logo

 NİHAN EROL “10 YILDA 20 BASAMAK GERİLEDİK”

 NİHAN EROL “10 YILDA 20 BASAMAK GERİLEDİK”

chp_kadin (0)CHP Ataşehir Kadın Kolları CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın katılımıyla 1. Genişletilmiş Kadın Kolları Toplantısı’nı yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir Kadın Kolları 1. Genişletilmiş Kadın Kolları Toplantısı’nda konuşa Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, Cinsiyet Eşitliği Raporu verilere göre Türkiye’nin son 10 yılda 20 basmak birden gerilediğine dikkat çektiği istatistiki bilgilerle, kadınların yaşamlarının herhangi bir döneminde fiziki ve cinsel şiddete maruz kalma oranları ile istihdamda kadının payı ile okuma yazman bilmeyenler arasındaki kadın oranlarını içeren verileri paylaştı.

chp_kadin (5)

CHP Ataşehir Kadın Kolları 1. Genişletilmiş Kadın Kolları Toplantısı


SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİYLE HAREKET ETMELİYİZ

Özlemi çekilen ortamların, toplantıların istenildiğinde yapılabilineceğini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; düzenlenen toplantılarla daha etkin olmaları gerektiğini vurgulayarak; “Doksan yıllık bir siyasi partinin temsilcileri olarak bizim sorumluluğumuz her kesten daha fazladır. O nedenle çok çalışmamız gerekir.  Bundan sonra bu toplantıları belli aralıklarla yapacağız. Yeni seçilen Kadın Kolları yönetimine başarılar diliyorum. Yeni bir heyecan, yeni bir şevk ve yeni bir sorumluluk duygusu içerisinde hep birlikte topluma dokunacağız ve onları dinleyeceğiz. Hepinizin sorumlulukları bizimle eşdeğerdir.  Sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmeliyiz” dedi.

chp_kadin (23)

Slayt gösterisi sonrası CHP Ataşehir Kadın Kolları’nın göreve geldikleri kısa süre içersinde yaptıkları çalışmaları anlatan Sakine Düzce yönetim olarak uygulamayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

chp_kadin (35)chp_kadin (43)

TÜRKİYE 10 YILDA 20 BASAMAK GERİLEDİ

CHP Ataşehir Kadın Kolları 1. Genişletilmiş Kadın Kolları Toplantısı’nda konuşa Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol BBC kaynaklı Cinsiyet Eşitliği Raporu verilere göre Türkiye’nin son 10 yılda 20 basmak birden gerilediğini kaydederek; “Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan Cinsiyet Eşitliği Raporu’nda Türkiye’nin son 10 yılda 20 basamak geriledi. Türkiye’nin kadın erkek eşitliğinde 142 ülke arasında Tunus ve Bahreyn’in ardından 125. sırada yer alıyor. Yani dünyada tam 124 ülkede kadınların Türkiye’den daha fazla haklara sahip” dedi.

chp_kadin (2)

KADINLAR FİZİKSEL VE CİNSEL ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre Ülke genelinde yaşamının herhangi bir döneminde; eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranı %39,3 (son on iki ayda %9,9), cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranı %15,3 (son on iki ayda %7), fiziksel veya cinsel şiddetin birlikte yaşanma yüzdesi 41,9 (son on iki ayda %13,7), Kentte fiziksel şiddet oranı %38 iken kırsalda %43, Yaşadıkları fiziksel şiddet sonucunda yaralanan kadınları oranı %25, Yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranı %48,5 olduğuna dikkat çekerek; şiddet yaşayan kadınların sağlık sorunları yaşama, intihar etmeyi düşünme ya da deneme olasılıklarının en az iki kat artmakta olduğunu kaydetti.

chp_kadin (17)

OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 KİŞİDEN 4’Ü KADIN

Nihan Erol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açıklanan TÜİK verilerine göre; Türkiye’de okuma yazma bilmeyen kişi sayısı 2 milyon 654 bin 643 iken, okuma yazma bilmeyen 2 milyon 205 bin 315 kadının varlığına dikkat çekerek; okuma yazma bilmeyen her 5 kişiden 4’ünün kadın olduğunu kaydetti.

26 MİLYON 7.7 MİLYONUNU KADININ 2.4 MİLYONU TARIMDA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 26 milyon 313 bin kişilik istihdamın sadece 7.7 milyonunu oluşturan kadından 2.4 milyonu tarımda çalıştığını kaydeden Nihan Erol, tarımda çalışan kadınların da yüzde 80’inin ücretsiz aile işçisi olduğunu vurguladı.

chp_kadin (51)

“BEDENİMİZ BİZİMDİR” YETMİYOR;  “BU ÜLKE BİZİMDİR!”

“Bir ülkenin yarısı ayaklarından toprağa zincirlendikçe, geri kalanı göklere yükselemez” sözlerini hatırlatan Nihan Erol;” Şimdiki Cumhurbaşkanı Başbakanken söylediği şu cümleyi hatırlayalım: ”her kürtaj bir Uludere ”ve elbette şakşakçıları hemen başladı konuşmaya: “tecavüz sonucu olan tüm bebekler doğmalıdır”, “anaları olacak kadınların günahını niye sabi sübyan çeksin. Kadınların hem kendi kimliklerinden dolayı karşı karşıya kaldıkları saldırılara, hem de top yekün ülkede olup bitenlere yönelik taşıyıcısı ve örgütleyicisi oldukları irili ufaklı tepkiselliklerin devrimci bir olanak taşıması ancak ve ancak bu tepkilerin iktidara karşı geniş kesimlerin birlikte verdiği siyasi bir kavgaya dahil olması durumunda mümkündür. Bu yüzden sizden örgütlenmenizi istiyoruz. Parti içi sorunlarımızla birbirimizle uğraşacak vaktimiz yok. yarın seçim olacakmış gibi örgütlü ve planlı olmalıyız, birlik olmalıyız… Bu yüzden sizden bize destek vermenizi, mahalle temsilcileri ile yetinmeyerek, sokak temsilcileri istiyoruz. Bizim kavgamız iktidarla. Artık “Bedenimiz Bizimdir’ demek, yetmiyor” diyerek;  “BU ÜLKE BİZİMDİR!” diye haykırmalıyız” sloganıyla konuşmasını tamamladı.

chp_kadin (81)

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ANAYASAYA UYGUN DEĞİL

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal gündemi değerlendirerek; Güneydoğu’daki bazı bölgelerde olağanüstü hal ilan edilmeden sokağa çıkma yasağı uygulanarak Anayasa suçu işlendiğini iddia etti.

Üyelerin dilek ve temennileri konuşmalarından sonra yönetim kurulu üyelerini Başkan Nihan Erol, toplu resim çektirdi.

chp_kadin (84)

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ