logo

Mustafa Balbay’a Tahliye ‘Can Güvenliğinden Önce Hukuk Güvencesi’

Mustafa Balbay’a Tahliye  ‘Can Güvenliğinden Önce Hukuk Güvencesi’

mustafa_balbayAnayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru sonrasında, haksız tutukluluk kararını bağlı olarak tahliyesi istenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ceza evinden çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ergenekon Davası’nda Anayasa Mahkemesi kararı sonrası tahliye talebi değerlendirilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, milletvekillerinin de katıldığı yoğun bir kalabalık arasında, Zülfü Livanelli’nin “Ey Özgürlük” şarkısı eşliğinde tahliye edildi.

Bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesi başvurusunda çıkan uzun tutukluluk sonucu hak ihlali kararı sonrası Ergenekon Davası’nda tahliye talebi değerlendirilen Mustafa Balbay için savcı tahliyesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından, 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliyesine karar verdi.

Ergenekon Davası’nda tahliye talebi değerlendirilen Mustafa Balbay için savcı tahliye talep etmiş, karar, Balbay’ın Twitter adresinden duyurulmuştu.

Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın yaptıkları bireysel başvuruyla ilgili kararın gerekçesi üzerindeki taslak çalışmalarını tamamladı. Yapılacak düzeltmelerin ardından gerekçeli karar yarın öğleden sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderileceği bildiriliyor. Tahliye kararını Silivri Cezaevi’nde bulunan avukatı Oktay Yılmaz açıkladı.

İnsan Hakları Günü, İnsan Haklamaları Gününe Döndü

Mustafa Balbay tahliyesi sonrasında cezaevi önünde yaptığı ilk açıklamada, “Kapıyı arkadaşlarımın yüzüne kapatmış gibi hissediyorum. Anayasa Mahkemesi çok önemli bir karar verdi. Uzun tutukluluk süresi nedeni ile alınan bu karar bir başlangıçtır. İçeride 6 milletvekili, belediye başkanları, öğrenciler var. Açın artık bu kapıları. Türkiye’de ne yapılacaksa hukuk zemininde yapılacaktır. Can güvenliğinden önce hukuk güvenliği sağlanmalıdır. Yarın 10 Aralık İnsan Hakları Günü. İnsan hakları günü, insan haklamaları gününe döndü. Ben yüreğimi hapse girerken bırakmadığım gibi hapiste de bırakmadım. En kara günde bile bu halktan umudumu kesmedim”  dedi.

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ