logo

Milliler Dünya Karate Şampiyonası’nda 6 Madalya Aldı

Milliler Dünya Karate Şampiyonası’nda 6 Madalya Aldı

Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’na Milli forma ile katılan İBB Spor Kulübü sporcuları, şampiyonada 2 gümüş 4 bronz madalya aldı.

Tokyo 2020 Olimpiyatları’na en yüksek puanı veren Dünya Karate Şampiyonası’na Milli forma ile mücadele eden İBB sporcuları 2 gümüş 4 bronz madalya elde etti.

Bireysel dalda Serap Özçelik Arapoğlu kumite 50 kiloda gümüş madalya kazanırken, Alparslan Yamanoğlu kumite +84 kiloda, Uğur Aktaş kumite 84 kiloda bronz madalya aldı. Ali Sofuoğlu, kata dalında bronz alarak Türkiye’nin bu daldaki ilk madalyasını kazandı.

Şampiyonada Türkiye Erkek Kumite Milli Takımı gümüş madalya kazanırken, Türkiye Kadın Kata Milli Takımı ise üçüncü olarak bronz madalya aldı.

MİLLİ TAKIMI,15’İ İBB SPOR’DAN 20 SPORCU İLE KATILDI

İBB’li Ali Sofuoğlu, kata dalında bronz alarak Türkiye’nin bu daldaki ilk madalyasını kazandı. Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından iki yılda bir organize edilen Dünya Karate Şampiyonası, 6-11 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Madrid’de yapıldı. Karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları programına girmesinin ardından düzenlenen ilk organizasyon olan dünya şampiyonasına, Türkiye Karate Milli Takımı, 15’i İBB Spor’dan olmak üzere 20 sporcu ile katıldı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları arasında yer alan ve en yüksek puanı veren 24. Dünya Karate Şampiyonası’na 139 ülkeden 1200’ün üzerinde sporcu ile katılım rekoru kırıldı. Türkiye şampiyonayı takım ve bireysel müsabakalarda 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamladı. İBB’li sporcular bireysel dalda 1 gümüş 2 bronz ve takım halinde ise 1 gümüş ve 1 bronz ile Milli takımı sırtladı.

TÜRKİYE’NİN KATADAKİ İLK MADALYASI

İstanbul Büyküşehir Belediyesi sporcusu Ali Sofuoğlu, 24. Dünya Karate Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza attı. Ferdi kata dalında Dünya üçüncüsü olan Ali Sofuoğlu, bu başarısıyla Türkiye’ye bu daldaki ilk madalyasını getiren isim oldu.

ALİ SOFUOĞLU, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Ferdi kata dalında yarışan Ali Sofuoğlu, dünya üçüncülüğü için 2010 ve 2012 dünya şampiyonu, 2014 ve 2016 dünya üçüncüsü olan dünyaca ünlü Venezuelalı Antonio Diaz ile karşılaştı. Bu yıl iki kez mağlup ettiği rakibi karşısında bir kez daha 5-0’lık skorla galip gelen Milli katacı, bronz madalya kazanarak kariyerinde de bir ilki yaşadı.

SERAP ÖZÇELİK DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Bireysel dalda Serap Özçelik Arapoğlu kumite 50 kiloda gümüş madalya kazanırken, Alparslan Yamanoğlu kumite +84 kiloda, Uğur Aktaş kumite 84 kiloda bronz madalya aldı.

TÜRKİYE ERKEK KUMİTE MİLLİ TAKIMI GÜMÜŞ MADALYA ALDI

Şampiyonada Türkiye Erkek Kumite Milli Takımı gümüş madalya kazandı. İBB Spor’dan 6 sporcunun yer aldığı (Uğur Aktaş Erman Eltemur., Burak Uygur, Rıdvan Kaptan, Alparslan Yamanoğlu, Samed Gök) milli takım, İran karşısında 2-0 öne geçse de sonraki serilerde başarı olamayınca müsabakayı 3-2 kaybetti ve şampiyonayı ikinci olarak noktaladı.

Türkiye Kadın Kata Milli Takımı ise bronz madalya elde etti. İBB’li Gizem Sofuoğlu’nun da yer aldığı 3 sporcudan oluşan ay-yıldızlı ekip, Rusya’yı 5-0 yenerek üst üste ikinci kez dünya üçüncüsü oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ