logo

NBA Efsanesi Kobe Bryant Helikopter Kazasında Yaşam Veda Etti

NBA Efsanesi Kobe Bryant Helikopter Kazasında Yaşam Veda Etti

NBA efsane oyuncusu 41 yaşındaki Kobe Bryant ve helikopterde bulunan Kobe’nin 13 yaşındaki kızı Gianna Bryant ile birlikte helikopterde bulunan 9 kişi hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

ABD’li ünlü basketbolcu NBA efsanesi Kobe Bryant, California’da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetti. California eyaletinin Calabasas kenti yakınlarındaki kazada helikopterde bulunan 9 kişi hayatını kaybetti.

Kaza sırasında Kobe Bryant ve kızı Gigi ile birlikte bulunan kişilerin kimlikleri de belli oldu. Orange Coast College beyzbol takımının koçu John Altobelli, kızı Alyssa Altobelli, eşi Keri Altobelli, helikopterde yer alıyordu. Orange County basketbol takımının asistan koçu Christiana Mauser de helikopterin içindeydi.

Los Angeles yerel polis görevlilerinin açıklamasına göre kaza yapan helikopterde toplam 9 kişi bulunuyordu.

İddiaya göre yoğun sis nedeniyle 15 dakika daire çizdikten sonra güneye yönelen helikopterin pilot hatası nedeniyle düşmüş olabileceği kaydediliyor.

Düştükten sonra alev aldığı belirtilen helikopterin söndürme çalışmalarının 1 saate yakın sürdüğü kaydediliyor.

KOBE BRYANT KİMDİR?

Black Mamba lakaplı Kobe Bean Bryant, 23 Ağustos 1978 yılında doğdu. Bryant liseden mezun olmasının ardından üniversiteye gitmeden doğrudan NBA’ye Lakers’te başlamış ve tüm kariyerini bu kulüpte sürdürmüştü.

Lise dönemlerinde Wilt Chamberlain’in 4 senelik toplam sayı rekorunu kıran Kobe, 1996 NBA Seçmeleri’nde Charlotte Hornets tarafından 13. sıradan draft edilse de sonra Lakers’a takas edilmiştir. 24 yaşındayken 3 NBA şampiyonluğuna erişenn Kobe; Shaquille O’Neal ile kazandığı 3 şampiyonluktan tam 7 sene sonra 2008-2009 sezonunda 4. şampiyonluğuna ulaştı ve kariyerinde birçok başarılar olmasına karşın daha önce ulaşamadığı NBA finalleri en değerli oyuncusu da seçildi. Öte yandan, Kobe 2009-10 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak kariyerinin 5. yüzüğünü elde etti ve art arda 2. kez finallerin en değerli oyuncusu seçildi. Bryant 34 yaş 100 gün iken NBA tarihinde 30 bin sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu olarak öne çıktı.

NBA tarihinde bir maçta 100 sayı atan Philadelphia 76ers’in efsane pivotu Wilt Chamberlain’in ardından 2005-2006 normal sezonunda Toronto Raptors’a karşı attığı 81 sayı ile bu bölümde 2.sırada yere aldı. Çin’de gerçekleştirilen 2008 Pekin Olimpiyatları’nda ABD millî basketbol takımı ile şampiyon olarak altın madalya sahibi oldu. NBA’deki başarılarına 2007-2008 normal sezonda NBA En Değerli Oyuncu Ödülünü de kattı. Öte yandan 2012 Londra Olimpiyatları’nda da millî takımıyla altın madalya elde etmiştir.

Kobe Bryant 2002, 2007, 2009, 2011 yılları NBA All Star organizasyonunda dört defa en değerli oyuncu seçildi. Memphis Grizzlies takımına attığı 44 sayı attığı maçta Los Angeles Lakers takımının tarihinde en fazla sayı atan oyuncusu oldu. Los Angeles’ta düzenlenen 2011 NBA All-Star Maçı’nın en değerli oyuncusu seçilerek, 4 kez MVP olan Bob Pettit ile bunu başaran tek oyuncu olmuştur.

Kobe Bryant NBA All Star organizasyonunda 1998-2013 yılları arasında üst üste 15 kez seçilerek bu alanda rekor kırmıştır. Ayrıca 15 kez 11’i ilk takım olmak üzere NBA Yılın En İyi Beşi 15 kez All-Star 11 kezde NBA En İyi Savunma Takımı’na seçilmiştir. 2007-08 sezonunda kariyerinin tek normal sezonun MVP ödülünü kazanmıştır. 12 Nisan 2013 tarihinde Golden State Warriors’la oynanan playoff maçında aşil tendonunun yırtılması sonucu uzun bir sakatlık süreci geçirmiştir. 8 Aralık 2013’te sakatlığı sonrası ilk NBA maçına çıkmıştır. 13 Nisan 2016’da son maçına çıktıktan sonra emekli oldu. NBA tarihinin en önemli basketbolcularından birisi olarak gösterilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ