logo

Nurettin Ok Çankırı’da Toprağa Verildi

Nurettin Ok Çankırı’da Toprağa Verildi

nurettin okÖnceki gün vefaat eden; Belediye Başkanı, Milletvekili ve Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanı Nurettin Ok, Çankırı’da merkez Hoca Ahmet Yesevi Cami’de kılınan cenaze namazı sonrasında ebedi yolculuğa uğurlandı.

Belediye Başkanı, Milletvekili ve Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanı Nurettin Ok Çankırı’da 19 Temmuz 2013 Cuma günü ikindi namazına müteakip merkez Hoca Ahmet Yesevi Cami’de kılınan cenaze namazı sonrasında düzenlenen törenle ebedi yolculuğa uğurlandı.

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında vefat eden eski Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanı Nurettin Ok’un cenazesi, Çankırı’da defnedildi. Cenaze Namazını İl Müftüsü Arslan Türk kıldırdı.

Nurettin Ok’un Cenazesine ailesi ve yakınlarının yanı sıra eski TBMM Başkanı Cahit Karakaş, Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çankırı Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, eski millettekileri Ahmet Uyanık, Ali Çiftçi, Saffet Sakarya, Arif Tosyalıoğlu, eski Ulaştırma Bakanı Ali Şevki Erek, eski Milletvekili Enver Turgut, siyasiler, bürokratlar, meclis çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara’da TBMM Tören Düzenlendi

Eski Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanı ve 12-13-14-15-16′ncı dönem Çankırı Milletvekili Nurettin Ok için cenaze töreni düzenlendi.
Bakanlığının yanı sıra 5 dönem Çankırı milletvekilliği görevinde bulunan Ok’un cenazesi, Ankara’da düzenlenen tören ve Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Çankırı’ya getirildi.
Ankara TBMM’sindeki Törene Ok’un ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski ve yeni milletvekilleri ve Meclis bürokratları katıldı.

Ok’un Cenazesi Baba Ocağı Çankırı’da

Eski Bayındırlık Bakanı Nurettin Ok, 86 yaşında Bayındır Hastanesinde hayatını kaybetti. Ok, TBMM’de düzenlenen anma törenin ardından memleketi Çankırı’da toprağa verilmek üzere Ankara’dan yola çıkartıldı.

Kocatepe Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Çankırı’ya getirilen Ok’un cenazesi, Hoca Ahmet Yesevi Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Sarıbaba aile mezarlığında defnedildi.

1927 Çankırı’da doğan Nurettin Ok, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsünü bitirdi. Ok, serbest avukatlık, gazetecilik ve Çankırı Belediye Başkanlığı yaptı.

Nurettin Ok; Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanlığı, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyeliği ve TBMM Başkan vekilliği görevlerinde bulundu.
Definden sonra taziyeleri kabul eden eşi ve çocukları; “Cenaze töreninin icrasından çok memnun olduklarını gerek mezarlığın hazırlanışında gerek kendilerinin Çankırı da karşılanmalarında ve gerekse cenaze töreninin organizasyonunda çok hassas ve titiz davranan Çankırı Valiliği ve Belediye Başkanlığına, bu üzüntülü günümüzde bizi yalnız bırakmayan siz Çankırılı vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. İnşallah rahmetlinin kırkı programında Sayın Belediye Başkanı ile görüşerek bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: Medya Çankırı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ