logo

‘ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ATAŞEHİR’DE ÇOŞKULU KUTLAMA

‘ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ATAŞEHİR’DE ÇOŞKULU KUTLAMA

“24 Kasım Öğretmenler Günü”, Ataşehir Öğretmenlerince Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yoğun ilgi gören programla kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle Ataşehir Öğretmenleri tarafından düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama programı Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşti.


23 ve 24 Kasım günlerinde yapılan TEOG Sınavı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başlayan “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlamaları, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’ndeki programla tamamlandı.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” programına Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Saydam, Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, siyasi parti yönetim kurulu üyeleri, İlçe daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ataşehir’de isimleri okullara verilen şehit öğretmenlerle ilgili sinevizyon gösterimi sonrası günün anlam ve önemini belirten protokol konuşmalarına geçildi.

Öğretmenliğin, sevmeyi ve sevilmeyi öğretme sanatı olduğunu vurgulayarak aday öğretmenler adına kürsüye gelerek konuşmasına başlayan Sema Erdoğan, öğretmenliğin ana babaya saygı duyan, geçmişini unutmayan, sevmeyi, sevilmeyi ve sevdirmeyi bilen bir nesil yetiştirmeye söz vermek olduğunu kaydederek; “Öğretmenlik, bir dağ köyünde tek başına çalışma zorunluluğu olan mesleği icra edebilme sanatıdır. Az alıp çok verme, tıpkı bir mum etrafında aydınlatıp bir taraftan da damla damla eritmektir kendini… Bir de söz verme sanatıdır öğretmenlik. Kitap okuyan, kalp kırmayan, ana babaya saygı duyan, geçmişini unutmayan, sevmeyi, sevilmeyi ve sevdirmeyi bilen bir nesil yetiştirmeye söz vermektir” ifadelerin kaydetti.

Emekli öğretmenler adına duygu ve düşüncelerini ifade eden Emekli Öğretmen Ali Kolay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirterek; ” 21. Asırda gelişmiş bir Türkiye olabilmenin yolu çocuk ve gençlerimizi girişimci, araştırmacı, bilgili, becerikli, soran sorgulayan, gelişen teknolojilere ayak uydurabilen, üretebilen bir nesil yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Öğretmenliğin insan tarihinin en eski ve ölümsüz mesleği olduğunu kaydeden, bir insan kurtarmanın bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğunu altını çizen Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Saydam,  günün anlam ve önemi ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “ Öğretmenlik, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Sorumluluğumuz ağır, ancak ‘Gelecek her daim bizim ellerimizde şekillenecektir’ şuuru ve çabası ile vatanını, milletini seven, imanlı, çalışkan, onurlu bir nesil yetiştirmeliyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın gününü kutlar, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenler ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyor hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini veren Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, her öğrencinin öğretmenleriyle güzel anılar yaşadığını Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin’e saygısının yer aldığı tarihten de örnekler vererek yaptığı konuşmada; “Öğretmen sadece öğreten değil, aynı zamanda da eğitendir. Öğretmenin, ülkeyi geleceğe hazırlamada büyük rolü vardır. Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutluyorum ” dedi.

“24 Kasım Öğretmenler Günü” programının protokol konuşmasının sonrasında öğrenciler arasında düzenlenen “Öğretmen” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Katıldığı her programda izleyicilerin beğenisini toplayan Ataşehir Rotary Çok Programlı (ARÇPAL) Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Zuhal Yıldırım Gök yönetiminde tamamı öğretmenlerden oluşan Türk halk Müziği Korosu’nun solo ve koro parçalardan oluşan müzik dinletisi salndan yoğun alkış aldı.

“24 Kasım Öğretmenler Günü” programının yoğun beğeni ve alkış alan performansı ise TEB Ataşehir Ortaokul Öğretmeni Turan Çelebi yönetiminde Ataşehir öğretmenlerinden oluşan ATAFOLK’un sahnelediği oldukça hareketli folklor gösterisi oldu.

Milli Eğitim bakanı İsmet Yılmaz’ın kutlama mesajının okunması ve adaylığı kalkan stajyer öğretmenlerin yemin etmesi tamamlanan program HEM sergisinin gezilmesi ve kokteyl ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ