logo

Muharrem Ödemiş, ‘Bize Vazife Verilir, Gereğini Yaparız’

Muharrem Ödemiş, ‘Bize Vazife Verilir, Gereğini Yaparız’

Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş ile İstanbul’un 39 ilçesinden siyasi hedefini ve Ataşehir’i,  konuştuk. Ödemiş, “Vazife Verilir, Bizde Gereğini Yaparız” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığındaki makamında ziyaret ettiğimiz Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a verdiği röportajda siyasi hedefleri, yeni dönemde il yönetiminde görev alması ile ilgili görüşleri, özelde Ataşehir’in sorunları ve çözüm çalışmaları ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Ataşehir’in Ak Parti için İstanbul’un önemli ilçelerinden biri olduğunu, yüzde yüz kazanılması gereken bir yer olduğunun altını çizen Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, Büyükşehir’in Ataşehir’e önemli yatırımlarının olduğunu kaydederek; “İstanbul’da 39 ilçe var. Ataşehir’de bizim için önemli ilçelerden bir tanesi. Ak Parti’nin kazanması son derece mümkün olan bir yer. Geçmişte 2 tane yol kazası yaşadığımız bir yer. 2019 sürecinde Ak Parti İl Başkanlığı için en önemli ilçe. Yüzde yüz kazanılması gereken bir yer. Ataşehir’i böyle görüyoruz. Bu dönem içerisinde Ataşehir’in Büyükşehir ile ilgili yatırımları alma noktasında çok şansı ve bereketli bir dönem” dedi.

2 METRO ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ

Müharrem Ödemiş, Büyükşehir’in Ataşehir’e yatırımları ile ilgili, “2 tane metro çalışması sona doğru geldi. Özellikle Ataşehir’in giriş, çıkışıyla ilgili çalışma, İSMEK’ler, Hasan Leyli’nin bahçesinde yapılan spor kompleksi gibi birçok yatırım oldu bu dönemde” şeklinde konuştu.

ATAŞEHİR’İN EN ÖNEMLİ SIKINTISI İMARDI

Ataşehir’in en önemli sorunları arasında yer alan ve Ataşehirlilerin sabırsızlıkla çözümünü beklediği imar planları ile ilgili düşüncelerini dile getiren Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, “Ataşehir’in En önemli sıkıntısı imardı. Onu da bu dönem gerek 5 binlikler, gerek binliklerle ciddi noktaya getirdik. İnşallah süreç bürokraside takılmaz. Ataşehir’in beklediği imarla ilgili değişikliklerinden Barbaros Yenisahra ve özellikle İçerenköy’ün imar sorunları çözülüyor. İçerenköy’ün dere kısmında yeşil alan ve sosyal donatı alan şerhleri var. Arkasından 2018 sonu 2019’a Halin taşınmasının yetiştirilmesi planlanıyor.

Şu an Tuzla Aydınlı’daki yerin teslimi ve ihalesi yapıldı. Orada 228 adet dükkân olacak. Bir Ataşehirli olarak takip ediyorum. Arkasında da Gümrük ile ilgili süreç tamamlanırsa Ataşehir’in bu sorunu da çözülmüş olacak” ifadelerine yer verdi.

HAL VE GÜMRÜK TAŞNACAK, ALAN ATAŞEHİRLİLERE AÇILACAK

Ataşehir’de bir başka önemli sorun olan trafiğin önemli kaynaklarından gümrük ve hal alanlarının taşınma çalışmaları ile ilgili, “Gümrük ile ilgili Tuzla Tepeören bölgesinde ayrılan arsa var. Orada bir takım alt yapı çalışmaları yapılıyor.  3’ücü Köprünün Çevre Yolunun bitmesi ile beraber iki yıla kadar Gümrük’te taşınmış olacak. Teknik olarak da taşınmak zorunda.  Bir ve İkinci köprüleri artık kamyonlar kullanmadığı için üçüncü köprü güzergâhına yakın bir yerde olması gerekir.  Şu anda nihai olarak taşınacağı alan yol güzergahı ve köprü geçişi için en uygun yerdir” açıklamasında bulundu.

YEŞİLİ BOL, ATAŞEHİR’İN FAYDALANACAĞI ALANLARI, SPOR KOMPLEKSLERİ YAPILACAK

İl Merkezindeki makamında ziyaret ettiğimiz Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamalarda şu ayrıntılara yer verdi:

“Son dönemlerde İstanbul’un dikine binalarla çok olumlu olmayan imara dönüyor.  Bunu da hem toplum, hem siyaset gördü. Bu anlamda Ataköy’deki baruthane denilen sahil alanı TOKİ tarafından yapılması iptal edildi. Oraya plaj yapılacak ve yeşil alan olarak kullanılacak. Yine 3. Havaalanı yapıldıktan sonra eski havaalanın bir kısmının topluma yeşil alan olarak kazandırılması düşünülüyor. Şimdi bunlar düşünülürken özellikle Hal binasının ve Gümrük alanının da benim kanaatim, halkın genel kullanımına göre düzenlemeler yapılacak.  Yeşilin bol olduğu, insanların istifade ettiği, Ataşehir’in faydalanacağı sosyal donatı alanları, spor komplekslerinin yapılacağını düşünüyorum.  Zaten böyle bir kamuoyu da var şu anda.  Bir Ataşehirli olarak da bunu çok doğru buluyorum.  Bunun böyle olması anlamında elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

ÇAMAŞIRCI DERESİ’NDEKİ YOL VE KÖPRÜ TAMAMLANINCA BÖLGE NEFES ALACAK

“Çamaşırcı Deresi’ndeki yol yapımında sanırım Büyükşehir Belediyesi’nin bazı yerlerdeki metro ihalelerinde de müteahhit değişikliklerinden kaynaklanan bazı gelişmeler yaşandı. Orada tamamlanınca o bölgenin ciddi nefes alacağı bir bölge olacağına inanıyorum.  Orada E-5 ile bağlantıda bir sorun yok.  Sanırım dereden gelen yolda duraksama var.  O da en kısa zamanda çözülecektir diye düşünüyorum.”

ATAŞEHİR 43 YILDIR YAŞADIĞIM İSTANBUL’UN GÜZEL İLÇELERİNDEN

“Ataşehir benim 43 yıldır yaşadığım halen yaşadığım evim ve işyerimin olduğu, her anlamda İstanbul’un güzel ilçelerinden biri. Gerek konumu gerek ulaşım akslarıyla son derece hem geleneksel ilişkilerin hemde modern kentin bir arada olduğu bir ilçemiz. İnşallah bu halini gelişerek, modernleşerek İstanbul içinde merkez olma vasfını devam ettirir.  Sosyal ve siyasi barışın hüküm süreceği, geçmişten bugüne değin taşımış olduğu değerleri geleceğe taşıyan bir kent olma özelliğini inşallah devam ettirir.”

SANDIK MÜŞAHİTLİĞİ DÂHİL HER GÖREVİ YAPARIZ

“Kongrede yönetimde görev verilirse görev almayı düşünüyor musunuz? Sorusunu şöyle yanıtladı.  Netice itibariyle 17 senedir bu partinin bütün kademelerinde siyaset yapmış birisiyim. Bu işi deruhte etmeye çalışıyoruz. Siyasette şu ana değin bize verilen görevleri yapmaya çalıştık. Bize ne görev verirse bu parti; sandık müşahitliği dâhil her görevi yaparız.”

BİR YERDE UZUN KALMANIN DOĞRU OLMAYACAĞI KANAATİNDEYİM

“Bir yerde uzun kalmanın yani kişinin ortaya bir şey koyması açısından çok doğru olmayacağı kanaatindeyim. Bizler daha farklı yerlerde görev yaparız. Bizden sonra başka kardeşlerimiz gelir buralarda görev yapar. Bayrak yarışı dediğimiz şeyde böyle olur. Benim şahsi kanaatim böyle olmuştur. Kadıköy’de ilçe başkanlığı yaptığımda da kendi isteğimle ayrıldım. Siyasette esas olan bir kişinin bir yere gelmesi değil, birlikte birçok kişinin bir yerle gelmesi, siyasetin okul olma vasfını sürdürülmesidir. Bu tip gelişmeleri önemseyen birisiyim.  Bundan sonrada aynı şeylerin devam edeceğini düşünüyorum.”

BİZE VAZİFE VERİLİR, BİZDE GEREĞİNİ YAPARIZ

“Ak Parti de adaylığını açıklamak doğru değildir zaten doğruda bulunmaz. Bizi diğer partilerden ayıran en önemli özelliklerimizden biri ‘bize bir koltuk lazım, boş kaldık, ne yapacağız?’  değildir derdimiz. Netice itibariyle bize bir yerde vazife verilir, bizde onun gereğini yaparız. Sonuçta dava adamıyız. Davamız bize nerede ihtiyaç duyduysa emreder bizde gider orada vazifemizi yaparız. Amaç davaya hizmetse vazifenin şeklinin türünün hiçbir önemi yok.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ