logo

Nimetullah Topu ‘Herkesi AK Partiye Davet Ediyoruz’

Nimetullah Topu ‘Herkesi AK Partiye Davet Ediyoruz’

nimetullah_1Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu ile gazetemizi ziyarette Ataşehir ve Ataşehililerin sorunlarının ve seçimlerin konuşulduğu sohbet gerçekleştirdik.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de yerel seçimler iki siyasi parti arasında geçecek sıkı bir mücadele sonunda belirlenmesi bekleniyor. Belediye başkanlığını da bu mücadele sonunda çalışmalarını sandığa taşıyıp oya çeviren siyasi partinin adayı Ataşehir’de belediye başkanlığını alacak. İşte bu mücadelenin bir tarafının merkezindeki Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu gazetemizi ziyaret etti. Gazetemizi ziyarette temsilcimiz Recep Kenan ile birlikte samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Ataşehir ve Ataşehirlinin sorunlarının, çözüm için yapılacak çalışmaların ve yerel seçimi konuşulduğu bu sohbeti sunuyoruz sizlere:

Ataşehir’de İktidarın Güçlü Alternatifiyiz, Yetki İstiyoruz

*Ataşehir’in sonuna geldiğimiz seçim dönemimin değerlendirmesini yapar mısınız?
Ataşehir’de ilk yerel seçimlerin ardından 4.5 yıl geçti. Bizde ilçe başkanı olarak muhalefeti temsil eden meclis kadromuzla ve parti teşkilatımızla birlikte 4,5 yıldır Ataşehir’in menfaatlerini koruma adına, aynı zamanda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ninde merkezi yönetimde iktidar olan Ak Parti temsilcisi olarak ta büyükşehir ve merkezi hükümet hizmetlerini takip ettik. Bu dönemde hem muhalefet hem iktidar görevimizi yapmaya gayret ettik.

Ataşehir yeni kurulan bir ilçemiz. Ataşehir insanı, çok farklı bölgelerden oluşmuş olmasına rağmen ortak menfaatleri konusunda, birlik ve beraberlik konusunda çok mesafe aldı. Biz artık Ataşehir’in neresi olduğunu, Ataşehir’in sorunlarını biliyoruz. Sivil toplum örgütlerinden, mahallelerinden muhtarlıklarından bürokrasisine kadar hepsinde Ataşehir algısı oluştu.

Bu konuda belediyenin daha çok inisiyatif alması gerektiğini söylüyoruz. Belediye, işi bu olan kurum. Bu birlikteliği, bu beraberliği sağlaması gereken kurum. Bu noktada gördüğümüz eksikliklerini eleştirdik. Eleştirmeye de devam edeceğiz.

Muhalefetteyiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Ataşehir’de iktidarın güçlü alternatifiyiz. Halkımızdan önümüzdeki dönem için yetki istiyoruz. Bu yetkiyi; hem mevcut belediye yönetimi ve başkanın yeterli olmadığı, hem de; açıklayacağımız projelerle, Ataşehir’in sorunlarına getireceğimiz çözüm önerileri ile önümüzdeki dönem Ataşehir’i yönetmeye, Ataşehir’in kaybedilen 4,5 yılını da telafi etmeye talibiz.

SEÇİMİN MUTFAK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

*Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarınız ve Ataşehir ile ilgili projelerinizden söz eder misiniz? nimetullah_2
Önümüzdeki günlerde seçim startı verilecek. Eylülün ikinci yarısı, okulların açılması ile birlikte tüm siyasi partiler tarafından yerel seçim çalışmalarının startı verilmiş olacaktır. Biz 12 yıllık, ama 11 yıldır iktidarda olan bir partiyiz. Bu güne kadar referandumlarla birlikte 7 seçim yaşadık. Dolayısıyla kurumsal bir yapımız var. Bu kurumsal yapının gereği; biz de seçim hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Seçim dönemi ile ilgili projelerimiz, sorunların çözümleri ile ilgili vatandaşlarımıza aktaracağımızın mutfak çalışmaları devam ediyor. Bunları, inşallah seçim döneminde halkımızla paylaşıp, halkımızın oylarına, hizmete talip olacağız.

*Partinizin İBB ve özellikle Ataşehir adaylıkları politikası ile ilgili açıklama yapar mısınız?
Malum Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2 Eylül itibarı ile belediye meclis üyelikleri ve başkan adaylıkları başvurusunda son gündü. Bizim partimizin henüz böyle bir takvimi açıklanmadı. Bu takvim açıklandığı zaman Ataşehir’de siyaset yapmak isteyen; ben de varım diyen, üyelerimizi, üyemiz olmaya karar veren tüm Ataşehirlileri partimizde aktif siyaset yapmaya davet ediyoruz.

Kucaklayıcı, kapsayıcı, Ataşehir’i kucaklayan bir kadroyla seçime gitmeyi hedefliyoruz. Partimizin üst karar organları önümüzdeki günlerde müracaat tarihlerini, yeterlilik şartlarını açılayacaklardır. Bunları kamuoyunda paylaştığımızda, bizde siyaset yapmak isteyen arkadaşlarımızı, dostlarımızı, Ataşehirlileri geçmişte farklı siyasi partilerde bulunmuş olsalar bile hepsini Ataşehir’de Ataşehir için Ak Parti’de siyaset yapmaya davet ediyoruz. Bu belediye başkan aday adaylığı olabilir. Belediye meclis üyelikleri aday adaylığı olabilir. Her iki durum içinde, arkadaşlarımız kendi durumları için karar verince partimize müracaat edebilir. Bizde tüm müracaatları hiçbir ayrıma tabii tutmadan, hepsini hem gerekli eğitim çalışmalarına dahil edeceğiz, hem de siyasetin eğitim çalışmaları ile birlikte adaylıklara start vereceğiz. Aday adayları müracaatları neticesinde yine partimizin alacağı; hem belediye başkanı adaylığı, hem de meclis üyelikleri adalıkları listesi ile ilgili karar hep birlikte alınan karar, hepimizin kararı olacak. Bu görevlere layık görülen arkadaşlarımız bizim adayımız olacak, hep birlikte bu çalışmayı yürüteceğiz.

Siyasetin mutlaka bir yerde aktif görev şeklinde algılanmaması gerektiği, bir yerden başlayıp topluma faydalı işler yapmak olarak algılanması gerektiğinden yanayız.

*Sizlerinde kabul ettiğiniz; tercihteki bazı hatalar sonucu kaybettiğiniz, 2009 yerel seçimlerdeki hataları, yine çok çekişmeli geçeceği ön görülen Ataşehir seçimlerinde tekrarlamamak için neler yapacaksınız?
Biz İlçe Başkanlığı olarak partimizin üst karar organlarına düzenli olarak raporlar veriyoruz. Bu süreçte İlçe Başkanlığı’nın görüşleri dikkate alınacaktır. Kaybedildiğinde birçok eksiklik bulunurken, kazanıldığında bu eksiklikler görülmüyor. 2009 seçimlerinde kendimizle ilgili yaptığımız tespitler var. Bu tespitlerden dersler çıkardık. Önümüzdeki dönemde aynı hataları tekrar yapmayacağız.
Bizim dönemimizde Ataşehir’de, Ataşehir’i tanıyan, bu bölgeyi bilen, bu bölgeyle bütünleşmiş, bölge insanıyla bütünleşmiş adaylarımızla; hem belediye başkan adayımız, hem de meclis üyesi adaylarımızla yerel dinamikleri daha üst ölçeğe taşıyacağız. Böyle bir prensip kararımız var. Sadece Ataşehir değil, yerel seçim için partimizin prensiplerinden bir tanesi yerel dinamikleri ön plana alan anlayışla tercihleri belirlemek.

AKTİF GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

*Adaylık ile ilgili düşünceleriniz nedir? Yerel seçimlerde aday olmayı düşünüyor musunuz?
Şu an aktif bir görevimiz var. Görevimizi layıkıyla yerine getirmeye gayret ediyoruz. Partimizin müracaat tarihleri açılandığında o müracaatlar içerisinde alınacak bir karar. Şu an itibarı ile bizim görevimiz olan İlçe Başkalığı’nı yapmaya gayret ediyoruz.

*Yenisahra Barbaros mahallelerinin 1/5000’lik imar itiraz değerlendirmeleri ile ilgili bir gelişme var mı?
Bu ay açılacak meclis, Eylül’ün ikinci haftası gündemi görüşecek. Şu anda Eylül gündeminde var mıdır bilmiyorum. Gündemde olursa yapılan itirazlarla ilgili bir karar alacak meclis. Çok sayıda itiraz var. 5 – 6 konuda yoğunlaşıyor itirazlar. Yapılan itirazlarla ilgili Büyükşehir’in çalıştığını, çözüm üretme çabasında olduğunu biliyorum. Eğer Eylül ayında değerlendirilmeye alınır karar verilirse, 1/5000’lik süreci tamamlamış oluruz. Büyükşehir Meclisinin inisiyatifinde olan bir süreç için şimdiden bir şey söylemek doğru değildir.

* Fikirtepe’de yani imar planı askıya çıktı. 2 + % yüzle 4 emsali buluyor askıdaki plan. Bu konuda bir şeyler söylemek ister misiniz?
Bölgemizde ve uzmanlık alanımızda olmadığı için bu konuda görüş belirtmek istemiyorum. Açıkçası biz bölgemizdeki imar sorunlarını daha çok dikkate alıyoruz.

30 AĞUSTOS KUTLAMALARI NORMALLEŞME GÖRÜNTÜLERİ

*Farklı bir 30 Ağustos kutladık, Başkomutan sıfatıyla Sayın Cumhurbaşkanı ev sahipliğinde. Bu konuda ne söylersiniz?
30 Ağustos bizim için, milletimiz için önemli bir gündür. Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde ordumuzun bağımsızlık mücadelesinin neticelendiği gündür. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür. Bunun bilincindeyiz millet olarak. Sayın Cumhurbaşkanımızda, Sayın Başbakanımızda yapılan etkinliklerde, resepsiyonda geçmişte olduğu gibi; toplumu kucaklayan, bürokrasiyi, askeriyeyi ve toplumu bir araya getirmiştir. Bence güzel görüntüler. Normalleşme görüntüleri.
İlçemizde yapılan etkinliklerinde, ülkemizde yapılan etkinliklerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlamına yaraşır şekilde olduğu kanaatindeyim. Bizim milli, manevi değerlerimize toplum olarak gereken hassasiyeti göstermeliyiz.

nimetullah_

800 KM SINIRIMIZ VAR. ETKİLENMEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL.

*Dış politika ve özellikle Suriye’deki gelişmeler ile ilgili görüş belirtmek ister misiniz?
Sayın Başbakanımız herkesin sustuğu, herkesin çekindiği bir dönemde bu milletin genlerinde olan; haksızlık karşısında, zulüm karşısında yerinde duramayan, sessiz kalamayan toplum hissiyatımızı açığa vurmuştur.

Bu gün gelinen noktada, Sayın Başbakanımızın çıkışlarıyla, dünya kamuoyunun ilgisini çekmesiyle; hem Suriye’de, hem Mısır’da dünya kamuoyu artık bir şeyleri kabul etmek durumunda kalmıştır. Tabii ki barıştan yanayız. Tabii ki bir insanın ölmesi dünyanın ölmesidir. Müslümanız, bu anlayışa sahibiz. Ama zulme de, haksızlığa da, bir şeyler yapmak gerekir. Bizim dinimiz bunu emreder.

ABD Başkanı Obama “Kimyasal silah kullanan cezasız kalmaz” sözleri ile Suriye’ye müdahale sinyali verdi. Kongre onayı bekliyor. İsrail kaynaklı habere göre de Suriye; “Önce Türkiye’yi vururuz.” diyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Suriye’nin, içi politikada tartışması olmuş konusu şuydu; “Suriye ile neden bu kadar ilgiliyiz? Bizim 800 Km. sınırımızın olduğu bir bölgeden bahsediyoruz. 100 yıl öncesine kadar, bizim yüzlerce yıl üzerinde hüküm sürdüğümüz bir bölgeden bahsediyoruz.
Akrabalarımızın bulunduğu, aynı dinin mensubu dindaşlarımızın bulunduğu bir bölgeden bahsediyoruz. Bizim, bu bölgedeki böylesi bir duruma; zulme, insanların öldürülmesine, silahsız sivillerin, sabi çocukların öldürülmesine sessiz kalmamız mümkün değil. Biz hiç müdahale etmediğimiz halde; uçaklarımız düşürüldü, yüze yakın insanımız öldü. Biz buradayız, yan yanayız. Etkilenmememiz mümkün değil. Amerika sadece kimyasal silah olarak bakarken; biz olaya komşumuzdaki yangın olarak bakıyoruz.

Amerika Irak’a müdahale ettiğinde milyarlarca dolar para harcadı. Binlerce askerini kaybetti.
Başbakanımızın da dediği gibi kimyasal silah yanında; tanklarla, toplarla, tüfeklerle öldürülmüş binlerce insan var. Ölüm ölümdür. Ortadoğu’da sorunları olmayan, demokratik kurumları oturmuş tek ülkeyiz. Bunun zorluğunu yaşıyoruz, yaşayacağız. Bundan Osmanlı döneminde de kaçamadık, bu gün de kaçamayacağız. Bu süreçleri doğru yönetmek gerektiğini düşünüyorum.

Milletimiz bundan çok daha büyük sıkıntıları aşmış bir millettir. Bu sıkıntıları da aşacaktır. Ortadoğu’ya bölgeye; barışı da, huzuru da getirecek olan Türkiye’dir. Onun için bizim devletimize büyük görev düşüyor. Başbakanımız yurtdışında bu tip konularda sadece kendisine oy verenlerin değil, tüm Türkiye’nin temsilcisi, devletin icra organının başkanı.

EMEKEVLER ADIMI YÜZDE YÜZ ATAŞEHİR BELEDİYESİ PROJESİDİR

Geçtiğimiz günlerde Emekevler’de gerçekleşen gecekondu yıkımı ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?
nimetullahEmekevler yıkımı İstanbul’da son dönemde yapılmış zulüm niteliğinde bir yıkımdır. Yıkım için insanların önceden haberdar edilmemiş olması, sabaha karşı başlayan bir yıkım olması bana göre; hem hukuksuzluktur, hem vicdani anlamda eksikliktir. Ataşehir Belediyesi bu yıkımı yapmıştır. Ataşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bu yıkımda emniyet güçlerinin tedbir alma zorunluluğu vardır. Alınan bu karada, yapılan ihalede; ne Toplu Konu İdaresi, ne Büyükşehir, nede Ak Parti Hükümetinin hiçbir rolü yoktur. Emekevler adımı yüzde yüz Ataşehir Belediyesi projesidir.

Birinci itirazımız insanlarımız evlerinde iken yıkımın yapılmasına. İkinci itirazımız; 630 hak sahibi kim? Bunların 230’u Barbaros Mahallesi’nden. Kim bunlar. Hak sahiplerini dışında birilerinin de daire sahibi olacağı yönünde söylentiler geliyor.

Bir başka itirazımız da 630 dairenin ayrı bir projede değerlendirilmesine. Biz projenin bütün olarak ele alınmasından yanayız. Bunlarla ilgili ve ihale ile ilgili itirazlarımızı yaptık. Yasal prosedüre uygun yıkım yapılmışsa yıkıma katılanlar yargının önüne çıkacaktır.

Barbaros Mahallesi’nde 32 milyonluk sosyal kültürel tesis alanı, diğeri Küçükbakkalköy’de 13 bin m2 54 milyon bedelli spor alanı olan Ataşehir’in iki arsası satışa çıkarıldı. Bu iki yerin ihale sonuçları ile ilgili bilgileri isteyip inceleyeceğiz. Ataşehir’in son spor alanını, Barbaros Mahallesi’ndeki tek sosyal kültürel tesis alanını satmaya hiçbir belediyenin yetkisi yok. Buradan gelecek paraya da ihtiyacımız yok. Biz bu arasalar üzerinde ciddi proje çalışması yapıyorken satılmasına anlam veremiyoruz.

*Son olarak, Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu Ataşehirlilere neler söylemek ister?
Seçim sürecinde yapılanların takipçisi olacağız. Ataşehir Belediye kadroları ile ilgili çok ciddi iddialar var. Biz bunları halkımız adına takip etmeye devam edeceğiz. Ataşehir için hayırlı olacak bir seçim sürecinin yaşanacağını umuyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ