logo

Mustafa Sarıgül ‘Muhtarlar Kale Komutanlarım Olacak’

Mustafa Sarıgül ‘Muhtarlar Kale Komutanlarım Olacak’

Mustafa Sarıgül,  30 Mart Yerel Seçimleri çalışmaları kapsamında Battal İlgezdi’nin buluşturduğu Anadolu Yakası muhtarlarına, kale komutanı olacaklarını söyledi.

Recep Kenan/haberinsli.com

Muhtarları ‘Kale Komutanları’ olarak niteleyen ve devletin yereldeki en önemli temsilcileri olduğunu vurgulayan ve muhtardan izin kağıdı getirilmeden yıkım kararı verilemeyeceğini, muhtardan habersiz imar planı yapılamayacağını söyleyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, hemşeri derneklerine önem verdiklerini ve mahallelerde emekli evleri yapacaklarını söyledi.

Sokak isimi değişirken de muhtarların izninin alınacağını söyleyen Mustafa Sarıgül, ‘Kale Komutanları’ olarak nitelediği muhtarlar ile yetki paylaşımı yapacaklarını belirterek; muhtarlar arasında siyasi görüş farkı gözetmeyeceğinin altını çizdi.

HER MUHTARLIĞA  HİZMET ARACI

Şişli’deki mahalle muhtarlarını dünyadan haberdar olması için yılda bir kez yurtdışına gönderdiğini vurgulayan, Şişli’deki muhtarlık binalarını yaptıklarını, çalışanların maaşını karşıladıklarını, elektrik ve su faturalarının da belediye tarafından ödendiğini söyleyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül; seçlirse, 30 Marttan başlayarak bunlarla birlikte İstanbul’daki her muhtarlığa  hizmet aracı da temin edeceklerini söyledi.

Her yıl 44 bin muhtara mektup gönderdiğini ve iki ayda bir toplanarak muhtarlarla bir araya geldiğini vurgulayan Mustafa Sarıgül; Anadolu’da gezerken yaşadıklarından örnekler verdikten sonra “Dağdaki de Sarıgül bekler bağdaki de” sözünün altını çizdi.

2B ARAZİLERİ HAK SAHİPLERİNE “SEMBOLİK” RAKAMLA SATILACAK

Su havzaları, 2b arazileri ve havaalanı bölgesindeki yapılanma sorunlarının çözümü ile ilgili çalıştıklarını belirten Sarıgül, 2b arazilerinin üzerindeki hak sahiplerine “sembolik” rakamlarla satılacağını söyledi.

30 MARTTA SANDIKTAKİ DEPREMİ ENGELLEYEMEM

30 Martta seçilince CHP’li belediyelerden önce AKP’li Belediye başkanlarını ziyaret edeceğini ifade eden Sarıgül, yerinde dönüşüm vurgusu yaparak; Kentsel dönüşüm değil, Kentsel Gelişimi hedeflediklerini, planlı ve bütüncül kentsel gelişimi başaracaklarını ifade ederek; ”Depreme dayanıksız bir tek bina kalmayacak” dedikten sonra; 30 Martta sandıktaki depremi engelleyemeyeceğini söyledi.

BATTAL İLGEZDİ ‘ADAYLAR, ŞİŞLİ VE ATAŞEHİR’İ ÖRNEK ALSINLAR’

Anadolu yakası muhtarlarının sorunlarını konuşmak için CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile bir araya geldiklerinin altını çizerek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, seçileceğine inandığı için “Büyükşehir Başkanım” demek istediğini ifade etti.

Örnek belediyeciliği kendisinden öğrendiği Mustafa Sarıgül’ün ayırt etmeden herkese el uzattığını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, aynı politikayı kendisinin de Ataşehir’de uyguladığını ve sonucunu kısa zamanda gördüğünü belirtip; “Bütün belediye başkan adayı arkadaşlarıma öneriyorum. Şişli ve Ataşehir’i örnek alsınlar” dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın kendisine 5 yıldır randevu vermediğini ifade eden Battal İlgezdi; “sizden ricam; sakın siz öyle yapmayın” diye konuştu.

Kadir Topbaş’ın “Ataşehir Belediye Başkanı benden sadece bir mahallenin planlarını istedi” sözlerini yalanlayan Battal İlgezdi; “Büyükşehir Belediye Başkanı yalan söylemez. Buna çocuklar bile inanmaz. Bu kadar sorumsuzluk olabilir mi? Bizim 1/5 binlik planlarımız yapılmadı. Ama ben inanıyorum, temenni ediyorum ki; İstanbul’da bu işi en iyi bilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Sarıgül, 1 Nisandan sonra İstanbul’umuzun sorunlarını çözecek” dedi.

Ataşehir Marriott Hotel’de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi evsahipliğinde gerçekleşen Anadolu Yakası muhtarlar ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül buluşmasına Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ile birlikte; CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Atilla Aytaç, CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Hızır Yılmaz, CHP Ümraniye Baladiye Başkan Adayı Sacit Eyüboğlu, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes, CHP Şile Belediye Başkan Adayı Aras Asla, Pendik Belediye Başkan Adayı Tuncer Özyavuz, CHP Sancaktepe Belediye Başkanı Özge Namal ve CHP PM üyesi Onursal Adıgüzel ile davetliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ