logo

Naci Görür, ‘Açıklamalar Yapılıyor, Sonra Deprem Unutuluyor’

Naci Görür, ‘Açıklamalar Yapılıyor, Sonra Deprem Unutuluyor’

Depremden hemen sonra medyaya çıkmadığını ifade eden Prof. Dr. Naci Görür, “depremde değil depremden önce de sonra da bu afeti gündemde tutalım” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem ile ilgili yapılan hazırlıkların takip edilmesini, talepkar olunmasını, örgütlenip can güvenliğinin sağlanmasının istenmesi gerektiğine işaret etti.

Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu Fay Hattı‘nın (KAF) Bolu Tüneli’nin doğusunda kalan kısma dikkat çekti.

AFETİ GÜNDEMDE TUTALIM, CAN GÜVENLİĞİMİZİN SAĞLANMASINI İSTEYELİM

Düzce depreminden hemen sonra telefonunun kilitlenmesine rağmen medyaya çıkmadığını ifade eden Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Amacım, depremde değil depremden önce de sonra da bu afeti gündemde tutalım, yapılan hazırlıkları takip edelim, talepkar olalım, örgütlenip can güvenliğimizin sağlanmasını isteyelim.” İfadeleri ile depremi gündemde tutarak tedbir alınmasının önemine dikkat çekti.

AÇIKLAMALAR YAPIYORLAR. BİRKAÇ SAAT SONRA DEPREM UNUTULUYOR

Bilim Akademisi Üyesi, Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür “Deprem oluyor, insanlarımız dışarıda, insanlar korku içinde. Medya depremci peşinde, ekranda sıra sıra konuşmacılar. Deprem yerinde yöneticilerimiz. Hasar ve kayıp ile ilgili açıklamalar yapıyorlar. Birkaç saat sonra deprem unutuluyor ve hiçbir şey olmamış gibi tekrar evlerimize giriyoruz.” Dedi.

GÖLCÜK VE DÜZCE DEPREMLERİNDE KAF KIRILMAMIŞ KISIM

“Düzce depremi bize bazı şeylerin önemini hatırlattı.” Diye paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bu gün can kaybımız olmadı ama yarın binlerce olmayacağını kim garanti edebilir, Bugünkü Düzce depremi 1999 Gölcük ve Düzce depremleri sırasında KAF’ın kırılmamış bir kesimi üzerinde oldu. Böylece Düzce ve batısında KAF enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı.”  İfadelerine yer verdi.

KAF BOLU TÜNELİNİN DOĞUSUNA DİKKAT ÇEKTİ

KAF’ın (Kuzey Anadolu Fayı) batı bölümünün enerjisini boşalttığını hatırlatan Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bolu Tüneli’nin doğusunda kalan kısma dikkat çekerek; KAF doğusunda Bolu tüneline kadar kırılmıştı. Hala daha Bolu tüneli ile Bolu kenti ve ovası arasındaki fay kolunda kırılma olmadı. O nedenle Bolu ve güneyi riskli bir bölge olarak algılanmalı ve IRAP planı ciddiyetle uygulanmalıdır.” Dedi.

DEPREM GÖLYAKA-SARIDERE ARASINDA KIRILMAMIŞ KD-GB UZANIMDA

Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında, “Sarıdere-Gölyaka/Düzce’de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF’ın bu kesimini Bolu Tüneline kadar kırmıştı. Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık. Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB uzanımlı kısımda oldu.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ