logo

Muhtar Ayhan Öztürk ‘İÇERENKÖY HALKI CEZALANDIRILIYOR’

Muhtar Ayhan Öztürk ‘İÇERENKÖY HALKI CEZALANDIRILIYOR’

İçerenköy Muhtarı Ayhan Öztürk ile İçerenköy üzerine sorunları ve çözümlerine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdik. Trafikten imara İçerenköy’ün sorunları söyleşide.

Recep Kenan/itvhaber.com

Muhtarı Ayhan Öztürk’e göre; trafiğin en önemli yer tuttuğu İçerenköy’ün sorunları arasında imar da önemli bir diğer sorun olarak İçerenköylünün önünde.

İÇERENKÖY’ÜN EN ÖNEMLİ SORUNU TRAFİK

İçerenköy’ün en önemli sorunu trafik… Ataşehir Bostancı girişi Ataşehir’in girişidir Dudullu çıkışı ile beraber. Ne yazık ki Büyükşehir belediyesi Bostancı Köprüsü’nün trafik sorununu bir türlü çözemedi. Bostancı Sanayi Sitesi’nden Ali Nihat tarlan Caddesi’ne geçit var. Alt geçitin projeleri yapıldı. 2003 yılının projeleri var hem de.  Projenin yüzde ellisi hazır. Yüzde ellisi kaldı. Onun da belli Miktarını Ataşehir Belediyesi’ne yaptırdım. İstanbul büyükşehir Belediyesi’nin projesini Ataşehir Belediyesine yaptırdım. Fatih sultan Mehmet Hastanesi’nin arkasındaki havuz sisteminin de olduğu kavşak. İlçe belediyesine yaptırdık aynı projeyi uygulamak kaydı ile. Büyük bir rahatlık oldu orada. Aynı şekilde; elimizden geldiği kadar Büyükşehirin yapmamış olduğu veya yapamadığı projeyi Ataşehir Belediyesi’ne yaptırırsam, benim için en iyi sonuçtur. Ben tekeden süt çıkaran bir zihniyette, uyanık tüccar niyetindeyim.

Belediye Başkanı, Büyükşehir, ilçe lazım değil bana. Ben mahalleme hizmetimi ne kadar hızlı getiririm ona bakarım.

İÇERENKÖY HALKI CEZALANDIRILIYOR

Çamaşırcı Deresi’nden tünelin olduğu yerden, Bostancı Köprüsü’ne 2009 yılında proje çıktı hala orası hizmete açılmadı. Orası Yeditepe Üniversitesi ve Dudullu Yoluna bağlandığı zaman Bostancı’nın trafiği yüzde elli azalacaktır. Çamaşırcı Deresi’nden giden Bostancı sahiline bağlanıyor direk. Bu çok güzel bir nimet aslında. Ama ne hikmetse, Büyükşehir Belediyesi neden niye yapmıyor? Neden acaba? Cezalandırma mı var? Yoksa Ataşehir’i alamadıkları için Ataşehir Belediyesine sitem mi var? Aslında burada belediye cezalandırılmıyor. Halk, Ataşehirli vatandaş ve İçerenköy halkı cezalandırılıyor diye düşünüyorum ben. Bu çok önemli.

Bir Halimiz var… Halin olduğu bölgede, sabahları Trafik öyle bir yoğunlaşıyor ki; orası kilitleniyor, ta Küçükbakkalköy, Ataşehir girişleri düğümleniyor. Burayı mutlak bir şekilde hızlı ve akıcı hale getirmek lazım. Alt geçit veya üst geçit sistemleri yapılması şart hal bölgesinde. Trafiğin başka türlü çözümü yok. Işıklar trafiği daha çok engelliyor.

İÇEREKÖYLÜ 30 YILDIR VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR

İkinci sorun imar. İçerenköy’de imar 20 yıllık sorun. 1993’ten beri imar planı yapılmadı İçerenköy’e. Vatandaş ne arsasını satabiliyor, ne de inşaat yapabiliyor, nede restore yapabiliyor. 30 yıldır bu millet varlık içinde yokluk çekiyor. Varlık içinde yokluk çektirdiğin bir milletten Ataşehir Belediyesi için gelipte hangi yüzle oy isteyeceksin? Büyükşehir’e soruyorum ben bu soruyu.  Anadolu’da bir laf vardır; “toprağa tohum ek verirse versin, vermezse toprak utansın” derler. Sen gel imarı garip halka ver. Zenginlere değil…  Fertlere imarı veriyorsun. Doğu Ataşehir, Batı Ataşehir denilen yerler Kayışdağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy’ün çöplüğü idi. Orası Harem olacaktı. Otogar yapılacaktı.

Seçimi alalım imarı ondan sonra verelim. 20 yıl imar vermeyen 21. Yıl hiç vermez. Seçimlere girmeden İçerenköy’ün 1/ 5 binlik imar planı askılarını assınlar, bizden oy istemeye yüzleri olsun.

Üçüncü sıkıntımız bizim halin kalkması ile ilgili. Hal ne yazık ki, her seçim dönemi başlarında gündeme gelir kalkıyor diye. Gelirler Büyükşehir Belediyesi’nden, Hal Müdürlüğü’nden; altı ay, bir yıl içerisinde kaldıracağız derler. Üç dönemdir muhtarım. Üç dönemdir hal kalkacak diyorlar. Bu dönemde kakacağını söylüyorlar. Fakat gidin Aydınlı merkezine halin gideceği söylenen yere; daha bir çivi çakılmamış, hafriyat alınmamış, yine biz uyutuluyoruz.  Vatandaş narkoz altında kalmasın. Beş yılda bir geliyor oy kullanma hakkı. Oyunun kıymetini iyi bilsinler, vatandaş oyunu seçerek kullansın.  Bir beş yıl daha imar verilecek, hal kalkacak diyenlere değil; imarı verenlere oy versinler.

İMAMLARIN ELİNDEN SÜPÜRGELER ALINDI

11 tane camimizin 2’si depremde gördüğü zarardan dolayı yıkıldı. Selçuklular Camii ile Akşemsettin Camii tamamen yıkıldı. Bunlar için kısa sürede prefabrik bir yapı koymamız lazım. Cuma günü 10 – 15 bin kişi başka camilere gidiyor. Bu da Cuma günlerinde diğer camilerde büyük bir yoğunluk oluşturuyor. Cemaat sokakta kalıyor. İçerenköy Spor Kulübü’nün olduğu yerdeki otopark alanı var. Ataşehir Belediye Başkanımızdan veya Müftülüğümüzden alana geçici olarak geçici bir camii oluşturulmasını talep ediyoruz. Çünkü önemli bir ihtiyaç. İçerenköy Spor Kulübü’nün başkanı ile de görüştük, olur verdi. Ataşehir Belediyesi camilerimizin temizliğini yapıyor. Boyaları, bakımları yapılıyor. Sağ olsun Ataşehir Belediyesi. İmamların elinden süpürgeler alındı.

Şu anda güçlendirilme yapılan Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi bölgemiz için yetersiz. Ayrıca güçlendirme ne kadar güçlendirecek okulu? Çürümüş demirlerin etrafını demirle çevirmek güçlendirme değil.

Muhtarlık binası İçerenköy’e yakışmıyor. Allah razı olsun eski muhtarımız Tacim Beyden. Binayı yaptırmış. Bizler kullandık. Şimdi bizler de yeni bir muhtarlık binasını Belediye Başkanı’na yaptırırsak biz de görevimizi yapmış oluruz.

4 katlı olacak Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nin içerisinde olacak yeni muhtarlık binamız. Belediye hizmet birimleri, kurs yerleri ve fitness salonu. Bizde üst katlarda bir yerde emeklilere lokal istiyoruz. Çünkü emekli insanlar kahvelerde rahat değil. Üst düzey emeklileri mahallemizin yararına kazanabilirsek çok büyük başarı elde ederiz.

Ataşehir Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından; yağmur suyu kanallarının yüzde 90’ı tamamlandı. Eskiden dere kenarlarında su baskınları yaşanırdı. Şimdi hiç kalmadı baskınlar. Alt yapı tamamlanınca makyaj başladı. Kaldırım, trotuar, asfaltlama çalışmaları yapıldı. Büyükşehir’e FSM Hastanesi’ndeki 14 binayı yıktırdık. Enkaz bedellerini de Büyükşehir ödedi. Oraya döner kavşağı yaptıramadık. İlçe belediyesi yaptı görevi olmadığı halde. Ataşehir Belediyesi’ne yaptırdık döner kavşak ve havuz da dahil olmak üzere çevre düzenlemesini. Çok önemli bir kavşak orası. Oradaki trafik akışı rahatladı.

Bölgemizde planlanan kültür merkezlerinin yapımı sürüyor. Tamamlanınca çok önemli eksikliğimiz giderilmiş olacak 6 tane sinema, tiyatro salonu bunların hepsi ihtiyaç ve önemli yatırım. Bu yatırımlar Ataşehir’in halkının yararına. Belediye başkanları cebine koyup götürmeyecekler.

İçerenköy halkı memnun belediyenin çalışmalarından, yapılan bu yatırımlardan. Herkesin hayali var bu yatırmalarla ilgili.

IMG_0124

İÇERENKÖY’DE İKİ SİYASİ PARTİ BİRBİRİNE ÇOK YAKIN

İçerenköy halkı yerel seçimde partiden ziyade adaya bakar. Aday derenin taşı olmalı. Derenin taşı ile derenin kuşu vurulur. İçerenköy’de iki siyasi parti birbirine çok yakın. Üçüncü olarak MHP gelir.

Mevcut belediye başkanının başlarken önde başladığını düşünüyor İçerenköy halkı. Ayhan Öztürk’te muhtar olarak 1 – 0 önde. Diğer adaylar sıfırdan başlayacak.

Büyükşehir’de Kadir Topbaş eğilimi var. Çünkü ulaşıma çok önem veriyor. Ulaşım çok önemli sorun çünkü.

Ataşehir genelinde kamu kurumlarına ulaşım sorunu yaşıyoruz. Kamu kurumlarının olduğu yerde son durağın olduğu ulaşım ağı kurulması, otobüs hattı kurulması lazım. Ataşehir’in de kendi minibüs hattı olmalıdır.

5 binlik plan yaparken Ataşehir’in bir ucu Fetih Mahallesi’nden diğer ucu Ferhatpaşa’ya ana arter planlaması lazım Büyükşehirin. O zaman büyük ölçüde ulaşımı çözülür Ataşehir’in

İçerenköy’de 200 m2 15 parseli bir araya getirip 3 bin m2 adaya 2.5 emsal verdikleri 1/5 binlik imar palanında 750 m2 bila bedel terk verelim.  Yapılan bu terkle her türlü ihtiyacımız çıkar. Yeter ki çalışma olsun. İstesinler. Biz İçerenköylülere şunu söylüyoruz; “Babalarınız, dedeleriniz 40 yıl önce bu yerleri almış. Sakın satmayın. Yerleriniz çok değerli. Sakın hiç bir müteahhide de imza vermeyin” eğer vekaletler verilse idi; burada bazı bölgeler yağlı bölge olarak öne çıkardı. Herkes imardan eşit olarak faydalansın istiyoruz. Fikirtepe’nin imarını veren Büyükşehir bizim de imarımızı versinler. Bu millet oy verirken artık yerel seçimlerde daha seçici.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ