logo

NAİM YAĞCI; ‘ATAŞEHİR 7 YILDIR KAYBEDİYOR’

NAİM YAĞCI; ‘ATAŞEHİR 7 YILDIR KAYBEDİYOR’

ak_parti_atasehir_danisma (0)Ak Parti Ataşehir İlçe Danışma Meclisi, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Ataşehir Sorumlu Milletvekili İsmet Uçma’nın katılım ile gerçekleşti.

Recep kenan/itvhaber.com

Divan Başkanı Ataşehir İlçe Teşkilatı Sosyal İşler Başkanı Selami Kaplan’ın yönetiminde gerçekleşen Ak Parti Ataşehir İlçe Danışma Meclisinin basına açık bölümünde konuşan İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı kayıtsız kalmayarak Ataşehir’in hizmet alması için çalıştıklarını vurguladığı konuşmasında İBB ve Merkezi Hükümetin başlayan ve hazırlıkları süren projeleri hakkında bilgi verdi.

ak_parti_atasehir_danisma (30)

ak_parti_atasehir_danisma (35)

Meclis gurubunun Ataşehir Belediyesi Faaliyet Raporuna şerhlerini hatırlatan Naim Yağcı, eleştirilerini dile getirdiği raporda, Hedefin %100 olduğuna dikkat çekerken, gerçekleşmenin ise %0 olduğunu ve bu durumda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin karnesini sıfır olarak tescillediğini iddia etti.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı’nın ev sahipliğinde Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen Ak Parti Ataşehir İlçe Danışma Meclisi, Ak Parti Genel Başka Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Ak Parti Ataşehir Sorumlu Milletvekili İsmet Uçma, Ak Parti Milletvekili Hurşit Yıldırım, İl ve ilçe yöneticileri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, ilçe gençlik kolları, ilçe ve mahalle teşkilat mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

ak_parti_atasehir_danisma (14)

YOĞUN TEMPO İLE ÜYELİKLER GÜNCELLENDİ

1 Kasım seçim zaferi sonrası 20 Kasım’da tüm teşkilatlarla, geniş katılımlı olarak Ataşehir İlçe Danışma Meclisini daha önce de değişik gündemlerle Ocak, Şubat ve Mart ayları danışma meclisi toplantılarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, rutin teşkilat faaliyetleriyle devam ettirdikleri süreçte, mahalle danışma meclislerini tamamladıklarını kaydederek;  “Yoğun tempo ile üyelik güncellemelerine ve üyelerimizle bir araya geleceğimiz üye güncelleme takvimini başlatmış, şu an itibariyle son aşamasına gelmiş bulunuyoruz”dedi.

ak_parti_atasehir_danisma (42)

ATAŞEHİR’DE 57 BİN ÜYEYE ULAŞTIK

Kurucu üyeler ve kuruluşundan bu güne yöneticilerinin tamamının davet edildiği Danışma Meclisi Toplantısı konuşmasında üst üste yaşanan seçim çalışmalarında çıkan teşkilatlarını serbest bıraktıklarını kaydeden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, iki aylık süre sonrasında çalışmalarını tekrar hızlandırdıklarını ifade ederek; “Teşkilatlarımızı ayakta tutan üyelerimizi bizzat ziyaret ederek yüzü yüze görüşerek teşekkür ettik. Bilgilerimizi güncelledik. Ak Parti ailesine yeni üyeler kazandırmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. 55 bine yakın olan üye sayımız, 48 bine indi. Sisteme güncellemeler tamamlandığında ikamet adresleri doğrultusunda güncellenmesi ile Ataşehir’e taşınan kardeşlerimizle yeni üyelerle birlikte 54’e ulaştık. Bu gün itibarı ile yaklaşık 54 bin olan üyelerimizin yaklaşık 52 bininin bilgileri güncellenmiştir. Şu an itibariyle Ataşehir’de Ak Partimizin yaklaşık 54 bin üyesi mevcut. Ancak teşkilat olarak hedefimiz ailemize %10 yeni üye katmak. Bu hedefimizden 3 bin civarında yeni üye hedefimizi gerçekleştirdik. Yeni üyelerimizle bitlikte üye sayımızı 56 bin 949’a ulaştırdık. Bundan sonra sorumluluğumuzun bilincinde bizden beklenenin üzerinde bir çalışma yapmak suretiyle Ataşehir’e hizmet edeceğiz” dedi.

ATAŞEHİR 7 YILDIR KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Konuşmasının ikinci bölümünde Ataşehir Belediyesi’ne ayıran Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı; 2.döneminde İki yılı aşkın süredir belediyecilik hizmeti ile geçiren zihniyetin, Ataşehir’i gün geçtikçe daha da geriye  götürdüğünü iddia ederek; “Ak Parti olarak sorumluluk almak suretiyle seçimler sonrasında hızlı bir şekilde Ataşehir’e hak etmiş olduğu hizmetleri vermek için  yollara düştük. Geçtiğimiz ay Ataşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen Ataşehir Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporuna baktığımızda, Ataşehir maalesef 7 yıldır kaybetmeye devam ediyor” dedi.

ak_parti_atasehir_danisma (31)

HEDEFLER %100, GERÇEKLEŞME ORANI %0

Ataşehir Belediyesi’nin Faaliyet raporu hakkında konuşan Naim Yağcı, rapor hakkındaki düşüncelerini “Faaliyet raporunu incelediğimizde koskocaman bir hiçi gördük. Ataşehirli olarak Ataşehirliler adına hakikatten üzüntü duyduk. Ataşehir Belediyesi’nin hedeflerini incelediğimizde yatırımlarla ilgili hedefler yüzde yüz ancak gerçekleşme oranı yüzde 0. Bu manada Ataşehir Belediye Başkanı kendi karnesini kendi faaliyet raporunda sıfır olarak tescillemiş oldu” ifadeleri ile kaydetti.

ATAŞEHİR’İN RENGİNİ DEĞİŞTİRME GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Ataşehir Belediye Başkanı’nın beceriksizliğini merkezi hükümete ve İBB’ye yıkmak suretiyle kapatma gayreti içerisinde olduğunu iddia eden Yağcı, buna müsaade edeceklerini kaydederek; “Bizler Ataşehir’de Ak Parti kadroları olarak; Ataşehir Belediyesi’nin Ataşehir’de almış olduğu yetkinin karşılığı olarak vermesi gereken hizmetleri mutlaka yapması noktasında baskımızı devam ettireceğiz. Diğer taraftan da İBB’nin yatırımlarını merkezi hükümetten de alacağımız destekle Ataşehir’in rengini değiştirmek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

ak_parti_atasehir_danisma (15)

TAŞINMAZLAR 30-40 YILLIĞINA YANDAŞLARINA PEŞKEŞ

Belediyenin taşınmazlarını 30-40 yıllığına yandaşlarına peşkeş çekmek suretiyle elinden çıkardığı iddialarında bulunan M. Naim Yağcı, diğer taraftan kamu arazilerinin kendilerine taksisi yapılmadığı konusunda eleştirilerde bulunduğunu kaydederek; “7 yıldır Ataşehir Belediye Başkanı Büyükşehir’den hizmet almak için gittiğinden çok daha fazla biz gittik. Hemen seçimlerden sonra Büyükşehir İmar dairesini ziyaret etmek suretiyle Ataşehir’e yatırımları getirmek için mücadelemizi hemen başlattık” dedi.

ak_parti_atasehir_danisma (53)

İMAR BİLGİLENDİRME OFİSİ AÇACAĞIZ

Yağcı, “Yenisahra ve yakın çevresi ile ilgili planlar askıya çıktı. Anadolu yakasında ilk defa uygulanan İmar transferi Yenisahra ve çevresine nasip olmuş oldu. İtiraz süresincende vatandaşlarımızla beraber değerlendirilmesi gereken bütün unsurları değerlendirmek ve milletimizin yanında olma adına bu mahallede bilgilendirme imar ofisini açacağız. Büyükşehir de yapmış olduğumuz koordinasyon toplantısı sonucunda inanıyorum ki bir yıl içerisinde İçerenköy, Mustafa Kemal, Âşık Veysel, Yeniçamlıca mahallerimizdeki imar planlarını çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Ataşehir’e hizmet getirmek için gayretleri olduğunu vurgulayan Mustafa Naim Yagcı, Ataşehir’in komşu ilçelerin aldığı hizmetleri Ataşehir Belediyesinden alamamasından kaynaklı hemen kolları sıvadıklarını ifade ederek; “İçerenköy Mahallemizdeki futbol sahasının bulunduğu alana bir spor kompleksi, kültür merkezi, yüzme havuzunun olacağı ve gençliğimizin hizmetine sunacağımız bir alan olması için girişimlerde bulunduk. Proje çalışması şu an itibariyle devam ediyor. İsmek kursunun da sözleşmesi yapıldı ” diye konuştu.

ak_parti_atasehir_danisma (59)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı’nın Ak Parti Ataşehir İlçe Danışma Meclisi Toplantısındaki konuşmasından ayrıntılar: 

ATAŞEHİR’DEKİ METRO ÇALIŞMLARI BAŞLADI

Bostancı sahilde E-5’in altından geçmek suretiyle Dudullu’ya bağlanacak olan Ataşehir’i ilgilendiren yolun şantiyesi hızlı bir şekilde devam ediyor. İçerenköy Su Deposu’nda Bostancı’dan  başlayıp Dudullu’ya bağlanacak olan Kozyatağı metrosunun da çalışmalarına başlandı. 2016 bütçesine konan yine Yenisahra Ümraniye Devlet Hastanesine bağlanacak olan metro hattının da ihale aşamasına geldi.

HAL ARAZİSİ TRANSFER MERKEZİ,  SOSYAL DONATI MERKEZİ OLACAK

İçerenköy’de, Hal arazisinde donatı alanları oluşturma talebimizi Büyükşehir Belediye başkanımız olumlu ifadelerle karşıladı. Bu müjdeyi ifade ettikleri için söylüyorum. İçerenköy’deki hal arazisinin altı transfer merkezi, üstü kültür merkezleri, kongre merkezleri gibi alanlar olmak suretiyle Ataşehir’in hizmetine sunulacak.

ak_parti_atasehir_danisma (13)

TOKİ’DEN  ÖRNEK VE ESATPAŞA’DA TAPU

Örnek ve Esatpaşa mahallelerimizde uzun zamandır sorun olan TOKİ meselesini de TOKİ başkanımızla görüşerek ve sıkı bir şekilde takip ederek belli bir noktaya getirdik. En uygun fiyatlarla vatandaşımızın tapusunu almasını sağlama gayreti içinde olacağız.

ATAŞEHİR’İN KAYNAKLARI KÖTÜ KULLANILDI

Ataşehir Belediye Başkanı yandaşlarına yaptıklarında ve bir akrabasını işe yerleştirdiğinde medyadan veya arkadaşlarımızdan almış olduğu sorularla ve eleştiriler doğrultusunda aynen şu ifadeyi kullanıyor; “Keyfimin kâhyası mısınız?, “Dilediğim şeyi yaparım. İstersem bütün aileyi iş sahibi yaparım.”  Diğer taraftan muhtarların randevu alamama yönünden şikâyetleri geldiğinde, benim aleyhimde mücadele veren kişilerle bir araya gelmemi bekleyemezsin diyor. Yani ayrıştırmaya gidiyor.

ak_parti_atasehir_danisma (47)

BAŞARILI ÇALIŞMALARI DA VAR!

Başarılı çalışmaları da var elbette. Mesela, terör cenazesinde gözyaşını döken eşini milletvekili yapmak için önseçimde birinci çıkarmak için bütün Ataşehir kaynaklarını ve personelini sonuna kadar kullanarak mücadele etmeyi başarmıştır. Diğer taraftan terör cenazesine çelenk götürebilmeyi başarmıştır. Yine İstanbul İl örgütünün Diyarbakır’a yaptıkları ziyaretlerinde belediyeyi ziyaret etmek suretiyle ve oradaki terör örgütleriyle bir araya gelerek devletin operasyonları durdurmasını talep etmişlerdir.  Yani Ataşehir’de hizmetini gören zihniyetin hangi yapıda olduğunu sizlerin takdirine sunuyorum. Rezidanslarla, kayırmalarla ve diğer yandaşlarını bir şekliyle Ataşehir’in kaynaklarını kullanma noktasında olabildiğince cömertçe davranmış ve başarılı olmuştur.

Konuşmasını Ataşehir Belediyesi Faaliyet raporundan alıntı tamamlayan M.Naim Yağcı kürsüdeki sözlerini şöyle noktaladı:

 Ramazan yardım kolileri ihalesi açılmış ve bir yardım kolisinin bedeli 103TL+KDV. İçindeki malzemelerle ilgili arkadaşlarımızın yaptığı araştırmalarda aynı paket tutarı 40 TL.bugün itibariyle. Ak Parti Ataşehir ailesi olarak Ataşehir’e karşı olan sorumluluğumuzun bilinci ile hareket etmeliyiz. Bundan önceki danışma meclisimizde milletvekilimiz İsmet Uçma’nın dediği gibi sahura kalktık, oruca başladık, orucumuz devam ediyor. 2019’da bu orucu açacağız. Ne olursa olsun biz bu millet için sonuna kadar mücadele edeceğiz…

Ak Parti Ataşehir İlçe Danışma Meclisi İlçe Başkanı Naim Yağcı’nı konuşmasından sonra basına kapalı olarak devam etti.

ak_parti_atasehir_danisma (27)ak_parti_atasehir_danisma (33)ak_parti_atasehir_danisma (49)ak_parti_atasehir_danisma (51)ak_parti_atasehir_danisma (57)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ