logo

Nisan Ayında Erkekler Tarafından 20 Kadın Öldürüldü

Nisan Ayında Erkekler Tarafından 20 Kadın Öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Nisan ayında erkekler 20 kadını öldürdü, 20 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Cinsel şiddet ve çocuk istismarı devam ediyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Nisan 2020 Raporunda yer alan verilere göre Nisan ayında 20 Şüpheli Kadın Ölümü gerçekleşti. Cinsel Şiddet ve Çocuk İstismarları Nisan ayında da devam ediyor.

Bu ay 20 kadın cinayeti işlenmiş, 20 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. 14 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 2’si ekonomik bahaneyle, 4’ü barışma isteğini reddetmek ve boşanmayı istemek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. 14 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, koronavirüs günlerinde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

Birbirinden farklı bölgelerde ve illerde kadınlar öldürülüyor ve kadınlar öldürülmediği şehirler istiyor.

2020 Nisan Ayında Erkekler Tarafından 20 Kadın Öldürüldü, 20 Kadın Şüpheli Şekilde Ölü Bulundu. Cinsel Şiddet ve Çocuk İstismarı devam ediyor.

NİSAN AYINDA 20 KADIN CİNAYETİ, 20 ŞÜPHELİ KADIN ÖLÜMÜ

Tüm dünyada ve Türkiye’de koronavirüs ile birlikte olağanüstü dönemden geçmeye devam ediyoruz. Dünyanın pek çok yerinde olağanüstü koşullara, olağanüstü önlemler de alınmaya devam ediyor. Ancak herkesin bir önlem olarak evde kalması gereken bu süreçte, bu koşullar kadınlar için hala ayrı zorluklar ortaya çıkarıyor. Kadınlar en çok şiddet gördükleri evlerde kalmak zorunda. O nedenle günümüz koşullarında, kadınlar için ayrı önlemlerin alınması hayati önem taşıyor.

20 KADIN ŞÜPHELİ OLARAK ÖLÜ BULUNDU

İLLERE GÖRE NİSAN AYININ KADIN CİNAYETLERİ VERİLERİ İSE ŞÖYLE:

Her biri birer yaşam olan kadın kardeşlerimizin isimlerini sizinle paylaşmak isteriz:

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Nisan ayında öldürülen 20 kadının 4’ünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilememiştir. 2’si evli oldukları erkek, 3’ü birlikte olduğu erkek, 7’si tanıdık biri, 2’si oğlu, 1’i babası ve 1’i de tanımadığı biri tarafından öldürülmüştür.

KADINLAR ÇOĞUNLUKLA EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 16’sı evinde, 3’ü sokak ortasında, 1’i de bir arazide öldürülmüştür.

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜ

10’u ateşli silahlarla, 5’i kesici aletle, 3’ü boğularak, 2’si darp edilerek öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Nisan 2020 Raporu ayrıntıları için TIKLAYINIZ

Covid-19 Süresince İstanbul Sözleşmesi’nin Uygulanmasına Yönelik Bildiri

Korona günlerinde sığınma evinde kalan kadın ve çocuklar için alınan önlemler, uygulamalar

Korona günlerinde kadınlar için alınabilecek acil önlem önerilere burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ