logo

MUSTAFA SAFFET (MSKM) KÜLTÜRÜN MERKEZİ OLDU

MUSTAFA SAFFET (MSKM) KÜLTÜRÜN MERKEZİ OLDU

Ataşehir’de kültürün Ataşehirlilerle buluşma merkezi olan Mustafa Saffet Kültür Merkezi İstanbul’un da en etkin merkezleri arasında yerini alarak kültürün çekim merkezi oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevlendirdiği deneyimli isimler, Sanat Yönetmeni Oben Özkal ve İdari Koordinatör Tamer Semerci yönetiminde, uyumlu ve tecrübeli ekip tarafından kültür etkinliklerine ev sahipliği yapan Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM), Ataşehir’in var olduğu bilinen kültürel tesis eksikliğinde bu açığı kapatarak, Türkiye çapında önemli sanatçıları da ağırlayarak bu alanında çok önemli işlevi yerine getiriyor.

Battal İlgezdi başkanlığındaki Ataşehir Belediyesi bünyesinde Volkan Arslan yönetiminde Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür festivalleri ile Türkiye ve dünya çapında ün yapan değerli sanatçı ve kültür elçilerine Ataşehir’de ev sahipliği yapıyor.

Ataşehir’de kültürün kalbi olarak kabul edilen Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM) İstanbul’un da en kapsamlı kültür merkezleri arasında yerini aldı. Öyle ki İstanbul Halk Tiyatrosu bu sezon sahneye koyacakları oyunun provasını MSKM’de yaparak sezona hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl ilk kez programlı sezonunu başarıyla tamamlayan MSKM (Mustafa Saffet Kültür Merkezi) başarılı geçen sezonla yükselttikleri çıtayı daha da yükseklere taşıyıp başarılarını sürdürmeyi hedefliyor.

BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ KÜLTÜRE ÖNEME VERİYOR

Ataşehir’in, 4 değişik ilçesinden bağlanan hizmet alamamış, etkinlik yapılabilecek merkezlerinin olmadığı mahallelerden oluşmasının dezavantajı ve güçlüğü ile çalışmamalara başladıklarının altını çizen MSKM (Mustafa Saffet Kültür Merkezi) Sanat Yönetmeni Oben Özkal, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kültüre verdiği öneme dikkat çekerek; “En büyük zorluğumuz kültür merkezlerinin olamayışıydı. Battal Başkan kültüre önem veriyor. İstanbul ilçelerinden en çok bu işlerin üstüne düşen, emek veren başkanların içinde birinci sıradadır belki de… 2009-2010 tarihlerinde bu tür aktiviteleri hiçbir kültür merkezi olmadan çok zorlanarak yapmaya başladık. O dönemde başlayan eğitim ve etkinlik alanındaki bu temelleri çok iyi atıldı. Yıllar içinde yerler bulundukça güzel birimler Oluşturulmaya başlandı. Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi ve Cemal Süreya bu alanların en önemlilerinden” dedi.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nin Ataşehir için yetersiz kaldığını altını çizen Oben Özkan, Kültür Müdürlüğü olarak çok güzel bir program oluşturduklarını, İçerenköy’de açılacak Kemal Sunal Kültür Merkezi ile birlikte çok amaçlı salon ve diğer eksikliklerin önemli ölçüde azalacağını söyledi.

OBEN ÖZKAL “YENİ SEZONDA YENİLİKLER OLACAK”

Yeni sezonda daha kapsamlı olarak düzenleyecekleri tiyatro festivali ve Klasik Müzik Festivali’ne ilave olarak bu yıl ilk olarak Caz Festivali de düzenleyeceklerini kaydeden Sanat Yönetmeni Oben Özkal, yeni sezonla birlikte hafta sonları çocuklara yönelik sinema gösteriminin de başlayacağını, hafta sonunda çocuklara yönelik bir gün tiyatro, bir gün de sinema gösterimi yapılacağını belirtti.

MSKM’deki gösteriler için Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanacak olan web sitesi üzerinden bilet rezervasyonunun yapılmaya başlanacağını kaydeden Özkal MSKM’nin programlarına da yer verilecek web sitesinin sezon ortalarında yayına girmesinin beklendiğini söyledi.

TAMER SEMERCİ “SAYGI TEMEL İLKEMİZ”

Özel sorunlarını kuruma taşımamaya özen gösterdiklerini, uyum içerisinde ekip ruhuyla ve güler yüzle hizmet ederek Ataşehirlilerin belediye ile ilk temasını olumlu sonuçlandıracak, iyi izlenimlerle gönderecek anlayışla hizmet etmeyi ilke edindiklerinin altını çizen MSKM İdari Koordinatörü Tamer Semerci, idare olarak, her gelen insanın geldikleri yerde temiz bir ortam içerisinde olması, değer görmesi gerektiği inancıyla hareket ettiklerini kaydederek, “İnsanlarımızın iyi şeylere layık olduğu inancını taşıyoruz. O nedenle temizlikten, karşılama ve organizasyon ekibine kadar herkes birbirine ve vatandaşlarımıza saygılı olmak zorunda. Çalışanlarımızla iyi bir diyalog içerisindeyiz. Herkes ne yapacağının bilincinde… Saygı temel ilkemiz. Mustafa Saffet Merkezi (MSKM)’nde bu ilkelerle hizmet vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ