logo

ODTÜ’lü Kanserli Hücreyi Kan Testiyle Yakalayacak

ODTÜ’lü Kanserli Hücreyi  Kan Testiyle Yakalayacak

Metastaz potansiyelli kanserli hücrelerin, kan hücresinin içinden ayrıştırılıp sayılabilmesi için özgün bir teknoloji geliştiren ODTÜ’lü araştırmacılar kanserli hücreyi kan testiyle yakalayacak.

ODTÜ Teknokent araştırmacıları, metastaz potansiyeline sahip kanserli hücrelerin milyarlarca kan hücresinin içinden canlı şekilde ayrıştırılıp sayılabilmesi için özgün bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu.

ODTÜ’lü araştırmacıların kanser teşhisini biyopsi yerine basit kan tahlili ile yapabilen “likit biyopsi” çalışmasının ürün haline getirilip 2021’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Basit bir kan örneğiyle kanserin kişiselleştirilmiş tedavi ve takibine olanak sağlayan likit biyopsi platformunun ürün geliştirme faaliyetlerinin TÜBİTAK ve AB projeleriyle de desteklendiğini ifade edilen açıklamada, 2018’de uluslararası bir piyasa araştırma kuruluşu olan Yole Developpement tarafından yayımlanan likit biyopsi raporunda bu alandaki öncü gösterildikleri, ikinci tur yatırım arayışına başladıkları kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ