logo

Muhtar Adayı Keziban Üreyil: Barbaros’a Kadın Eli Değecek

Muhtar Adayı Keziban Üreyil: Barbaros’a Kadın Eli Değecek

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ataşehir Barbaros Mahallesi’nden muhtar adaylığını açıklayan Keziban Üreyil Ataşehir’deki yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

“Barbaros’a Kadın Eli değecek” ve “Vicdan İnsanın Sınavıdır” sloganları ile yola çıkan Barbaros Mahallesi kadın muhtar aday Keziban Üreyil, seçmenlerden; “Mücadelemiz başka, yeni bir dünyanın mümkün olduğunun farkındalığını yaratmaktır. Bunu birlikte başarmak için seçmenlerimizi hep birlikte dayanışmaya davet ediyorum” ifadeleri ile destek istiyor.

BARBAROS MAHALLESİ’NE TEKNİK BİLGİLİ, VİCDANLI KADIN ELİ DEĞMELİ

Sivas Koyuluhisar doğumlu olan Barbaros Mahallesi Kadın Muhtar Adayı Keziban Üreyil, evli ve bir kız, bir erkek iki çocuk annesi. İşletme Mühendisi olan Keziban Üreyil, 1979 yılından bu güne yaşadığı Barbaros mahallesinin sorunlarını yakından biliyor. İçi içe olduğu, yıllardır ailesi ile birlikte yaşadığı Barbaros Mahallesi’nin sorunlarına dikkat çekiyor. Çözüm yollarını arıyor. Önemli bir kısmında Kentsel Dönüşüm süreci yaşanacak olan Barbaros Mahallesi’ne teknik bilgisi olan, vicdanlı ve kadın elinin değmesi gerektiğine işaret ederek bölge halkından destek ve oy istiyor.

Recep Kenan paylaştı: 10 Kasım 2018 Cumartesi

BARBAROS MAHALLESİ’NDE YAŞADIM, YAŞANAN DEĞİŞİME YAKINDAN TANIK OLDUM

Barbaros Mahallesi’nden basın mensupları ile kahvaltıda buluşan 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ataşehir İlçesi Barbaros Mahallesi muhtar aday Keziban Üreyil, 1979 yılından itibaren Barbaros Mahallesi’nde yaşadığını, bölgede yaşanan değişime yakından tanık olduğunu, ailesi ile birlikte yaşadığı Barbaros Mahallesini yakından tanıdığını ve sorunlarına hakim olduğunu kaydetti.

1980’li yıllarda itibaren hızla değişen mahallenin iki farklı yapıda geliştiğini, Kentsel Dönüşümün sağlanacağı, riskli yapı stokunun yenilenerek, mimari ve mühendislik hizmeti almamış olası mezarlarında yaşamak zorunda kaldıkları konutlardan bölge halkının kurtulma umudu olan İmar Planlarının bölgenin en önemli sorunu olduğunu kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı Keziban Üreyil, firma temsilciliği yaptığı için bölgenin en önemli sorunu olarak nitelenen imar sorununa hakim olduğunu, mahalleli ile birlikte imar planlarının çıkarılması için mücadele edeceğini vurguladı.

İMAR PLAN ÇIKMALI, DÖNÜŞÜMLE DEPREM GÜVENLİ EVLERE KAVUŞMALI

İBB’de onay bekleyen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçek RUİP için İBB Meclisinde sürecin tamamlanmasının beklendiğine işaret eden Ataşehir’in kadın adayları arasında yer alan Barbaros Mahallesi Muhtar Adayı Keziban Üreyil, sürecinin tamamlanıp 1/1000 ölçek plan çıkması ile dönüşümün sağlanarak bölge sakinlerinin deprem güvenli evlerde yaşama şansını yakalayacaklarını vurguladı.

KURBAĞALI DERE KENARINDAKİ GECEKONDULARIN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ

Kentsel dönüşüm süreci ve beklentisi nedeniyle yatırım yapılamayan bölgenin bağımlılar için uygun hale geldiğini, Islah Projesi yürütülen Kurbağalı Dere kenarında ve yola giden gecekonduların haklarını bölge halkı ile savunacağını, bölgede çalışma yürüten firmalara karşı vatandaşların haklarını savunacağını belirten Keziban Üreyil, bu mücadeleyi bir kadın olarak kadınları da mücadeleye katarak genişletip bölge halkının mağduriyetini engellemeye çalışacağını kaydetti.

MUHTAR ADAYI KEZİBAN ÜREYİL KİMDİR?

Sivas – Koyulhisar doğumlu olan Barbaros Mahallesi Kadın Muhtar Adayı Keziban Üreyil, ilk ve orta öğrenimini Zihnipaşa İlkokulu, Erenköy Kız Lisesi ve Suadiye Lisesi’nde tamamladı. İTÜ İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Çeşitli emlak ve inşaat firmalarında temsilcilik yaptı. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde Bilirkişilik eğitim ve İlk yardım sertifikaları sahibi.

2014 Beykoz CHP İlçe Başkanı Av. Şevket Arıkan yönetiminde Beykoz İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2004 Kadıköy Belediyesi Sivil Toplum Örgütleri Sekretarya Yöneticiliği, 2003 – 2006 Makine Mühendisler Odası İstanbul Şube ve Kadıköy temsilcilikte Yürütme Kurul Üyeliği, 1994 Türkiye Sakatlar Derneği Kadıköy Şube Kurucu Üyeliği görevlerini yürüttü.

İngilizce bilen Keziban Üreyil, evli, bir kız – bir erkek çocuk annesidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ