logo

Muhtar Adaylarının Seçim Propagandasına Kısıtlama

Muhtar Adaylarının Seçim Propagandasına Kısıtlama

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde muhtarların seçim çalışmaların seçime gireceklerini belirtilmekle ve kendilerini tanıtmakla sınırlı olduğunu belirtti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Muhtar adaylarının dikkatine; Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan duyuruda, secime girecek kişilerin, seçime gireceklerini belirtilmekle ve kendilerini tanıtmakla sınırlı olarak etkinlik gösterebilecekleri kaydedildi.

SEÇİME GİRECEKLERİNİ BELİRTİLMEK, KENDİLERİNİ TANITMAKLA SINIRLI

Yüksek Seçim Kurulunun 26.12.2018 tarih ve 2018/1130 sayılı kararındaki 4. Maddesinde: “Köy Muhtarlığı ve Köy İhtiyar Meclisi Üyeliği, Mahalle Muhtarlığı ve Mahalle İhtiyar Heyeti Üyeliği seçimlerinde, adaylık usulü bulunmadığından secime girecek kişilerin, seçime gireceklerini belirtilmekle ve kendilerini tanıtmakla sınırlı olarak etkinlik gösterebileceklerini” kaydetti.

RESİMLİ VE YAZI İLE TANITICI NİTELİKTE EL İLANI DAĞITABİLECEK

YSK’nın aynı kararındaki 5. Maddesinde: “Adaylık söz konusu olmadığından bu seçimlere katılmak isteyenlerin 298 sayılı kanun ile diğer seçim kanunlarında siyasi partilere ve bağımsız adaylara tanınan propaganda hakkından yararlanamayacaklarına ancak seçime girecek kişilerin oy verme gününden önce resimli ve kendisini yazı ile tanıtıcı nitelik taşıyan el ilanı dağıtabileceklerine” karar verilmiştir.” Denildi.

PROPAGANDA AMAÇLI PANKART VE AFİŞ ASAMAYACAK

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde muhtarların yapacakları seçim çalışmaları ile ilgili, “26.12.2018 tarih ve 2018/1130 sayılı kararında Bu kapsamda Muhtar adaylarının caddelere, sokaklara, işyerlerine, balkonlara, billboardla, apartmanlara, aydınlatma direklerine vb. halkın görebileceği yerlere propaganda amaçlı pankart ve afiş asamayacağı, asılı olan Pankart ve Afişlerin kaldırılması gerektiği, kaldırılmaması durumunda 298 Sayılı Seçim Kanununa Muhalefetten adli işlem ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 42. Maddesi gereğince Çevreyi Kirletmekten idari işlem yapılacaktır.” Uyarısında bulundu.

ASILAN/YAPIŞTIRILANLAR PAZAR AKŞAMINA KADAR KALDIRILACAK

YSK 26.12.2018 tarih ve 2018/1130 sayılı kararındaki bildirisinde, “Şu ana kadar asılan/yapıştırılan malzemelerin, adaylarca hemen ve en geç Pazar günü akşamına kadar kaldırılması, aksi halde Belediyece kaldırılacağı ve gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı hususu; Önemle rica olunur.” Denildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ