logo

Nurettin Akman Bakanlıktaki Görevinden İstifa Etti

Nurettin Akman Bakanlıktaki Görevinden İstifa Etti

nurettin_akman_istifaGenel Seçim takvimi gereği istifasını veren Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman Ak Parti’den milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulunacak. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman 7 Haziran 2015 Genel Seçim takvimi gereği Bakanlıktaki görevinden istifa etti.

Çankırı Ilgazlı İlçesi asıllı olan Nurettin Akman’ın Ankara ya da Çankırı’dan Ak Parti Milletvekli aday adalığı başvurusu yapması bekleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etti.

Nurettin Akman Kimdir?

1951 yılında Çankırı Ilgaz’da doğan Nurettin AKMAN ilk ve orta öğrenimini Ilgaz’da tamamladıktan sonra 1965 yılında askeri öğrenci olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler Fransızca Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Gazi Üniversitesi İdari Bilimler Bölümünde Yüksek Lisans, 1988’de ise aynı bölümde doktora öğrenimini bitirerek “Kamu Yönetimi Doktoru” ünvanını aldı.

Jandarma Genel Komutanlığı emrinde öğretmen subay olarak görev yapan Dr. AKMAN, Astsubay ve Subay Okullarında Fransızca, Halkla İlişkiler ve Yönetim Bilimi derslerini verdi. Genelkurmay Başkanlığı’nca, Fransız İdari Sistemini ve İç Güvenlik Teşkilatlarını incelemek üzere Fransa’ya gönderildi. Paris Kamu Yönetimi Enstitüsü’nü bitirdi.

“Yönetimde İç Güvenlik ve Jandarma” konulu doktora tezi Genelkurmay Başkanlığı’nca bastırıldı. 1980-1992 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargâhı’nda Personel, Harekât ve Eğitim konularında kilit görevler ifa etti. 1992 yılında binbaşı rütbesinde iken kendi isteği ile emekli oldu. 1992-1994 yılları arasında Polis Akademisinde Halkla İlişkiler ve Kamu Yönetimi derslerini verdi.

1995-2000 yılları arasında Avrupa’da bulunan Dr. Nurettin AKMAN, Avrupa Ülkelerindeki Türk çocuklarının eğitimi ile ilgili bir çatı kuruluşumuzun yöneticiliğini de yaparak Avrupa ülkelerini yakından tanıma imkânına sahip oldu.

2000’li yılların başlarında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunda görev aldı. 2002 yılı seçimlerinde milletvekili adayı oldu. AK Parti Ankara İl Başkanlığı 1. Olağan Kongre seçimi ile Ankara İl Başkanlığı’na seçildi. Bu dönemde Genel Merkez MKYK üyeliği yaptı. 2. Olağan Kongre ile de İl Başkanlığı görevini sürdürdü. 22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde Çankırı’dan Milletvekili seçildi. 4 yıl süre ile Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 5 Mart 2012 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı. İyi derecede Fransızca bilen Dr. Nurettin AKMAN, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ