logo

Müsilaja Çözüm Kanal İstanbul’u Göstermek Hayret Verici ve Üzücü

Müsilaja Çözüm Kanal İstanbul’u Göstermek Hayret Verici ve Üzücü

Prof. Dr. Naci Görür müsilajla ilgili “Bakanımızın Marmara’daki müsilaj sorununa çözüm olarak Kanal İstanbul’u göstermesi hayret verici ve üzücüdür. Umarım şaka yapmıştır.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bilim Akademisi Üyesi deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür @nacigorur twitter hesabında yaptığı açıklamayla, bakan tarafından Kanal İstanbul’u müsilaj sorununun çözümü olarak sunmasını eleştirerek; “Sayın Ulaştırma Bakanımızın Marmara’daki müsilaj sorununa çözüm olarak Kanal İstanbul’u göstermesi hayret verici ve üzücüdür. umarım şaka yapmıştır.” Dedi.

KARADENİZ’DEN AŞIRI KİRLETİCİ YÜK GELİYOR

Marmara’daki müsilaj (Deniz Salyası) oluşumunun depremle ilişkisi olmadığını kaydeden Bilim Akademisi Üyesi deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, oluşumun deniz kirliliği olduğuna dikkat çekerek,  “Arkadaşlar, Marmara’daki müsilaj oluşumunun depremle ilişkisini soruyorsunuz. Bir ilişkisi yok. Bu Marmara’nın kirlenmesiyle ilgili. Bu denize Karadeniz’den aşırı kirletici yük geliyor. Bunun dışında Marmara’nın etrafındaki yerleşim alanlarından da atık deşarjı yapılıyor.” İfadelerini kullandı.

ÇÖZÜM KİRLİLİĞİN AZALTILMASIDIR

 Deprem uzmanı, Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, (İstanbul’da arıtma yapılıyor). Bu atıklar denizdeki canlılar için besin kaynağı oluyor ve zaman zaman sıcaklığa da bağlı olarak plankton ve alg patlamalarına neden oluyor. Bugün gördüğümüz bu. Çözüm, kirliliğin azaltılmasıdır. Deniz suyunun sıcaklığının düşmesiyle bu olay geçici olarak bitecektir. Asıl kirletici kaynak Karadeniz’dir. Bu olaydan çıkartacağımız ders Kanal İstanbul’u asla yapmamak olmalıdır. Aksi halde Marmara uzun dönemde kaybedilir ve etrafındaki yaşam sıkıntılı olur.” Açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ