logo

MUHARREM İNCE İSTİFA EDİP ADAYLIĞINI AÇIKLADI

MUHARREM İNCE İSTİFA EDİP ADAYLIĞINI AÇIKLADI

muharrem-ince-istifa_aday_chp-CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisindeki görevinden istifa ettiğini, kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. Muharrem İnce istifa etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, basın mensuplarının karşısına çıkan Muharrem İnce Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek, kurultayda aday olacağını açıkladı.

DERİN DEVLET YERİNİ KABADAYI KILIKLILARA BIRAKTI

Yolsuzluğu, yoksulluğu yasakları yok edeceğiz diye gelenler bugün 3Y (Yolsuzluğu, yoksulluk, yasaklar) konusunda uzman olduklarını söyleyen Muharrem İnce, yok edilmesi gereken derin devletin yerini yeni kabadayı kılıklılara bıraktığını iddia etti.

Sistemin değişen ihtiyaçlara cevap veren reformlar yapılamadığına dikkat çeken İnce; “Politik çürüme engellenememiştir. Devlet millet çatışması algısı önlenememiştir. Cumhuriyetin yurttaşlık ilkesini dayalı hukuk önünde eşitlilik sağlanamamıştır. Laiklik din düşmanlığı olarak algılatılmıştır” diye konuştu.

ACİL POLİTİKALAR

Acil uygulanması gereken politikaları; “Özgürlükçü demokrasiye ulaşmak ve yeni anayasa yapmak olmalı.  AB ve 2023’de tam üyelik hedef olmalı. Dış politikanın saptırılan ekseni barış odaklı eksenine çevrilmeli. Kürt sorununun çözümünde TBMM etkin olmalı siyasi sorumluluğu olmayanlar etkin olmamalıdır. Bağımsız yargıya olan güven yeniden kurulması. Kişiselin özel hayatına müdahale kaldırılmalı. Eğitim sistemindeki yozlaşma engellenmeli” şeklinde özetledi.

Gezi ruhunun partiye yansıtılması gerektiğini vurgulayan Muharrem İnce; “Gezi ruhu ve gezi gençliğin dinamizmini partiye ve ülkeye yansıtmak zorundayız, çevre yağmasına son vermek zorundayız” dedi.

PARİDEKİ GÖREVİMDEN İSTİFA ETTİM

“Bunların yapılabilmesi için Türkiye’de CHP’ye ihtiyaç vardır” diyen Muharrem İnce; “Bu ülkede bağımsızlık ilkesinin geliştirilmesi, Laik cumhuriyet anlayışı, hukuk devleti CHP sayesinde gerçekleşmiştir. Ülkemizin bunca sorununa CHP yönetimin çözümü yoktur. Bugün itibariyle yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen görevimden istifa ettim” sözleri ile partisindeki Grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.

GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM

Ne için istifa ettiğinin bilindiğini vurgulayan Muharrem İnce, “Kurultayımızın tarihi belli oldu, genel başkanlığa aday olacağım. CHP geleneğinde olmayan seyircisiz, baskın kurultay yapılmasını anlıyorum. Millet olmayan sinema salonu gibi salonda kurultay yapılmasını sizler gibi anlıyorum. Bunun için aday oluyorum. Ancak bu açıklamayı partimde ayrıntılı biçimde yapabilirim fakat grup başkanvekili olarak son kez Meclis’te yapınca adaylığımı açıklamış olacağım” diyerek, ayrıntılı açıklamayı partisinde yapacağını belirtti.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ