logo

‘Milletçe Alkışlıyoruz’ ne demek?

‘Milletçe Alkışlıyoruz’ ne demek?

alkis-baris_yarkadasBarış Yarkadaş,  bazıları tarafın ‘prokatif’ olarak nitelenen kampanya sloganı ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ ne demek?’ i parti örgütlerinde anlattı. 

CHP İstanbul Milletvekili adayı Barış Yarkadaş, merak edilen kampanya sloganının içeriğini parti örgütlerinde anlattı.

CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, “Alkış kimi zaman övgü, kimi zaman yergi ve protesto için kullanılır. AKP’yi alkışlarla protesto edecek ve iktidardan göndereceğiz” dedi.

CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, ön seçimi kazanmasının ardından yaptığı ziyaretleri sürdürüyor. Yarkadaş’ın son durağı CHP Üsküdar, Ümraniye ve Beykoz İlçe Örgütleri’ydi. Yarkadaş, Ümraniye’deki Ordulular Derneği ile Beykoz’daki İncirköy CHP Temsilciliği’ni de aynı gün içinde ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında partililere kendisine oy verdikleri için teşekkür eden Yarkadaş, güncel ve siyasal gelişmeleri de yorumladı. Yarkadaş, partililerin “Seçim kampanyamızda kullandığımız sloganın içeriğini açıklar mısınız?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Nisan günü Kartal Meydanı’nda kampanyamızın ilk ayağını başlatacak. Kampanyamızın esası ise 18 Nisan günü start alacak. 18 Nisan gününe kadar, (Milletçe Alkışlıyoruz) sloganını kullanacağız. Alkış, sizin de bildiğiniz üzere, kimi zaman övgü, kimi zaman ise yergi ve protesto için kullanılır. Biz 11 Nisan günü, AKP’nin son 13 yılda yarattığı tahribatı alkışlarla protesto edecek ve AKP’ye milletçe (güle güle) diyeceğiz. Alkışlarımız bir de CHP için olacak. CHP’nin iktidara yürüyüşünü alkışlayacağız.”

CHP’nin seçim kampanyasında ”pozitif bir dil” kullanacağına da işaret eden Yarkadaş, “Bu süre içinde dokuz ayrı reklam ve propaganda filmi gösterilecek TV’lerde… Bu filmler, CHP’nin Türkiye’yi nasıl ayağa kaldıracağını anlatacak. CHP’nin neleri nasıl yapacağını gösterecek…” dedi.

CHP’nin kamuoyu araştırmaları yaparak toplumun nabzını tuttuğunu da belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti: “Size CHP hakkında aklınıza dahi gelmeyecek yalanlar söyleyecekler. Bunlara kulaklarınızı tıkayın. Duymayın… Yalanlarına kulak dahi asmayın…. ”

Yarkadaş, partilelere yaptığı konuşmada, 13 ilçe başkanlığını ziyaret ettiğini, Adalar ilçesine ise Kartal Mitingi sonrası gideceğini de söyledi. Yarkadaş, kendisine oy veren vermeyen tüm CHP’lilere de teşekkür etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ