logo

Muammer Yıldız ‘Festival Havasında Açılış’

Muammer Yıldız ‘Festival Havasında Açılış’

muammer yildizİstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, dün bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak bir basın duyurusu yayınladı.

Basında çıkan bazı haberlerle ilgili açıklamada bulunan Muammer Yıldız törenlerin programlandığı gibi bayram havasında gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, yayınladığı basın duyurusunda şunları söyledi;

İlimizde yaklaşık 2.636.529 öğrencinin ve 100.000’e yakın öğretmenin ders başı yaptığı 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk zili 16 Eylül 2013 Pazartesi günü çaldı. Sayın Valimiz Hüseyin Avni MUTLU’nun rehberliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ’ındestekleriyle, başta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olmak üzere, ilçe belediyelerimizin, ilgili kurumların, kuruluşların koordinasyonunda ve Müdürlüğümüze bağlı tüm birimlerin olağanüstü gayret ve çalışmaları ile okullarımız eğitim öğretim yılının başlamasına hazırlanmıştır. Eğitim öğretim yılının açılışıyla birlikte velilerimiz, öğrencilerimiz ve tüm İstanbullular yapılan çağrılara ve uyarılara sağduyu ile uymuş, başta ulaşım ve trafik konusunda olmak üzere ilimizde genel anlamda herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Tüm ilçelerimizde ve okullarımızda yapılan açılış törenleri birer festival havasında geçmiş, öğrencilerimiz özlemle bekledikleri günde okullarına ve öğretmenlerine kavuşmuşlardır.

2013-2014 eğitim öğretim yılı ilimiz resmi açılış töreni de planlandığı ve basına duyurulduğu üzere 16 Eylül 2013 Pazartesi günü Bahçelievler Yayla İlkokulu’nda, İstanbul Vali Yardımcısı Harun KAYA, MEB Başdenetçisi Cevdet SEZGİN, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali ÖZYİĞİT, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman DEVELİOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla normal program akışı içerisinde, herhangi bir sorun yaşanmadan gerçekleştirilmiştir.

Ancak basın organlarında, eğitim öğretim yılı resmi açılış töreniyle ilgili olarak “Çocukları Bunaltan Tören”, “Vali Gelecek Diye…”, Güneşin Altında Valiyi Beklediler”, “Vali Mutlu Öğrenciler Mutsuz” ve “Vali Mutlu Yine Sözünü Tutmadı” başlıklı haberler yayımlanmıştır.

Sayın Valimiz Hüseyin Avni MUTLU’nun beklendiği ve bu yüzden programın geç başlatıldığı, bu esnada öğrencilerin bunaldığı, sıkıldığı gibi hususların iddia edildiği haberler gerçeği yansıtmamakta olup Sayın Valimizin törene katılamayacağı daha önce belirtilmiş, kendilerini temsilen Vali Yardımcımız Harun KAYA eğitim öğretim yılı açılış törenine katılmışlardır. Bu nedenle Sayın Valimiz Hüseyin Avni MUTLU’nun törene katılması için beklenmesi veya öğrencilerin bekletilmesi, törenin geç başlatılması söz konusu değildir.

Eğitim öğretim yılı açılış töreni sabahı öğrenciler, velileri ve yakınlarıyla birlikte okul bahçesinde tören için hazırlanan alana gelmeye başlamış, bu arada yazılı ve görsel medya temsilcileri de söz konusu alanda yerlerini almıştır. Bazı medya organlarında bu nedenle yanlış bir algı oluştuğu, öğrencilerin erken saatlerden itibaren protokol mensuplarını beklemeye başladığı ifade edilmiştir. Bu süre, Bahçelievler Yayla İlkokulu’nda gerçekleştirilen resmi program içerisindeki bir süre değildir. Bu nedenle eğitim öğretim yılı açılış töreni, iddia edildiği gibi saat 8.00’de değil, program akışında yer aldığı üzere 10.00’da başlatılmış yaklaşık bir saatlik süre içerisinde protokol konuşmaları ve folklor gösterileri yapılmış, ardından sınıflara geçilerek öğrenciler ve öğretmenler, yetkililer tarafından sınıflarında ziyaret edilmiş, öğrencilerin kitapları ve hediyeleri dağıtılmıştır. Tam bir eğlence ve festival havasında geçen, öğrencilerin heyecanının, velilerin sevincinin paylaşıldığı bu güzel günde bazı basın organlarında yer aldığı gibi öğrencilerin, törene katılamayacağı daha önceden bilinen Valimiz için bekletildiği yönündeki değerlendirmeler kesinlikle doğruyu aktarmamakta olup, tören belirlendiği gibi tam vaktinde saat 10.00’da başlayıp saat 11.00’da sona erdirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Muammer YILDIZ
İstanbul Milli Eğitim Müdürü

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ