logo

Mustafa Sarıgül ve Battal İlgezdi Ataşehirlilerle Buluştu

Mustafa Sarıgül ve Battal İlgezdi Ataşehirlilerle Buluştu

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP adayı ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Deniz Gezmiş Parkını’nda Ataşehirlilerle buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile yol arkadaşı Ataşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Mustafa Kemal Deniz Gezmiş Parkını dolduran onbinlerle ifade edilecek Ataşehirli ile buluştu.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der’in de olduğu kalabalık bir karşılama gurubunun Göztepe’den başlayarak halaylar eşliğinde eşlik ettiği Mustafa Sarıgül konvoyu, izdiham nedeni ile Deniz Gezmiş Parkı’ndaki miting alanına 1 saatin üzerinde gecikme ile ulaşabildi. Alanda, yer yer slogan ve müzik eşliğinde bekleyen onbinlerece kalabalık alana giren Sarıgül’ü coşku ile karşıladı.

Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda “Tozda dumanda kalacak değiliz. Tozu dumana katacağız “ diye konuşan Mustafa sarıgül, “Ankara’dakiler menfaat bağı ile bağlı, biz ise merhamet bağı ile bağlıyız” dedi.

“Ne güzel, yan yana yakışmışsınız. Her renkten, her yaştan, her kesimden kardeşlerimiz yan yana olmanız ne güzel. Hoş geldiniz… Selam olsun…” sözleri ile selamladı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altıkaynak.

İstanbul’da iktidar yolu gözüktü. 1 Nisan Günü Büyükşehir belediye Başkanı olarak görmek isteyen Ataşehirliler hoş geldiniz” şeklinde alanı selamlayıp “Seçime hazır mıyız?” diye sorarak sözlerine başlayan Ataşehir belediye Başkanı ve yeni dönem CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu Cuma günü sayın kadir Topbaş Ataşehir’e geldi. Green Parkta 700 kişi ile kahvaltı yaptı. Mübarek Cuma Namazını kıldıktan sonra caminin avlusunda 2000 vatandaşa hitap etti. İşte Ataşehir. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Mustafa Sarıgül”

Sayın Topbaş, Düne Kadar Neredeydin?

“Bir belediye başkanı düşünün; yalancı. Hem de gerçekten yalancı. Namazı kılıyor, Caminin avlusunda diyor ki; Battal İlgezdi bana geldi hiçbir şey istemedi. Sadece bir mahalleye imar istedi”

“Ben belgeler ile konuşuyorum. Ataşehir’in planlarını ben yaptım ve Büyükşehire verdim. Tarih belli, sayı belli. Planlar işte burada. Sayın Topbaş, düne kadar neredeydin? Seçim yaklaştı diye mi buraya geldin? Artık lale dönemi bitti. Biz iddialarımızı başta koyduk. Ataşehir’i vardan yok ettik. Hepiniz buna şahitsiniz. Ama bir tek imarı çözemedim. Kadir Topbaş 4.5 yıldır bizi oyalıyor. Ne hikmetse Ataşehir’e imar vermiyor”

1 Ayda Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’in İmarını Yapacağız

“1 Nisan itibarı ile Büyükşehir Belediye Başkanımız burada. Seçildikten 30 gün sonra 2.5 emsal olarak çıkan Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imarını 3 emsal yaptıracağım. Bu sözüm sözdür. Şeref sözüdür. Mustafa Kemal, Aşık Veysel’de yaşayan vatandaşlarım, geldikten 1 ay sonra 5 binlik planlarınızı yapıp binlikleri de burada yapacağım. Bu Battal İlgezdi Mustafa Sarıgül sözüdür.  Seçime kadar siyasi partilerin adayıyız. Seçildikten sonra hepinizin başkanıyız. Ak Partili’de Cumhuriyet halk Partili’de benim vatandaşım” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Ak Partili Belediyelerin İmarını Çözüyorsun, Ataşehir’i Niye Çözmüyorsun?

Alanı dolduran vatandaşları siyasi parti gözetmeden selamlayarak konuşmasına başlayan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, “Bu gün burada barışı görüyorum, özgürlüğü görüyorum, demokrasiyi görüyorum. İstanbul’da bir değişim, dönüşüm anlayışını görüyorum. Bu meydanda Battal İlgezdi başkanımızı, Sacit Eyüboğlu başkanımızı, Mustafa Sarıgül’ü, Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmadınız, Allah’ımda İnşallah sizleri yalnız bırakmasın. Şu anda birçok noktada bizi izleyenlere selamlar yolluyoruz. Alibeyköy’den bizi izleyenlere selam olsun.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a şu soruyu yöneltmek istiyorum. Sayın Başkanım Kadir Topbaş, 10 yıldır İstanbul’u yönetiyorsunuz. 10 yıldır İstanbul’da belediye başkanısın. Ak Partili belediyelerin imarını bir gecede, bir saatte çözüyorsun da; ‘Tavuk suyu içer Allah’a bakar ‘ Ataşehir’i niye çözmüyorsun?” dedi.

Başı Kapalı Kardeşimde, Başı Açık Kardeşimde Bizim

Başarılı, çalışkan, örfüne bağlı, töresine bağlı, geleneklerine bağlı, inançlara saygı duyan; din farkı, dil farkı, ırk farkı, mezhep farkı gözetmeyen, kendisine gelen vatandaşımıza, “Nerde doğdun, Nerede Oturuyorsun, hangi siyasi partiye oy vermedin?” diye sormayan, Adı; Battal, Soyadı; İlgezdi aslanlar gibi bir kardeşlerinin olduğunu ifade eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, el ele kol ola olacaklarını vurgulayarak; “Ama bizim ‘el ele kol kola’ olmamız yandaşlarla olmayacak. Ayrım yapanlardan yana olmayacak. Ötekisi olanlardan yana olmayacak. Biz, ‘El ele kol kola’ derken diyoruz ki; ‘Başı kapalı kardeşimde, başı açık kardeşim de bizim’ iktidar diyor ki; yüzde elli, bana oy verenler benim. Bana oy vermeyenler ne yaparsa yapsın.  Biz diyoruz ki öncelikle; ay yıldızlı bayrağımız güzel dalgalansın. Ay yıldızlı bayrağımız güzel dalgalanmıyorsa, bu topraklarda barış içerisinde, özgürlük içerisinde yaşamıyorsak o zaman anacığım; makamın, mevkiinin ne kıymeti var. Ana zannediyorlar ki Battal İlgezdi ile Mustafa Sarıgül belediye başkanlığına aday” diye konuştuktan sonra; “Biz senin evladın olamaya adayız ana” dedi.

2b’ler Oturana Sembolik Bir Rakamla, Usulen Satılacak

2b arazilerinin satışı ile ilgili konuşan Mustafa Sarıgül; “Atanızdan, ecdadınızdan, büyüklerinizden size kalan bir eviniz var.  Evinizde 2b konumunda. Şimdi iktidar diyor ki; şu kadar paraya ya alırsın, yada ben bunu müteahhitlere satarım. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuyu konuştum. Kendisinden de partim adına desteği aldım. 30 Mart akşamından sonra 2b’ler, kim oturuyorsa o yurttaşımıza sembolik bir rakamla, usulen satılacak. Aksi takdirde evinizden gidersiniz.  Biz, ocakları söndürmeye değil ocakları tüttürmeye geliyoruz” dedi.

Kadir Topbaş’a 20 yıldır İstanbul’un Anadolu Yakası’na kaç tane kongre merkezi yaptıklarını soran Mustafa Sarıgül, Topbaş’ın “İstanbul olimpiyatlara katılacak” sözünü hatırlatıp;  “İstanbul olimpiyat şehri olacak dediniz. 20 yıl oldu İstanbul niçin olimpiyat şehri olamadı?  Sochi’ye gidiyorsunuz. Kış olimpiyatlarında 6 tane temsilcimiz var. Sayın Topbaş Melih Gökçek’e ayak uydurmaya başladı. Önümüzdeki 5 yılda 625 km metro yapacağım diyor. 20 yılda 66 km metro yaptın” diye konuşup, ” Oyun bitti” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ