logo

Normalleşme Sürecinde Askerlik Terhis Takvimi Açıklandı

Normalleşme Sürecinde Askerlik Terhis Takvimi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında normalleşme kapsamında askerlerin terhis yolu açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Askerlik terhis takvimi açıklandı. Durdurulan terhisler ne zaman başlıyor? Terhisler başlıyor mu? Askerler teskere alıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takviminde bu sorular yanıtını buldu.

ASKERLİK TERHİS İŞLEMLERİ 31 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

ASKERİ ÖĞRENCİ SINAVI İSE 14 HAZİRAN’DA

Öte yandan açıklanan takvime göre, Askeri Öğrenci Sınavı ise 14 Haziran’da yapılacak.

120 BİN KİŞİNİN NEDEN OLACAĞI HAREKETLİK ENDİŞESİ

TSK tarafından yapılan değerlendirmede celp ve terhis dönemlerinde 120 bin kişinin neden olacağı hareketliliğin aileleriyle birlikte ciddi bir risk oluşturmasından endişe edildiği için ertelendiği kaydedilmişti.

EN SON TERHİS İŞLEMLERİ 1 NİSAN’DA

En son 1 Nisan’da terhis işlemlerinin yapıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde son celp işlemi ise 19 Mart tarihinde gerçekleştirildi.

ASKERLİK TERHİS 1 AY UZATILMIŞ, CELP VE SEVK İŞLEMLERİ ERTELENMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında 1 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihlerinde silahaltına alınan yükümlülerin askerlik hizmet süreleri 1 ay uzatılmış, bir sonraki celp ve sevk işlemleri ise ikinci duyuruya kadar ertelenmişti. 1 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında silahaltına alınan erbaş ve erleri askerlik süresi Cumhurbaşkanının 16 Nisan 2020 tarihli kararı ile bir ay uzatılmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar erteleme öncesi yaptığı açıklamada, “Birliklere yeni er gelmeyeceği için Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasını planlıyoruz. Bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağını değerlendiriyoruz.” İfadelerine yer vermişti.

TERHİS OLACAKLAR 14 KARANTİNADA TUTULUYORDU

En son 1 Nisan’da terhis işlemlerinin yapıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde son celp işleminin ise 19 Mart tarihinde gerçekleştirildi. Celp ve terhis dönemlerinde 60 bin asker terhis olurken, 60 bin kişinin de askere alındığı öğrenildi. Koronavirüs salgınının ortaya çıkması üzerine TSK’da terhis sırası gelen askerler 14 gün önceden karantinaya alınıyor. Askere alınanlar ise salgın tehlikesine karşılık birliklerine gönderilmeden önce 14 gün gözetim altında tutuluyordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ