logo

“MUHTARLAR GÜNÜ” ZİYARETLERLE KUTLANDI

“MUHTARLAR GÜNÜ” ZİYARETLERLE KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü törenle kutlayan Ataşehir Muhtarlar Derneği,  17 Mahallenin muhtarları ile birlikte Ataşehir’deki kurumları ziyaret ederek sorunlarını iletti.

Recep Kenan/itvhber.com

Ataşehir Muhtarlar Derneği, muhtarlık teşkilatının kurulduğu 19 Ekim 1829’un yıl dönümü olan ve Başbakanlık tarafından 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilen 19 Ekim’de düzenlenen törenle Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudular.

İstiklal marşı’nın okunmasının ardından Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ferhatpaşa Muhtarı Hüseyin Uzun, 1829 yılından bu güne görev yapan muhtarların yerel yönetimlerdeki önemini vurgulayarak; “Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Yeryüzünde canlıların yaşanması için su ve hava nasıl bir ihtiyaç ise, yerel yönetimlerin başarısı için müessesemiz olmazsa olmaz oksijenidir.  Muhtarlar Günü, muhtarların ve muhtarlık müessesesinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ilan edildi. Bu vesile ile muhtarlar gününüzü kutlar, tüm katılımcılara saygılar sunarım” dedi.

Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında sırasıyla Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kaymakamlığı’nı ziyaret ettiler.

İlk olarak Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan’ı ziyaret eden Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları Muhtarlar Günü’nün öneminin altını çizdiler. Muhtarlara ikramlarda bulunan Oğuz Kaan, ilçenin selameti için muhtarlarla birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.  Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile tamamlandı.

Ataşehir Muhtarlar Derneği ziyaretinin ikinci ayağı ise Ataşehir Belediyesi’ne yapıldı. Ataşehir Belediyesi’nde Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz ve Sadık Kayhan ile Muhtar İşleri Müdürü Deniz Kutlu tarafından kabul edilen muhtarlar, burada bir süre sohbet ettiler.

Ziyaretin basına açık bölümünü toplu fotoğraf çekimi ile tamamlayan Başkan yardımcıları Yılmaz ve Kayhan ile Muhtar İşleri Müdürü Kutlu, Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları ziyaretlerinin geri kalan bölümünü basına kapalı olarak sürdürdüler.

Son olarak Ataşehir Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarlarını Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu makamında kabul etti.

Muhtarların devletin vatandaşa en yakın temsilcileri olduğuna işaret eden Ataşehir İlçe Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, bir süre sohbet ettiği muhtarların sorunlarını dinleyerek, dernek ve federasyon olarak yapılacak girişimlerle Başbakan ve İçişleri Bakanlığı’na yapılacak girişimle özlük haklarının da arasında olduğu bir çok konuda çözüm sağlanmasının mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Toplu fotoğraf çekimi ile tamamlanan Kaymakamlık ziyareti sonrasında Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu tarafından Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarlarına öğle yemeği verdi.

Barbaros Mahalle Muhtarı Ercan Ersin’in cenaze nedeniyle il dışında olduğu için katılamadığı Hüseyin Uzun başkanlığındaki Ataşehir Muhtarlar Derneği’nin Muhtarlar Günü kutlama etkinliklerinin Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreni ve kurum ziyaretlerine; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, Ataşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu’nun aralarında olduğu daire amirleri, Ataşehir Belediyesi Muhtarlar İşleri Müdür Deniz Kutlu, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Selami Kaplan, CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Celal Yalçın, Tülay Üçar, Yusuf demir, Cafer Çağrıtekinci, Ertuğrul Baysal, Ataşehir Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Mehmet Korkmaz, Mustafa Kemal mahallesi eski muhtarı Selma Akkaya ile 17 mahalle muhtarlarından; İçerenköy Mah. Muhtarı; Ayhan Öztürk,  Esatpaşa Mah. Muhtarı; Turhan Kızıltaş,  Atatürk Mah. Muhtarı;  Leyla Yeşim Şaylan, Fetih Mah. Muhtarı; Cavit Koç , İnönü Mah. Muhtarı ;  Songül Ercan Tulunay,  Kayışdağı Mah. Muhtarı; Kadir Yılmaz,  Küçükbakkalköy Mah. Muhtarı; Yakup Cebiroğlu, Mevlana Mah. Muhtarı; Recep Ali Kantarcı, Mimar Sinan Mah. Muhtarı; Şahin Acar, Mustafa Kemal Mah. Muhtarı; Ali Rıza Saraçoğlu, Örnek Mah. Muhtarı; İdris Taşkın , Yeni Çamlıca Mah. Muhtarı ; Fazlı Sarısoy, Yeni Şehir Mah. Muhtarı; Mustafa Arı, Yenisahra Mah. Muhtarı; Saadettin Kahraman, Küçükbakkalköy Mah. Muhtarı;  Yakup Cebiroğlu  katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ