan edilemezdi. Ama 17-25 Aralık’ta enselerinden yakalandı bu muhteremler. Şimdi bütün bunların neticesinde eğer Türkiye’de asayişsizlik, güvenlikle ilgili problem, terörle ilgili bir problem olursa sorumlusu iktidar partisidir. Tüm bunları yapan bir iktidar iradesinin yargı mensupları elbetteki Deniz Feneri’ni kapatır, Kimse Yok Mu’yu terör örgütü safına sokar.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ