logo

 MHP’Lİ YÖNTER ‘MİLLETİN, DEVLETİN BEKASI İÇİN …!’

 MHP’Lİ YÖNTER ‘MİLLETİN, DEVLETİN BEKASI İÇİN …!’

MHP Ataşehir İlçe Başkanlığının esnafla buluşma programı kapsamında, YED-PA esnafıyla yaptığı toplantı, MHP 1.Bölge Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sadun Bizel başkanlığındaki MHP Ataşehir İlçe Başkanlığı 16 Nisan’daki Anayasa değişiklik referandumu çalışmaları kapsamında  YED-PA Ticaret Merkezi Konferans Salonunda MHP 1.Bölge Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’in katıldığı esnafla buluşma programı düzenledi.

YEDPA’da düzenlenen esnafla buluşma programına katılan MHP 1.Bölge Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, ülke ekonomisini de değerlendirdiği toplantıda partisinin referandumla ilgili görüşlerini açıklayarak Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından da açıklandığı gibi, kararlarının “EVET” olacağını, “Hayır” diyenlerin “hayır”ının kedileri için hayırsız olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğl’nun Anayasa Değişikliği maddeleri hakkında bilgisi olmadığını iddia eden MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “Keşke CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vakit bulupta referandumda oylanacak olan Anayasa değişikliğinin maddelerini okusaydı” diyerek, Kılıçdaroğlu’nun değişiklik maddeleri üzerinde yeterli bilgiye sahip olmadığını savundu.

Toplantıya ev sahipliği yapan YED-PA Yönetim Kurulu Başkanı Sami Atılgan; MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ve MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel ve ilçe yöneticileri ile Sancaktepe İlçe Başkanı Emrah Danacıoğlu’nun katıldığı toplantının açılışında YEDPA ile genel bilgi vererek; “MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ve MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel ve ilçe yöneticileri bu gün misafir olarak aramızdalar. Zaman zaman iş dünyasından ve siyaset dünyasında farklı misafirlerimiz oluyor.  MHP Milletvekili de kendi parti görüşlerini bizlerle paylaşacak.  Kapımız diğer siyasi partilerin toplantılarına da açıktır” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Ülkenin genel ekonomisi ve referandum sürecini konuşulduğu toplantıda konuşmasına YED-PA esnafına ülkenin ekonomik durumu ile ilgili ayrıntılı değerlendirmelere yer veren MHP 1.Bölge Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “Hepinizin yüz hatlarından iş yerinizin, şirketlerinizde işlerinizin iyi durumda olmadığını görüyorum. Türkiye ekonomisi sıkıntılı bir dönemden geçiyor. 2014’en buyana döviz kuru yüzde 68 değer kazanmış. Yani Türk Lirası yüzde 68 değer kaybetmiş demektir. 202 milyar dış borç var. Faizler yüksek.  Faiz artınca enflasyonda artar. Şu anda çift rakamlara gelmiş durumda. Her dört gençten biri işsiz… Resmi olarak gençlerde işsizlik oranı yüzde 22. Her dört gençten biri işsiz olan bir Türkiye her bir sosyal patlamaya hazır demektir. Pimi çekilmiş dinamit lokumu demektir. İhtiyacı var umudu kırılmış iş bulamıyorum diyen bir gençlik var. Bunlar istatistiklerde görülmüyor” şeklinde konuştu.

 EKONOMİK GÜCÜN, SİYASAL GÜÇ KADAR

“Ekonomik gücümüz ne kadar büyük olursa, siyasal gücümüzde o kadar fazla olur” diye konuşmasını sürdüren MHP 1.Bölge Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, ABD’nin ekonomik gücü sayesinde dünyanın 72 noktasında askeri operasyonlar yapabildiğinin altını çizerek; “Biz bir Fırat kalkanı harekâtını başlattık. Her taraftan bir eleştiri, her taraftan önümüze taş koymalar, engel çıkartmalar. Dolayısıyla ekonomik gücün çok önemli olduğu tartışmasız. Ekonomik istikrarın temeli demokrasidir, milli birlik ve beraberlik ruhudur” dedi.

CUMHURBAŞKANI “SİSTEM FİİLEN DEĞİŞMİŞTİR” DEDİ

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tıkanıklığın aşılmasındaki gibi önemli kararlar aldıklarının altını çizen MHP 1.Bölge Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Bahçeli’nin yine tarihi bir karara imza atarak referandumda evet kararını açıkladığını vurgulayarak; “Cumhurbaşkanı seçiminde yaşanan tıkanıklığı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin aldığı kararla aştık. Anayasal düzenleme gereğince yapılan referandumla Cumhurbaşkanı’nı halk tarafından seçilmesine karar verildi. 2014 tarihinde halkoyu ile Cumhurbaşkanı seçildi ve ondan sonra sistem tartışılmaya başlandı.  Mevcut Cumhurbaşkanını görev ve yetki sınırlarına çekilmesini defalarca söyledik eleştirdik. Ama Sayın Cumhurbaşkanı 2015 tarihinde Rize’de yaptığı bir konuşmada sistem fiilen değişmiştir dedi. Bir yandan milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı, yine milletin seçtiği bir meclisten oluşan bir hükümet. Gerçekten Türkiye’de bu yapı çatışmaya, iki başlılığa hizmet eden bir sistemi ortaya çıkardı. 15 Temmuz FETÖ kalkışması sonucunda bunları Sayın Genel başkanımız bunu gördü” dedi.

DEVLET ACZE DÜŞTÜĞÜNDE MHP DUYARSIZ KALMAZ

“Hükümet değişikliğini kamuoyu ile paylaşılmasına iten asıl sebep bir; ülkesi, iki; milleti, üç; egemenlik. Bu üç unsur bir araya geliyor bir devleti oluşturuyor. Bunlardan bir tanesi olmazsa devlet olmaz” diye konuşan Yönter, “Devleti oluşturan bu üç unsurun gün geçtikçe zaaf geçirdiğini, itibar kaybettiğini gördük.  Devlet elimizden gidiyor. Devlete yuvalanmamış terör örgütü kalmamış. Devlet içinde 8 ayrı alanda Fetö terör örgütünün yapılandığını görüyoruz. Devletin bu kadar acze düştüğü bir dönemde, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen MHP’nin buna duyarsız kalması mümkün değildi. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarihi bir sorumluluk üstlendi. Milletin, devletin bekası için elimizi taşın altına koyduk” diye konuştu.

BUNLARIN “HAYIR”I BİZİM İÇİN HAYIRSIZDIR

Fiili durumun çözülmesinin şart olduğunu belirttiklerini söyleyen MHP 1.Bölge Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “Fiili durumu ortadan kaldırın. Anayasal sınırlarınıza çekilin, ya da buna hukuki bir boyut kazandırın. Bu konuda bir hazırlığınız varsa TBMM getirin” dediklerini kaydederek; “Buna dair son kararı millet verecek dedik; herkes ayağa kalktı. Halbuki biz tarihi bir sorumluluk yüklenerek, Türkiye’nin kaldıramayacağı bir yükü milletin huzuruna getirdik. 18 maddelik kanun teklifini bizler mecliste kabul ettik, yasallaşması; 16 Nisan’da milletin oylarıyla olacak. Yani, egemenliğin yegane sahibi sizler karar vereceksiniz. Bundan da CHP korkuyor. Yanında hizalanmış Aydınlıkçılardan tutun, PKK, HDP ve Fetö’suna kadar herkes var. Bunlar “HAYIR” diyerek Türkiye’nin karşısında hizalanmış durumdalar. Bunların “Hayır”ı bizim için hayırsızdır. Milletin ve devletin bekası için 16 Nisan’da mutlaka milletimiz “EVET” diyecektir. Sonuna kadar Devlet, sonsuza kadar millet. Millet için Evet, devlet için Evet” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ