logo

OKUL MÜDÜRLER ve İDARECİLER GÖREVDEN ALINDI

OKUL MÜDÜRLER ve İDARECİLER GÖREVDEN ALINDI

okul-muduru-Milli Eğitim Bakanlığı, görev yerlerinde 4 yılını doldurmuş kurum ve okul müdürleri ve yardımcılarından oluşan idarecilerinin tamamına yakını görevlerinden aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershanelerin kapatılmasına yönelik yasada yer alan ve Türkiye’de 4 yıl ve daha uzun süredir görev yapan okul müdürlerinin görevlerinde devam edip etmeyeceğine yönelik değerlendirmelerini tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapıla değerlendirmeye göre, görev yerlerinde 4 yılını doldurmuş okul müdürlerinin büyük bir kısmı bakanlığın belirlediği kriterleri karşılamadığı gerekçesiyle görevinden alındı.

Görev yaptıkları yerlerde 4 yıl ve daha fazla süredir okul ve kurum müdürlüğü ve müdür yardımcılığı yapan idarecilerin görevleri 2013-2014 eğitim-öğretim yılının bitimiyle sona erdi.

Çalıştığı kurumda yönetici olarak 4 yılını doldurmuş yöneticiler MEB tarafından yeniden değerlendirmeye tabi tutuldu.

15 Ağustos 2014’te tamamlanan değerlendirmede 16 bin yönetici, önce okullarında, daha sonra; il milli eğitim müdürü, iki ilçe milli eğitim müdürü ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan iki şube müdüründen oluşan bir komisyon tarafından 75 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutuldu.

Komisyonlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 16 bin okul yöneticisinin 7 bini aşkını 75 puanın altında puan aldıkları gerekçesi ile görevden alındı.

MEB’e bağlı okul ve kurumların idareci kadrolarına atamalar kaygılara neden olurken; daha önce de İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki teftiş kurullarının başkanlıklarına Eğitim Bir Sen üyesi olan kişiler atandığı iddia edilmişti. Geçtiğimiz temmuz ayında tüm illerin yüzde 68′ine Eğitim Bir Sen üyesi teftiş kurulu başkanları atanmıştı. CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü görev yerlerinde 4 yılını doldurmuş okul müdürlerinin atanması ile ilgili karar henüz çıkmadı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ