logo

Mutlu Evliliğin Sırları İçin, ‘Evet’ Demeden Önce 1 Dakika

Mutlu Evliliğin Sırları İçin, ‘Evet’ Demeden Önce 1 Dakika

G+ÂrselEvlilik öncesi eğitim programı başlatan Ataşehir Belediyesi ve Aile toplum merkezleri, Ataşehir’de çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanıyor.

Mutlu evliliğin sırları için,
‘evet’ demeden önce 1 dakikanızı alabilir miyiz?

Ataşehir’de evlilik öncesi eğitim programı başlıyor. Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı toplum merkezleri tarafından yürütülecek evlilik öncesi eğitim programı ile aile kurmayı planlayan çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanıyor.

Çiftlere, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilme, etkili iletişim yolları kurabilme ve olası sorunlarla baş edebilme yolları ile ilgili bilgiler verilecek. Bu programla onlara evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı sunulacak.

3 ana başlıkta yürütülecek programda; 1. Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, 2. Hukuk ve 3. Evlilik ve Sağlık konuları yer alacak. Evlilik öncesi eğitim programına 18 yaşını doldurmuş, nikâh günü almış çiftlerin yanı sıra sözlü, nişanlı çiftler de katılabiliyor. Çiftlerden tek kişinin de katılabildiği evlilik öncesi eğitim programı yeni planlamalar yapılarak devam edecek.

Program çiftlerin yoğun çalışma hayatları düşünülüp, 1 güne sığdırılarak 3 saatte verilebileceği gibi talebe göre 3 ayrı günde 3 ayrı aşama olarak da işlenebilecek. Programa katılmak isteyenler Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne ve Mustafa Kemal Mahallesi Toplum Merkezi’ne başvurabilirler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ